Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.26 - The Expanse

Uppdragsdatum: 24:e april 2153
Sändes (US): 2003-05-21
Sändes (SE): 2009-06-11
8.5 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Jorden attackeras av en främmande makt som lämnar efter sig flera miljoner döda och skadade. Archer och hans besättning kallas tillbaka och ser förstörelsen vilket drabbar Trip särskilt hårt. Det visar sig att det är arten xindi som har attackerat jorden, en ras som är annars okänd för vulcanerna och människorna.

 

Xindierna lever i delfiska rymden (Delphic Expanse) där naturlagarna inte verkar gälla. Saker har hänt där som dödat flera av vulcanernas och klingonernas besättningar och det är ett område som alla skyr. Enterprise har fått ett nytt uppdrag, nämligen att finna dessa xindier och om möjligt med våld hindra dem från att fortsätta sina attacker mot jorden.

 

Arter: xindier, klingoner

Astronomi: Jorden

Vaughn Armstrong som amiral Forrest

Gary Bullock som klingonsk rådsmedlem

David Figlioli som klingonsk besättningsman

Gary Graham som Soval

Daniel Riordan som Duras

John Fleck som Silik

L. Sidney som klingonsk besättningsman #2

Bruce Wright som Dr. Fer'at

Dan Desmond som klingonsk kansler

James Horan som humanoid figur

Josh Cruze som kommendör Ramirez

Regissör: Allan Kroeker Skriven av: Rick Berman & Brannon Braga

Recension

Av: Shran, 2012-10-15
Betyg: 7
Jorden attackeras av en sond som avfyrar ett vapen som dödar miljontals av människor. Trip förlorar bland annat sin syster, något som kommer att påverka honom ett bra tag framöver. Archer i sin tur blir bortförd av Silik och sulibanerna, där han får prata med den mystiska personen från framtiden som sulibanerna tar order ifrån. Han får veta att det är rasen Xindi som har attackerat jorden och att dom 400 år in i framtiden har fått veta att det är jorden och människorna som förstör deras planet. Det hela leder Starfleet till att skicka Enterprise in i the Delphic Expanse i jakt efter Xindi och hopp om att försöka att ta reda på vad som har hänt och om det går att förhindra. Jag tycker att det här är ett rätt så bra avsnitt, men samtidigt så tycker jag att det är synd att dom helt lämnar Temporal Cold War-arcen och istället satsar på en helt ny. Jag hade gärna sett en upplösning på den första innan man hade gått vidare.

Betyg

8.5
95 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
The Expanse
The Expanse
The Expanse
The Expanse
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter