Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.25 - Bounty

Uppdragsdatum: 21:a mars 2153
Sändes (US): 2003-05-14
Sändes (SE): 2004-08-31
7.2 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Archer blir tillfångatagen av en tellaritisk prisjägare, som planerar att överlämna Archer till klingonerna mot en stor summa pengar.

 

Under tiden på Enterprise måste Phlox och T'Pol tillbringa flera timmar i decon-kammaren efter att ha infekterats av ett farligt virus. Viruset påverkar inte Phlox men det gör att T?Pol börjar gå in i Pon Farr. Pon Farr (se även Blood Fever) är något Vulcaner ogärna diskuterar men som innebär att de kroppsligen förbereds för att para sig. I kombination med de kroppsliga förändringarna (feber och svettningar) får de också svårt att kontrollera sitt sinne och kan bli både våldsamma och sexuellt utmanande. Tillståndet kan bli livshotande om det får fortgå. Phlox får kämpa både med att hitta ett botemedel och med att värja sig mot T?Pols parningsdrift.

 

Arter: tellariter, klingoner,  [Kago-Darr]

Jordan Lund som Skalaar

Michael Garvey som kommendör Goroth

Ed O'Ross som Gaavrin

Robert O'Reilly som Kago-Darr

Louis Ortiz som klingonsk krigare

Regissör: Roxann Dawson

Berättelse av: Rick Berman & Brannon Braga

Manus av: Hans Tobeason

För TV av: Hans Tobeason, Mike Sussman & Phyllis Strong

Recension

Av: Shran, 2012-10-15
Betyg: 5
Det här är inget vidare bra avsnitt. Det är förutsägbart och rätt ointressant. Archer blir tillfångatagen av en Tellarite som har tänkt att tjäna lite på att föra Archer tillbaka till Klingons som har sökt honom ända sedan han rymde från straffkolonin Rura Penthe. Väl tillfångatagen så börjar Archer att prata sig varm om hur oskyldig han är och snart så börjar Tellariten att mjukna upp och omvärderar sina handlingar. Den biten av arcen känner man av redan i början av avsnittet och det är trist att den är så förutsägbar.

Då är den andra arcen med T'Pol och Phlox betydligt bättre och dessutom rätt så rolig. Dom har blivit kontaminerade, eller rättare sagt T'Pol har blivit det och Phlox hjälper henne att bli bättre. Dom sitter inlåsta i sjukhytten/dekontamineringen och T'Pol börjar sakta men säkert att uppvisa vissa förändringar i sitt beteende och det visar sig snart att hon hamnat i pon farr. Hon "behöver" Phlox som hon så fint uttrycker det, men han i sin tur känner sig inte speciellt intresserad. Minst sagt.

Betyg

7.2
46 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Bounty
Bounty
Bounty
Bounty
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter