Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.24 - First Flight

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2003-05-14
Sändes (SE): 2004-08-30
7.4 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Enterprise och dess besättning har hittat en nebulosa som verkar innehålla svartmateria. Medans Archer förbereder sig för att undersöka nebulosan så får han ett meddelande från amiral Forrest som meddelar att hans gamla rival från de första dagarna av NX-projeket, A.G. Robinson har dött i en klättringsolycka.

T'Pol åker med Archer för undersöka nebulosan och under deras resa så berättar Archer om tiden med NX-projektet då Robinson och Archer tävlade om att vara de första att passera warp 2 barriären. Robinson var den första att flyga NX-prototypen och även om han lyckades förstöra det första skeppet, så klarade han sig oskadd ur olyckan. Efter denna händelse så diskuterar de vulcanska rådgivarna över om den nya motorn är duglig, då kapten Charles Tucker kommer in för att försvara motorn.

 

Astronomi: Robinson-nebulosan

Keith Carradine som Robinson

Michael Canavan som Vulcan

Vaughn Armstrong som amiral Forrest

Victor Bevine som Flight Controller

Brigid Brannagh som Ruby

John B. Moody som säkerhetsofficer

Regi: LeVar Burton

Skriven av: John Shiban & Chris Black

Recension

Av: TJ,, 2015-08-02
Betyg: 6
Feel good-avsnitt med mall tagen från boken (Tom Wolfe) och filmen The Right stuff, Det rätta virket. En hyllning till testpilotens machovärld, med väl avvägt sentiment.
Av: Shran, 2012-10-15
Betyg: 7
Det här är ett bra avsnitt. Det erbjuder tillbakablickar kring hur det var för Archer under början av NX-projektet och hur han och en av hans närmaste vän och kollega A.G. Robinson både samarbetar och tävlar om vem som ska få leda det första prestigefyllda uppdraget. A.G. Robinson spelas förträffligt bra av Keith Carradine. Uppdraget stiger dock A.G. till huvudet och han tar en del onödiga risker som äventyrar hela projektet. Man har även tagit med Trip på ett bra sätt i det här avsnittet och jag antar att det var för att visa i vilket sammanhang som Archer och han träffades för första gången.
↓ Läs mer ↓

Betyg

7.4
44 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
First Flight
First Flight
First Flight
First Flight
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter