Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.10 - Vanishing Point

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2002-11-27
Sändes (SE): 2004-06-28
6.8 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Trip och Hoshi undersöker gamla ruiner på en planet när en magnetisk storm drabbar dem. De kan inte ta skytteln tillbaka till Enterprise, utan måste transporteras upp – något som Hoshi fruktar. Men transporten går bra, och alla hennes molekyler sitter där dom ska efteråt. Eller?
Hon känner sig konstig, men dr. Phlox säger att det inte är något fel på henne. Hoshi är dock inte helt övertygad.
Så småningom upptäcker hon att ett födelsemärke inte sitter där det brukar, att hennes spegelbild bleknar bort och att de andra besättningsmedlemmarna inte verkar se henne när hon kommer.
Under ett träningspass i gymmet kan Hoshi plötsligt inte längre ta i saker och spegelbilden försvinner helt. Då dörrar inte längre reagerar på hennes kommandon blir hon fast där inne. När så Trip och T'Pol efter några timmar kommer in i gymmet försöker Hoshi få kontakt, men de kan varken se eller höra henne. Nu är hon helt osynlig.
Samtidigt har dr. Phlox upptäckt att Hoshis molekyler faller sönder, på grund av ett fel i transportören, precis som Hoshi har trott hela tiden. Ska Archer och de andra lyckas rädda henne måste de hitta henne snabbt, för om bara några timmar kommer hon vara helt upplöst...
Keone Young som Hoshis far
Morgan Margolis som besättningsman Baird
Carly Thomas som besättningsman Rhodes
Gary Riotto som utomjording 1
Ric Sarabia som utomjording 2
Manus: Rick Berman & Brannon Braga
Regi: David Straiton

Recension

Av: Shran, 2012-10-11
Betyg: 7
Jag gillar även det här avsnittet. Det påminner en del om andra avsnitt som vi redan har sett i tidigare serier, som t.ex. (The Next Phase, TNG) samt till viss del även i (Realm of Fear, TNG) även om det sistnämnda inte riktigt är samma historia. Men Hoshi har lite av en fobi för transportörer precis som Barclay har (även om han är extrem). Hoshi och Trip är nere på en planet när en storm blåser upp. Man behöver transportera sig från planeten och Trip är först ut. Hoshi testar motvilligt även hon och det ser ut att ha gått bra, tills hon börjar uppleva att hon sakta men säkert slutar upp att synas. Jag är inte riktigt säker på om jag gillar upplösningen på avsnittet, där det förklaras att hon var fast i transportörens "pattern buffer" under ett fåtal sekunder, så hela den dagen hon upplevt egentligen bara varade under ett fåtal sekunder.

Betyg

6.8
44 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Vanishing Point
Vanishing Point
Vanishing Point
Vanishing Point
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter