Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.16 - Future Tense

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2003-02-19
Sändes (SE): 2004-07-19
8.5 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Besättningen ombord på Enterprise upptäcker, långt bortom där någon annan jordfarkost någonsin färdats, en liten farkost som verkar vara från Jorden. Trip och Reed får i uppgift att ta ombord farkosten och undersöka den. Inuti farkosten hittar de en kropp som dr. Phlox har lite svårt att artbestämma. Anledningen är att kroppen, som ser mänsklig ut verkar vara en korsning av människa, vulcan och ytterligare ett antal arter som hittills aldrig varit känt att de fått avkommor ihop. Men det är inte det enda som är konstigt med skytteln, när Reed och Trip utforskar insidan av den så upptäcker de att den är betydligt större på insidan än på utsidan.

Arter: sulibaner, vulcaner, tholier
Vaughn Armstrong som amiral Forrest
Cullen Douglas som sulibansk soldat
Manus: Mike Sussman & Phyllis Strong
Regi: James Whitmore Jr.

Recension

Av: TJ,, 2015-07-24
Betyg: 3
Tidsresor är svårt att få till, så också här, men en farkost med större innanmäte än ytteromfång är ju alltid intressant. Dock hävdar jag bestämt att ingenjör Trips dumdristighet i detta avsnitt är ännu större än sagda farkosts interiör. Nja, hoppa över det här med tidsresor snälla Startrek-författare.
Av: Shran, 2012-10-11
Betyg: 5
Enterprise hittar ett övergivet skepp under sin färd och tar ombord skeppet. Man hittar en mumifierad varelse av mänskligt ursprung. Archer tror till en början att det kanske är Zephram Cochran, som man får veta, försvann under något hemligt test många år tidigare. Det visar sig sedan att just det här skeppets pilot var allt annat än enbart mänsklig, utan hade flera andra genetiska drag av andra raser i sig med. Skeppet är även mystiskt i sig då det är större på insidan än vad det är på utsidan och dess tekniken är helt ny. Enterprise blir sedan angripna av både tholians och sulibans, som båda gör anspråk på skeppet och dess besättningsman. Det här är ett okej avsnitt, även om jag tycker det är rätt platt och inte för den övergripande handlingen för Enterprise framåt.
↓ Läs mer ↓

Betyg

8.5
67 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Future Tense
Future Tense
Future Tense
Future Tense
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter