Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.15 - Shadows of P'jem

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2002-02-06
Sändes (SE): 2003-06-27
7.8 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

T'Pol beordras att lämna Enterprise, av vulcanernas högsta militärråd, vilket möts med besvikelse från besättningen och möjligen även från T'Pol. Hennes sista uppdrag som Stjärnflotteofficer blir svår och händelserik när hon och Archer kidnappas av en militant grupp på coridanernas hemvärld. De blir än en gång inkastade i ett möte med andorianerna.

 

Arter: andorianer, vulcaner, coridaner

Astronomi: Coridan

Jeffrey Combs som Shran

Stephen Lee som klingonsk kapten

Vaughn Armstrong som amiral Forrest

Gary Graham som Soval

Steven Dennis som Tholos

Barbara Tarbuck som Kansler Kalev

Jeff Kober som Traeg

Gregory Itzin som kommendör Sopek

Regissör: Mike Vejar

Berättelse: Rick Berman & Brannon Braga

Finslipning för TV: Mike Sussman & Phyllis Strong

Recension

Av: Shran, 2012-09-26
Betyg: 8
Ett intressant avsnitt som spinner vidare på relationen mellan vulcans, människor och andorians. Passande och typiskt så börjar avsnittet med att Soval ger Forrest order till höger och vänster. Just en sådan interaktion mellan dom två raserna är en av seriens starkare höjdpunkter.

Vi får reda på att Andorians attackerade P'Jem och att som en direkt åtgärd så ska T'Pol förflyttas från Enterprise. Archer blir upprörd men T'Pol tar det givetvis med ro. I ett försök att öppna upp hennes ögon så tar han med sig henne på ett sista uppdrag och givetvis så går det inte som det var tänkt.

Jag tycker det är ett intressant avsnitt eftersom T'Pol och Archer måste samarbeta en hel del för att göra det bästa av situationen. Det är även intressant att se hur övriga besättningsmän på Enterprise sköter sina uppgifter, speciellt då Sopek dyker upp med sitt skepp Ni'Var och lägger sig i. Vulcan har en förmåga att göra det i både tid och otid.

Värst blir ju situationen när Trip och Reed ger sig iväg på ett räddningsuppdrag och får hjälp av andorians och som om inte det vore nog så har dessutom vulcans gjort samma sak. En sammanstötning är oundviklig och det mest imponerande och förvånande var att T'Pol täckte skottet som var ämnat för Sopek. Det hade jag inte räknat med.

Det tog säkert emot för Sopek att försöka övertala sina överordnar om att T'Pol ska få vara kvar på Enterprise.

Jeffrey Combs dyker återigen upp som Shran och övertygar som vanligt. Jag gillar Jeffrey i största allmänhet men han är extra bra när han är med i Star Trek.

Även Jeff Kober som spelar Traeg gör en bra insats.

Betyg

7.8
40 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Shadows of P'jem
Shadows of P'jem
Shadows of P'jem
Shadows of P'jem
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter