Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.14 - Stigma

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2003-02-05
Sändes (SE): 2004-07-12
7.2 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Som en efterverkning från T'Pols möte med Tolaris, en av de vulcaner som förnekar att undertrycka sina känslor (se Fusion) konstaterar T'Pol att hon smittats med en dödlig sjukdom som bara kan överföras genom "the joining of minds".

Doktor Phlox gör sig redo för att delta i en konferens för läkare från olika världar, och eftersom T'Pols sjukdom blir värre och värre tar han tillfället i akt att tala med några läkare från Vulcan och fråga dem om de kommit längre i forskningen runt sjukdomen. Naturligtvis berättar inte Phlox om vem det är som är sjuk, men de vulcanska läkarna tar för givet att det är T'Pol som är den drabbade, och underrättar högsta styret på Vulcan om situationen. Det kommer då fram att sjukdomen ses som låg prioritet, eftersom det oftast är de vulcaner som förnekar logiken som är smittbärarna.

Nu står både T'Pols uppgifter ombord på Enterprise och hennes hälsa på spel ..

 

Arter: vulcaner, dekendier

Melinda Page Hamilton som Feezal

Michael Ensign som Dr. Oratt

Bob Morrisey som Dr. Strom

Jeffrey Hayenga som Dr. Yuris

Lee Spencer som vulcansk doktor

Antony Acker som vulcansk myndighetsperson

Manus: Rick Berman & Brannon Braga

Regi: David Livingston

Recension

Av: TJ,, 2015-07-21
Betyg: 9
Både roligt och dramatiskt om kulturella krockar. Om bigotteri på olika plan, skulle man kunna säga. Ett mycket bra avsnitt.
Av: Shran, 2012-10-11
Betyg: 8
Det här är ett av dom bästa avsnitten av den andra säsongen. Jag kan även sträcka mig så långt att kalla det för ett av dom absolut bästa avsnitten oavsett Star Trek-serie. Avsnittet i sig var ett bidrag i en "AIDS/HIV awareness" kampanj som Viacom/UPS hade. Jag tycker att här avsnittet är helt fantastiskt. Rakt av. T'Pol får veta att hon är drabbad av något som kallas för Pa'nar Syndrome och som hon ådrog sig när han blev tvingad till en mind meld i avsnittet Fusion. Phlox kontaktar vulcans på en läkarkonferens där han diskret ber dom om dom senaste forskningsrönen. Dessa vulcans blir givetvis misstänksamma och får senare reda på att det är T'Pol som har drabbats och således vägrar att ge henne den hjälp som hon behöver. Anledningen är att dom förkastar vulcans som praktiserar mind melds. Som sagt, ett bra avsnitt som det med enkelhet går att hitta och dra paralleller till vår nutid. Vidare så tycker jag att avsnittet är väldigt välspelat och med ett tydligt och bra budskap.
↓ Läs mer ↓

Betyg

7.2
38 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Stigma
Stigma
Stigma
Stigma
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter