Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.6 - Terra Nova

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2001-10-24
Sändes (SE): 2003-05-23
6.3 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

För 75 år sedan lämnade rymdskeppet Conestoga Jorden för att färdas till en ny planet kallad Terra Nova (nya jorden). Det tog dem nio år att komma dit och efter en tid av framsteg på den nya planeten ville rymdstyrelsen skicka dit fler bosättare. Kolonisterna protesterade och mitt i deras häftiga diskussion slutade plötsligt och oväntat all kommunikation mellan Jorden och Terra Nova. Nu skickas den betydligt snabbare Enterprise NX-01 till planeten för att undersöka vad som hände. När Archer och hans besättning kommer fram möter de en stam av människohatande grottmänniskor, kallade novaner.

 

Arter: novaner, människor

Astronomi: Terra Nova

Erick Avari som Jamin

Mary Carver som Nadet

Brian Jacobs som Athan

Greville Henwood som Akary

Regi: LeVar Burton

Manus: Rick Berman & Brannon Braga

Recension

Av: Shran, 2012-09-18
Betyg: 7
Det här är ett intressant avsnitt, även om jag tycker det är lite segt. Enterprise gör ett besök till en planet, 20 ljusår bort och utanför vårat eget solsystem där människor har koloniserat sig. Resan för dom människorna tog 9 år.

Väl där hittar dom personer som visar sig leva under jord och som dessutom är sjuka på grund av någon form av strålning. Archer och Phlox konstaterar att en av dom lider av lugncancer men att det går att bota på några timmar. Det är en kittlande tanke på att det i framtiden skulle vara så enkelt att bota den sjukdomen och det är en av sakerna som jag verkligen gillar med Star Trek i det stora hela, att man hela tiden strävar efter att bli en bättre människa och skapa bättre förutsättningar för, inte bara sig själv utan även för andra människor och raser.

Behandlingen går dock inte riktigt som det var tänkt och Archer försöker att få dessa personer att flytta då marken dom lever på (läs: under) är mer eller mindre förgiftad och obrukbar. Det visar sig dock vara lättare sagt än gjort. Och jag tycker den delen i avsnittet är bra, då dom försöker få befolkningen att komma till självinsikt att dom inte kan leva kvar där dom bor nu utan att måste flytta på sig för att inte gå under och även på sikt, radera hela deras ras.

Betyg

6.3
50 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Terra Nova
Terra Nova
Terra Nova
Terra Nova
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter