Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.7 - The Andorian Incident

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2001-10-31
Sändes (SE): 2003-05-29
8.0 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

När Archer och hans besättning gör ett vänligt sinnat besök på ett gammalt Vulcan-kloster, hamnar de mitt inne i en konflikt mellan vulcanerna och deras rivaler, andorianerna.

 

Arter: andorianer, vulcaner

Jeffrey Combs som Shran

Bruce French som Vulcan-äldste

Steven Dennis som Tholos

Jeff Rickets som Keval

Richard Tanner som Vulcan

Jamie McShane som besättningsman vid tactical

 

Övriga skådespelarinsatser

Tarik Ergin som ersättare för Bruce French

Recension

Av: Shran, 2012-09-25
Betyg: 8
Ett av dom bättre och mer intressanta avsnitten i säsong 1. Jag gillar att dom "återanvände" andorians igen. Jeffrey Combs i rollen som Shran är perfekt och kan inte bli mycket bättre. Kul att man får se betydligt mer av honom framöver.

Det första som slår än när man ser avsnittet är hur vackert och tillsynes fridfullt ställe som P'Jem är. Det visar sig ju dock rätt snart att det under ytan inte är exakt på det sättet. Jag tycker att hela konflikten mellan vulcans och androrians är intressant och en klassisk Star Trek konflikt.

Avsnittet ger också en första indikationen på att Archer verkligen värnar om T'Pol. Jag tycker att han löser den uppkomna situationen på ett bra sätt och hanterar problemen bra när dom väl uppstår.

Jag tycker vidare att Reed lyckas att arbeta efter planen som dom kommer överens om och att han ger ett stabilt intryck.

Men det är ju mot slutet som avsnittet verkligen lyfter. Då man får se att alla vucans inte har "rent mjöl i påsen" och det visar sig att andorians har befog för deras anklagelser att vulcans spionerar på dom. Då man i slutet får se att dom har inhyst en stor sambandscentral i underjorden och vad dom kan göra med denna förutom att spionera kan man ju fråga sig.

Ett mycket bra avsnitt.

Betyg

8.0
98 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
The Andorian Incident
The Andorian Incident
The Andorian Incident
The Andorian Incident
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter