Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 2

2.4 - Dead Stop

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2002-10-09
Sändes (SE): 2004-05-31
8.6 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Enterprise behöver göra stora reparationer efter att ha träffats av en mina och via ett annat skepp får de reda på att det finns en högteknologisk, helt automatisk, reparationsstation inte långt från deras nuvarande position. De dockar med stationen och den börjar snabbt och enkelt att reparera alla deras skador till en låg kostnad. Enterprisebesättningen börjar utforska den obemannade stationen och upptäcker den hemska kraftkällan ...

 

Arter: [okända]AxanarerCardassierEllorier[Kago-Darr]KlingonerKreetassaner, AsparagerVaadwaurerVulcanerXepoliter

Information saknas

Regissör: Roxann Dawson

Skriven av: Mike Sussman & Phyllis Strong

Recension

Av: TJ,, 2015-05-26
Betyg: 8
Ett avsnitt med mycket sense of wonder, för er gamla nog att förstå uttrycket, och fina alieninteriörer som för tankarna till Stanley Kubricks 2001. Inte dumt alls, riktigt bra.
Intressant också att reflektera över de framtidsprognoser om AI som implicit görs av manusförfattarna. De hade inte tillgång till exempelvis Nick Bostroms spekulationer på den tiden. Vi kanske ska hoppas att Star Trek-författarna har rätt och inte Bostrom. För även om AIn i detta avsnitt är imponerande lyckas kapten Archer överlista den. Mer realistiskt är nog att han gått bet i ett sådant möte.
Av: Shran, 2012-10-10
Betyg: 5
Ett rätt okej avsnitt. Men det är inte speciellt trovärdigt med en reparationsstation mitt ute i rymden som inte bara utför underverk utan som dessutom kan förstöra för andra om den inte får som den vill. Men om man bara tar avsnitten för ren underhållning så fungerar det bättre än vad det gör om det är tänkt att man ska ta det seriöst. Vidare så tycker jag att det är synd att man inte fick någon mer ingående förklaring om varför stationen valde ut just Mayweather och ingen annan.

Betyg

8.6
91 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Dead Stop
Dead Stop
Dead Stop
Dead Stop
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter