Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.8 - Breaking the Ice

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2001-11-07
Sändes (SE): 2003-05-30
6.7 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Besättningen på Enterprise har upptäckt en komet som inte finns med i vulcanernas stjärnkartor. Detta betyder att det är en helt ny företeelse för vulcanerna och människorna och inte nog med det - kometen är riktigt stor. Under tiden försöker Archer hantera ett diplomatiskt dilemma när han bjuder över en vulcansk kapten från ett skepp som verkar övervaka dem misstänksamt.

Arter: vulcaner
William Utay som kommendör Vanik
Regi: Terry Windell
Manus: Maria Jacquemetton och Andre Jacquemetton

Recension

Av: Shran, 2012-09-25
Betyg: 7
Hela historien med det krypterade brevet är intressant. Trip och Archer gör rätt tycker jag, då man minst sagt kan tycka att vulcans borde ha sänt det via dom vanliga kanalerna istället för i ett krypterat brev. Misstankarna stärks ju bara då.

Synd bara att det visar sig vara av högst personlig karaktär när Trip väl läser brevet. Vilken sits han har satt sig i. Men det leder ju till slut till något bra och detta avsnitt är bra då det visar relationen mellan Trip och T'Pol på ett bra sätt. En relation som till min stora glädje blir större och mer intressant framöver. Hela historien med T'Pol's arrangerade äktenskap och hur Trip och T'Pol mer och mer börjar fatta tycke för varandra är en i min mening väldigt intressant story arc.

Avsnittet har en rolig sekvens där dom spelar in videosvaret till skolklassen som skickat besättningen en massa frågor. Jag tycker att Phlox visar upp tendenser som man tidigare har setts höra från Voyagers EMH. Båda två karaktärer brinner för sitt jobb men har lite svårt att veta när dom ska prata och när dom ska vara tysta.

Intressant blir det även när dom bjuder in kapten Vanik från skeppet Ti'Mur som påpassligt nog valt att vara med och observera Enterprise vid deras besök på asteroiden. Det blir ju dock inget annat än ett misslyckande då Vanik har mer än en vass tunga. Dialogen dom har vid matbordet är grym på många sätt, både roligt men även för att det finns en hel del fördomar i luften.

Jag vill även lägga till att jag tycker att vulcans har en väldigt läcker design på sina skepp.

Slutet av avsnittet bjuder även på en fin dialog när T'Pol pratar med Archer om att han borde ta emot Vanik's erbjudande om hjälp när dom ska rädda Reed och Travis.

*

T'Pol: Vanik expects you to refuse his offer. He sees humans as arrogant, prideful.
Why not prove him wrong?
You can save them, or you can let youre pride stand in the way.
You're human. You're free to choose.

Betyg

6.7
44 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Breaking the Ice
Breaking the Ice
Breaking the Ice
Breaking the Ice
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter