Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.20 - Oasis

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2002-04-03
Sändes (SE): 2003-07-17
6.9 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Archer, Tucker och T'Pol deltar i en kryddig middag med en utomjordisk köpman vid namn D'Marr, för att diskutera behovet av förnyat förråd av visst råmaterial på Enterprise. I utbyte mot den exotiska jorddrycken "kaffe" avslöjar D'Marr platsen för ett gammalt kraschlandat rymdskepp på en nära planet, ett vrak som ingen ännu har tagit hand om, då det anses skyddat av spöken. När besättningen tar sig in i det spökliga skeppet, upptäcker snart T'Pol reflektionen av en humanoid person, som dock omedelbart försvinner, när hon vänder sig om. Hon och Tucker upptäcker figuren igen och när de följer honom, kommer de bara till en vägg.

 

Besättningen får snart erfara, att det kan finnas spöken...

 

Arter: kantarer

Tom Bergeron som D'Marr

Rene Auberjonois som Ezral

Annie Wersching som Liana

Rudolph Willrich som Kuulan

Claudette Sutherland som Maya

 

Övriga skådespelarroller

Louis Ortiz som ersättare för Rene Auberjonois

Regissör: Jim Charleston

Berättelse: Rick Berman, Brannon Braga & Stephen Beck

Skriven för TV av: Stephen Beck

Recension

Av: TJ,, 2015-03-31
Betyg: 4
Ett högst mediokert avsnitt, vars nerv hänger på ett avslöjande som för den vane trekkien är uppenbart efter 5 minuter. Men kul att återse Odo, om än i annan skepnad, det sista oavsiktligt skämt.
Av: Shran, 2012-09-27
Betyg: 7
Ett riktigt intressant avsnitt med bland andra Rene "Odo" Auberjonois i en av dom mer ledande rollerna. Enterprise hittar ett utslaget och till synes övergivet skepp, men snart börjar dom märka att allt inte står rätt till. Dom hittar Liana och till en början tror dom att hon är den enda överlevande. Jag tycker att Liana's far (Rene) delvis gjorde rätt när han återskapade originalbesättningen för att han och hennes dotter inte skulle behöva vara själva. Det var väl i och för sig mer för hennes skull som han gjorde det. Det var även ett svårt val han hade då han fick välja mellan att offra hela besättningen och rädda sin dotter eller att offra henne och rädda hela besättningen.
↓ Läs mer ↓

Betyg

6.9
45 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Oasis
Oasis
Oasis
Oasis
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter