Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.21 - Detained

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2002-04-24
Sändes (SE): 2003-07-18
7.9 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Under en expedition på en planet hamnar Archer och Mayweather i en militärzon, på mark tillhörande rasen Tandaran, som är i krig med en ras Archer och Mayweather känner sedan gammalt, Sulibanerna. De blir tillfångatagna och hålls i ett fångläger tillsammans med en massa Sulibaner. Archer frågar Överste Grat, föreståndaren för anläggningen, om varför Sulibanerna hålls fångna. Han får svaret att de är där för sin egen säkerhet.

 

Archer får kontakt med en av invånarna, och planerar tillsammans med honom ett rymningsförsök från anläggningen. Grat får nys om att Enterprise-besättningen haft tidigare kontakt med Sulibans, och vill ha all information från Archer som möjligt. Samtidigt planerar Enterprise-besättningen ett fritagningsförsök från deras håll, om de bara kan hitta dem...

 

Arter: tandaraner, sulibaner

Dean Stockwell som överste Grat

Christopher Shea som Sajen

Jessica D. Stone som Narra

Dennis Christopher som Danik

David Kagen som major Klev

Regi: David Livingston

För TV av: Mike Sussman & Phyllis Strong

Manus av: Rick Berman & Brannon Braga

Recension

Av: Shran, 2012-09-27
Betyg: 7
Ett mycket bra avsnitt. Archer och Travis sitter frihetsberövade i ett fångläger tillsammans med några Sulibans. Till en början låter dom fördomarna tala sitt tydliga språk när dom tror att det är dom genetiskt förbättrade Sulibans som dom har att göra med, men sedan så visar det sig att dom inte alls tillhör Cabal.

Hela stället styrs av Grat (spelad av Dean Stockwell som Scott Bakula tidigare har samarbetat med i tv-serien Quantum Leap) och en av fångvaktarna (Klev) är extra sträng. Dom är av rasen Tandaran och dom ligger i krig med Sulibans. Grat gillar inte Sulibans för det som Cabal gjorde mot dom och drar därför alla över en och samma kant. Men all press som han lägger på Archer och Travis resulterar inte i att dom samarbetar, utan mer att Archer och Travis tillsammans med Reed och övriga av Enterprise besättning fritar dom fängslade.

Avsnittet ger även en lite insikt i Sullibans och det var intressant att få reda på att dom flesta Sulibans är nomader.

Betyg

7.9
40 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Detained
Detained
Detained
Detained
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter