Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.12 - The Catwalk

Uppdragsdatum: 18:e sep. 2152
Sändes (US): 2002-12-18
Sändes (SE): 2004-07-05
7.0 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Enterprise-besättningen blir mitt i en utforskning av en obebodd planet kontaktade av tre utomjordingar som varnar dem för en tungt radioaktiv storm som närmar sig dem. Att försöka åka ifrån stormen är omöjligt, så Archer beslutar att de ska försöka rida ut stormen från det enda stället på skeppet som är tillräckligt skyddat från strålning, "the catwalk", utrymmet som används för reparationsarbeten utmed warp-nacellerna. Trip är dock tvungen att stänga ner motorerna för att inte grilla alla på catwalken. Besättningen får knappt plats, men med lite god vilja tränger de ihop sig.

Men mitt i den rasande stormen dyker ett problem upp, motorerna har börjat starta upp igen, till synes automatiskt. På vägen till maskinrummet upptäcker Trip dock något oroväckande ...

 

Arter: takret militia

Scott Burkholder som Tagrim

Aaron Lustig som Guri

Zach Grenier som Renth

Danny Goldring som utomjordisk kommendör

Brian Cousins som utomjordisk kapten

Sean Smith som utomjording

Elizabeth Magness som besättningsman

Manus: Mike Sussman & Phyllis Strong

Regi: Mike Vejar

Recension

Av: Shran, 2012-10-11
Betyg: 6
Besättningen på Enterprise blir kontaktade av en annan resande ras som varnar dom för att en radioaktiv storm är i antågande och att Enterprise bör, i warp 7, ta sig från platsen omedelbart. Problemet är ju bara att Enterprise gör max warp 5. Den andra rasen får lov att komma ombord på Enterprise och Archer bestämmer sig för att hela besättningen ska söka skydd i något som dom kallar för "catwalk" (utrymmet som används för reparationsarbeten utmed warp-nacellerna). Avsnittet i sig är väl okej, det är rätt intressant att se hur hela besättningen får leva lite spartanskt under en vecka och hur påfrestningar uppstår genom att leva så nära inpå varandra. Det visar sig sedan att den rasen som dom tog ombord på skeppet egentligen ville komma ombord för att dom är jagade av en annan ras, som dessutom mitt i stormen bordar Enterprise. Just den biten med handlingen känns dock inte fullt så intressant.

Betyg

7.0
43 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
The Catwalk
The Catwalk
The Catwalk
The Catwalk
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter