Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.12 - Silent Enemy

Uppdragsdatum: 1:a sep. 2151
Sändes (US): 2001-01-16
Sändes (SE): 2003-06-19
8.4 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

När Enterprise-besättningen som bäst håller på med att lägga ut subspace-förstärkare för att kunna kommunicera med flottstaben kommer ett skepp ut ur warp alldeles intill dem, bara för att iaktta dem i ett par minuter. Sedan försvinner de lika snabbt som de kom. T'Pol och Archer misstänker inget lurt, men Lt. Reed blir lite förundrad när han tittar på sina sensoravläsningar. Det tysta skeppet har inte lämnat ett spår.

Under tiden som det vardagliga arbetet ombord så planerar Archer en födelsedagsmiddag för Lt. Reed, men han kan inte komma på vad han ska bjuda på. När han har talat med Malcolms föräldrar utan framgång så ger han det viktiga uppdraget till Hoshi. Hon frågar Malcolm lite försiktigt om hans matvanor, men han missuppfattar situationen totalt och samtalet avbryts hastigt och lustigt.

Senare kommer det tysta skeppet tillbaka, lika oförvarnat som förra gången. Men den här gången skannar de Enterprise och öppnar eld! Sedan försvinner de lika fort igen. Archer känner sig osäker på deras egen eldstyrka och beslutar sig för att återvända till Jorden för att installera flera faskanoner. Men de kommer inte riktigt så långt, för det tysta skeppet återvänder...

 

Arter: [silent enemy]

Jane Carr som Mary Reed

Guy Siner som Stuart Reed

Paula Malcomson som Madeline Reed

John Rosenfeld som Mark Latrelle

Regissör: Winrich Kolbe

Manus: Andre Bormanis

Recension

Av: Shran, 2012-09-26
Betyg: 6
Ett rätt bra avsnitt med fokus på Reed. Han är en karaktär som borde ha fått mer fokus på sig under seriens gång. Att ingen verkar känna honom speciellt bra, vare sig familj, vänner eller andra i besättningen tyckte jag inte var direkt oväntat då han är rätt anonym av sig och inte gör mycket väsen av sig. När han väl gör det så märks det desto mer.

Intressant att skeppet som dom möter inte svarar på anrop till en början, det är en rätt vanlig företeelse inom Star Trek då det finns flera avsnitt som liknar detta. Scanningen som dom i besättningen blir utsatta för verkar vara rätt påfrestande, ljudet var väldigt irriterande även för mig.

Dom har ju inga ordentliga vapen så dom börjar med att installera sina phase-cannons. Mer överraskad blir man av Archers beslut att ta sig till Jupiter-stationen för en ordentlig uppgradering. Jag trodde att han var den sista personen som ville hem så snabbt. Givetvis så behöver dom ju inte åka hem då Reed och Trip tillsammans med sina mannar lyckas att lösa allt i sista stund. Inte direkt överraskande men rätt trist att man inom Star Trek löser allt i en handvändning och gärna då precis innan avsnittet är slut.

Samtalet som Hoshi och Reed har i mässen då hon försöker att ta reda på vad han tycker om att äta är rätt komisk. Reed är en mycket komplex man som misstolkar en del, både en á två gånger.

Sedan så tycker jag att dom aliens som anfaller Enterprise och tar sig ombord är rätt fula. Det är något som Star Trek lider av, att så många aliens är humanoida, i min mening en rätt trist företeelse.

Betyg

8.4
59 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Silent Enemy
Silent Enemy
Silent Enemy
Silent Enemy
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter