Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.18 - The Crossing

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2003-04-02
Sändes (SE): 2004-07-26
8.0 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Enterprise jagas av ett gigantiskt skepp som tillslut fångar skeppet i sitt stora gap. All framdrivning och vapen blir deaktiverade, men besättningen märker att de livsuppehållande systemen inte påverkas. Archer, Trip och Malcolm tar en skyttel, iförda EVA rymddräkter, ner till det utomjordiska skeppets "lastutrymme". I skeppet så svävar något som ser ut som rena energivarelser.

 

En av dessa varelser går in i Trip och byter plats med hans "ande" som lämnar hans kropp som en gul energivarelse. Flera av dessa varelser ta över andra besättningsmedlemmar och berättar att de endast vill lära sig mer om människorna, men Archer inser att något inte riktigt stämmer och får ta hjälp av Phlox och T'Pol för att ta reda på dessa varelsers verkliga syfte.

 

Arter: wisps*

Joseph Will som Rostov

Steven Allerick som Cook

Valerie Ianniello som besättningsman 

Alexander Chance som besättningsman

Matthew Kaminsky som besättningsman

Regissör: David Livingston

Berättelse av: Rick BermanBrannon Braga  & Andre Bormanis

Till TV av: Rick Berman & Brannon Braga

Recension

Av: Shran, 2012-10-13
Betyg: 6
Ett intressant avsnitt, ingen snack om den saken. Enterprise stöter på ett stort skepp som sväljer hela Enterprise. Väl inne i buken på det främmande skeppet så visar det sig finnas en livsform som utforskar besättningen genom vad man som enklast skulle kunna förklara som ett byte av själar. Där t.ex. Trip blir besatt av den främmande livsformen och att den riktiga Trip utforskar andra saker på en annan plats/tid/rum. Just att dom gör detta utan att ha fått lov och att det hela uppfattas lite som ett hot från Enterprise sida, gör det extra spännande och intressant. Och hela avsnittet känns sådär "eerie" från början till slut just för att man inte vet vilka dom är eller vad deras syfte är, till en början.

Betyg

8.0
42 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
The Crossing
The Crossing
The Crossing
The Crossing
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter