Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.16 - Shuttlepod One

Uppdragsdatum: 9:e nov. 2151
Sändes (US): 2002-02-13
Sändes (SE): 2003-07-03
7.5 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

På ett rutinartat skytteluppdrag finner sig Trip och Reed helt ensamma i rymden. När de inte får kontakt med Enterprise och dessutom hittar delar av skeppet krossat mot ett asteoridbälte, blir de övertygade om att skeppet är helt förstört. Deras syreförråd är begränsat och de hanterar på sina egna sätt den annalkande döden.

 

Arter: tesnier*

Information saknas

Regissör: David Livingston

Skriven av: Rick Berman & Brannon Braga

Recension

Av: TJ,, 2015-03-27
Betyg: 10
Välspelat, välskrivet kammarspel. Star Trek som bäst!
Av: Shran, 2012-09-26
Betyg: 5
Enligt många ett av dom bästa avsnitten i säsong 1. Enligt mig ett bra avsnitt men jag tycker inte att det är ett av dom bättre. Själva grundidéen med att dom två är ute på ett uppdrag och återvänder bara för att se vad dom tror är ett förstört Enterprise är ju en intressant utgångspunkt.

Det bästa med hela avsnittet är väl att man får se hur människor reagerar olika på en situation. Reed börjar förbereda sig på att ta avsked och vill knyta ihop säcken och reda ut eventuella fnurror på tråden i sitt liv, medans Trip kämpar in i det sista och är optimistisk med att dom ska bli räddade. Ingen har ju egentligen rätt eller fel utan människor fungerar helt enkelt olika.

Reed's drömscen med T'Pol är klart underhållande, likaså scenen där Reed och Trip börjar att dricka alkohol och blir rejält fulla och minsta sagt odrägliga.
↓ Läs mer ↓

Betyg

7.5
59 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Shuttlepod One
Shuttlepod One
Shuttlepod One
Shuttlepod One
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter