Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.22 - Cogenitor

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2003-04-30
Sändes (SE): 2004-08-09
6.9 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Besättningen på Enterprise studerar en stjärna som är på väg att bli supernova, när de upptäcker att ett utomjordiskt skepp också studerar stjärnan. Utomjordingarna bjuds in till Enterprise för en första kontakt arterna emellan. Det visar sig att utomjordingarna också är utforskare som har som uppdrag att ta kontakt med andra arter. Vissianerna, som de heter, erbjuder vetenskaplig information i utbyte mot att få lära känna människorna och deras kultur. När Trip samtalar med vissianernas maskinchef upptäcker han att vissianerna har tre kön. Det tredje könet kallas "cogenitor" och har en, ur mänsklig synvinkel, ovanlig ställning och roll i det vissianska samhället. Trip bestämmer sig för att ta reda på mer.

 

Under tiden har Archer och den vissianska kaptenen tagit sig djupt in i stjärnans atmosfär med en specialbyggd rymdskyttel för att göra observationer.

 

Arter: vissianer

Andreas Katsulas som Vissian Captain

F.J. Rio som Vissian Engineer

Larissa Laskin som Vissian Wife - Calla

Becky Wahlstrom som Cogenitor

Stacie Renna som Traistana

Laura Interval som Vissian Woman #2

Recension

Av: Shran, 2012-10-13
Betyg: 8
Det här avsnittet gillar jag väldigt mycket. Enterprise med dess besättning träffar på en ny ras och bjuder in dom till skeppet. Väl där visar det sig att dom har med sig någonting som kallas för Cogenitor, som i sin tur visar sig vara ett av tre kön som behövs för att vissians ska kunna fortplanta sig. Trip blir nyfiken på denna Cogenitor och forskar lite i om den har samma förutsättningar som övriga vissians. Det visar sig att dom mer eller mindre behandlas som en slit och släng vara, trots att dom är unika individer och skulle kunna fungera som vilken vissian som helst om dom bara fick chansen. Trip tar på sig rollen att lära det här avsnittets Cogenitor att läsa med mera. Vilket givetvis inte uppskattas från vare sig vissians eller Archer. Det här avsnittet erbjuder intressanta tankegångar. Vad är rätt och vad är fel.

Betyg

6.9
39 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Cogenitor
Cogenitor
Cogenitor
Cogenitor
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter