Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.14 - Sleeping Dogs

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2002-01-30
Sändes (SE): 2003-06-26
7.6 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Upptäcktsresandena på Enterprise stannar till vid en klass 9 gasjätte för att undersöka den lite närmare. När de läser av data uppsamlat av en sond de skickat ner i planetens atmosfär upptäcker de att ett utslaget skepp med folk ombord är fångat i planetens gravitation. Reed, Hoshi och T'Pol åker med en skyttel ner till skeppet för att se om de kan hjälpa till. När de väl är ombord på skeppet läser Hoshi på en panel, och känner igen språket: Klingon.

De söker igenom skeppet och finner besättningen, de är nersövda av någon sorts gift och verkar ofarliga. T'Pol och Reed konstaterar senare att skeppets warp-drift är ur funktion, och försöker hitta ett sätt att få igång den. Men det är inte helt lätt för några som inte är warp-tekniker, och dessutom inte kan språket helt och fullt. Detta problem visar sig dock vara helt avgörande om de ska överleva resan eller inte ...

 

Arter: klingoner, xarantiner

Astronomi: Xarantine

Michelle C. Bonilla som Bu'Kah

Vaughn Armstrong som klingonsk kapten

Regissör: Les Landau

Manus: Fred Dekker

Recension

Av: Shran, 2012-09-26
Betyg: 6
Avsnittet börjar med lite läckert övningsskytte för Hoshi, assisterade av Reed. Jag skulle inte ha något emot att ha en sådan där liten pryl hemma och öva med.

Avsnittet fokuserar på det skepp som dom hittar i en gasjätte, ett skepp som visar sig vara ett klingon skepp. En scan visar svaga livstecken till en början, men jag tyckte att det var för bra för att vara sant. Mycket riktigt så fanns det mer än vad deras sensorer hittade. Man tar sig ombord för vidare undersökning och hittar en kvinnlig besättningsman som mer eller mindre löper amok.

Med facit i hand så var det ju tur att Hoshi tjatade om att följa med över till skeppet för utan henne så hade det knappast gått lika bra. Jag tycker att dom lyckas att lösa situationen på ett hyfsat bra sätt, både på klingon skeppet men även för besättningen ombord på Enterprise.

Att dom lyckades övertala den kvinnliga klingonen att samarbeta var nog ett extra strå i hatten för Archer. Han är nog nöjd och belåten.

Jag tycker dock att scenen i dekontamineringen är lite överdrivet sexistisk. Det finns gott om sådana exempel i Enterprise och jag förstår varför dom är där, men jag tycker personligen att dom är rätt onödiga om jag ska vara ärlig.

Betyg

7.6
38 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Sleeping Dogs
Sleeping Dogs
Sleeping Dogs
Sleeping Dogs
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter