Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.2 - Broken Bow, del II

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2001-09-26
Sändes (SE): 2003-05-09
8.1 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

John Fleck som Silik

Melinda Clarke som Sarin

Tommy "Tiny" Lister, Jr. som Klaang

Vaughn Armstrong som amiral Forrest

Jim Beaver som amiral Leonard

Mark Moses som Henry Archer

Gary Graham som Soval

Thomas Kopache som Tos

Van Epperson som man

Regissör: James L. Conway

Skriven av: Rick Berman & Brannon Braga

Recension

Av: Shran, 2012-09-18
Betyg: 8
Ett bra första avsnitt. Ett av dom bättre hittills till en Star Trek serie. Det är nog bara det till Voyager som jag tycker kan utmana om att vara lika bra. Jag gillar texten på låten i introt som jag tycker återspeglar den humanistiska synen som Star Trek har. Det är även ett bra val av bilder i introt. HMS Enterprize, ISS, Charles Lindberg's Spirit of St. Louis och så vidare.

När Archer bli kallad till Starfleet Medical så visas det på ett bra sätt hur relationen är mellan människor och vulcans. Jag tycker att relationen mellan människor och vulcans är en av dom mer intressanta sakerna med hela den här serien.

Kul att Archer har en hund, Porthos. Inte så ofta som man fått se att en kapten har ett husdjur.

Vid "sjösättningen" av NX-01 (fint skepp för övrigt) så var det trevligt att se James Cromwell återvända till rollen som Zefram Cochran och att man fick se ett tal som gjordes vid ceremonien för Warp Five Complex, 32 år tidigare.

Suliban är en ganska ointressant ras, undantaget den modifierade versionen. Dock så tyckte jag nog att dom var mer intressanta i början av serien sedan blev mer och mer ointressanta allteftersom.

Rigel 10 var ett intressant ställe och utgjorde en viktig del av handlingen i det här avnsitten. Där mötte dom Sarin som nämnde Temporal Cold War story arcen som vi tyvärr inte fick något bra slut på, samt att sulibans har en uppdragsgivare från framtiden som vi tyvärr inte heller fick något svar på vem det var även om det finns en massa intressanta spekulationer om vem/vad/vilka det kan vara.

Jag tycker att det är en cool design som dom har på sina phase-pistols.

Kul att man även fick se captains log spelas in i realtid och inte bara få höra dom som voice over som man alltid fått göra tidigare. Ett enkelt sätt att förnya sig på.

Jag tycker att man även fick till en rätt bra och balanserad introduktion till dom olika karaktärerna. Lite synd att vissa av dom får så lite "screen time" i kommande avsnitt framöver under säsongerna.

Betyg

8.1
45 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Broken Bow, del II
Broken Bow, del II
Broken Bow, del II
Broken Bow, del II
Broken Bow, del II
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter