Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.3 - Minefield

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2002-10-02
Sändes (SE): 2004-05-24
7.3 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Enterprise hittar en planet av minshara-klass och Archer ger order om att undersöka den, men när de kommer närmare ser de något som snabbt försvinner. Detta visar sig vara en mina som exploderar i närheten av Enterprise och förstör 5 däck.
Besättningen upptäcker att de är i ett stort minområde och att en mina sitter fast på skeppets skrov. Archer skickar ut Reed för att desarmera den, men under desarmeringen skjuter minan ut ett "ben" och fäster Reed på skrovet. Archer ger sig ut för att desarmera minan och rädda Reed, när plötsligt ett oidentifierat rymdskepp dyker upp som kräver att Enterprise lämnar området omedelbart.
Archer måste välja mellan att desarmera minan eller att rädda Reed och lyda utomjordingarna och lämna området.

Arter: romulaner
Tim Glenn som medicintekniker
Elizabeth Magness som skadad besättningsman
Regissör: James Contner
Skriven av: John Shiban

Recension

Av: Shran, 2012-10-10
Betyg: 5
Jag har en del problem även med det här avsnittet då det motsäger redan etablerad handling i tidigare serier. Frågan är ju varför dom minerade området runt planeten från första början. Det känns ju inte direkt som ett ställe som romulans skulle vilja bevaka eller bo på. Att man sedan struntar i att visa dom rent visuellt, utan bara genom audio samt deras skepp, är en klen tröst när så mycket annat med avsnittet känns fel. Det mest positiva med avsnittet är väl delen av handlingen som kretsar kring Reed och Archer och hur deras relation utvecklas lite mer.

Betyg

7.3
61 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Minefield
Minefield
Minefield
Minefield
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter