Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.21 - The Breach

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2003-04-23
Sändes (SE): 2004-08-03
6.7 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Den denobulanska regeringen ber Enterprise att rädda tre geologer som undersöker de underjordiska grottorna på planeten Xantoras. På grund av ett pågående inbördeskrig har den lokala regeringen deklarerat att man utvisar alla besökande från andra världar. Den tidsfrist som ges för att genomföra evakueringen är mycket kort. Mayweather, som har viss erfarenhet av bergsklättring, tar med sig Trip och Reed och lär dem om klättring samtidigt som de försöker hitta geologerna i den underjordiska labyrinten.

 

På Enterprise har Phlox fått en antaransk patient som är på väg att dö av strålningsförgiftning men som vägrar ta emot behandling av en denobulan. Antaraner och denobulaner var inblandade i ett blodigt och långvarigt krig för flera hundra år sedan. Trots att kriget sedan länge är över har de vidmakthållit ett ömsesidigt djupt förakt för den andra rasen. Phlox vägrar, trots order från Archer, att behandla antaranen mot hans vilja.

 

Arter: denobulaner, xantoraner, antaraner, tribblar

Henry Stram som Hudak

Mark Chaet som Yolen

D.C. Douglas som Zepht

Laura Putney som Trevix

Jamison Yang som besättningsman

Regissör: Robert Duncan McNeill

Berättelse av: Daniel McCarthy

Till TV av: Chris Black & John Shiban

Recension

Av: Shran, 2012-10-13
Betyg: 6
Det här avsnittet har två sidohandlingar varav den ena är intressant. Trip, Travis samt Reed får i uppdrag att hämta upp några geologer från Denobula. Phlox får i uppgift att hjälpa Hudak, en Antaran. Man har sett liknande avsnitt inom Star Trek, kanske här är kanske mest likt Jetrel, VOY. Hudak vägrar att låta sig kureras av Phlox på grund av motstridigheter mellan Antarans och Denobulans tidigare i deras gemensamma historia. Ett intressant avsnitt, precis som exemplet från VOY. Hur ska man gå tillväga om någon vägrar hjälpa på grund av motsättningar tidigare i historien, som ligger kanske hundra till tusentals år tillbaka i tiden?

Betyg

6.7
32 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
The Breach
The Breach
The Breach
The Breach
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter