Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 3

3.18 - Azati Prime

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2004-03-03
Sändes (SE): 2009-07-07
8.5 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Enterprise har tillslut kommit fram till Azati Prime där Xindiernas supervapen byggs, men Reed kan inte hitta någon svaghet i deras försvar. De beslutar därför att använda den insektoid skyttel som de hittade tidigare och försöka hitta vapnet. Efter att Mayweather och Trip har lärt sig att styra skytteln, så åker de mot xindiskt territorium och lyckas smyga förbi deras försvar. De märker att platsen till större del består av vatten och att vapnet även byggs under vatten. När de hittar vapnet så märker de att det är både enormt och skrämmande. De lyckas skanna vapnet och återvänder till Enterprise.

Men under tiden så har en xindisk lyssningsstation på månens yta upptäckt deras närvaro och Archer blir tvungen att förstöra den, vilket kan få övriga xindi i området att upptäcka dem.

När Mayweather och Trip har kommit tillbaka, så undersöks deras skanningar och Archer inser att han måste göra något vågat för att kunna förstöra vapnet. Archer kläcker en farlig plan, någon måste ta insektoid skytteln, fylld med torpeder och spränga vapnet. Planen innebär att den som åker på uppdraget även kommer att dö när skytteln och vapnet sprängs. Archer beslutar att han själv ska åka.

 

Arter: xindier

Matt Winston som tidsagent Daniels

Randy Oglesby som Degra

Scott MacDonald som Reptilian Commander

Tucker Smallwood som Xindi-Humanoid

Rick Worthy som primaten Jannar

Christopher Goodman som Thalen

Regissör: Allan Kroeker

Till TV: Manny Coto

Berättelse: Rick Berman, Brannon Braga och Manny Coto

Recension

Av: Shran, 2012-11-13
Betyg: 6
Man kommer slutligen fram till Azati Prime. Man hittar vapnet och Archer beslutar sig för att det bästa sättet att förstöra det på är ett enmansuppdrag för att spränga det. Givetvis så blir han tillfångatagen och Enterprise blir upptäckt. Jag tycker att avsnittets handling är lite väl förutsägbart, men bortsett från det så är det okej. En sak som jag verkligen gillar är när ett avsnitt slutar med en cliffhanger.

Betyg

8.5
48 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Azati Prime
Azati Prime
Azati Prime
Azati Prime
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter