Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 3

3.6 - Exile

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2003-10-15
Sändes (SE): 2009-06-19
7.2 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Hoshi Sato kontaktas telepatiskt av Tarquin, som lever i exil helt ensam på en planet. Tarquin erbjuder Enterprise att söka efter Xindi med hjälp av sin telepatiska förstärkare. Som stöd för sökandet får han en del av det vapen som Xindi använde i sitt anfall mot jorden. På hans begäran stannar Hoshi som hans gäst medan han sträcker ut sitt medvetande efter dem som tillverkat vapnet. Genom sin telepati vet Tarquin allt om Hoshi, men hon vet inte mycket om honom. Det dröjer dock inte länge förrän hon förstår varför han så enträget bett henne att stanna kvar hos honom medan han söker efter Xindi.

 

Under tiden beger sig Enterprise att undersöka vad som verkar vara en källa till de rymdanomalier som är så vanligt förekommande i Delfiska rymden. Vid varje passage av en anomali hotas skeppets funktion och besättningen riskerar att skadas. Det är därför av yttersta vikt att undersöka anomaliernas ursprung och att försöka kartlägga dem. Men hur ska de kunna komma nära utan att riskera allvarlig skada på skeppet? Ju närmare källan de kommer desto allvarligare blir anomalierna.

 

Arter: [Tarquin], [sfärskaparna]

Maury Sterling som Tarquin

Philip Boyd som kommunikationsofficer

Regi: Roxann Dawson

Manus: Phyllis Strong

Recension

Av: Shran, 2012-11-07
Betyg: 7
Det här var ett bra avsnitt. Hoshi får stå lite mer i fokus, vilket bara är bra med tanke på hur få sådana avsnitt som den karaktären fick i serien. Plus att jag alltid har tyckt att hon i grund och botten är en intressant karaktär. Även telepaten, Tarquin, som kontaktar Hoshi är intressant. Även om man kan tycka att hans tillvägagångssätt är mindre trevligt. Efter mycket om och men så förser han i varje fall Enterprise med viktig information om Xindi. Dom flesta telepater brukar ju oftast vara lite obehagliga i Star Trek så avsnittet har även en sådan känsla vilandes över sig.

Betyg

7.2
39 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Exile
Exile
Exile
Exile
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter