Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.15 - Cease Fire

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2003-02-12
Sändes (SE): 2004-07-13
8.2 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Andorianer och vulcaner befinner sig i konflikt om en planet, som de båda påstår tillhör dem. Förhållandet mellan de två raserna är sedan tidigare mycket spänt, men konflikten behöver lösas. De vulcanska ledarna utlyser ett eldupphör. Den andorianska ledaren Shran litar absolut inte på någon vulcansk medlare, men det finns någon han litar på: kommendör Jonathan Archer. De vulcanska ledarna är mycket skeptiska till valet av medlare, eftersom människorna inte står högt i kurs hos dem redan. Men Shran insisterar på att Archer ska medla, annars fortsätter han att ockupera planeten.

 

Arter: andorianer, vulcaner

Jeffrey Combs som Shran

Suzie Plakson som Tarah

Gary Graham som Soval

John Balma som Muroc

Vaughn Armstrong som amiral Forrest

Zane Cassidy som andoriansk soldat

Christopher Shea som Telev

Manus: Chris Black

Regi: David Straiton

Recension

Av: TJ,, 2015-07-21
Betyg: 2
Ett påfrestande pangpang-avsnitt. Och så lite rulla runt och ducka bakom bråte. Kombattanterna har olika färg på strålarna från sina pistoler så man kan hålla reda på dem. Alltid något.
Av: Shran, 2012-10-11
Betyg: 7
Oroligheter har utbrutit på Weytahn/Paan Mokar och Shran vill ha medling mellan sin art och vulcans med lite hjälp av Archer. Det hela slutar med att Archer tar med sig ambassadör Soval ner till förhandlingarna. Shran har i sin tur hjälp av en kvinnlig andorian, Tarah. Hon vill givetvis inte att saker och ting ska bli bättre mellan andorianer och vulcans och strider utbryter snabbt. Avsnittet är bra, mycket tack vare att Jeffrey Combs återvänder i rollen som Shran och att hans karaktär hela tiden växer. Jag tycker även att det är intressant med en intensifiering i relationen mellan andorianer och vulcans, där den hela tiden sätts på sin spets mycket tack vare just stridigheterna som utbryter.
↓ Läs mer ↓

Betyg

8.2
46 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Cease Fire
Cease Fire
Cease Fire
Cease Fire
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter