Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 4

4.1 - Storm Front

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2004-10-08
Sändes (SE): 2009-07-16
7.4 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Efter att på ett oklart vis överlevt förstörelsen av det xindiska supervapnet finner sig Archer vara tillbaka på Jorden men på 1940-talet. Han är på amerikanska mark men USA är vid denna tid invaderad och ockuperad av Tyskland och nazisterna, helt i strid med vad historien berättar om denna period. Det visar sig att en hårdför fraktion i "det kalla tidskriget" samarbetar med Tyskland med syftet att skydda sin egen framtid. Archer rymmer från sina fångvaktare och får kontakt med amerikanska motståndskämpar.

 

Samtidigt försöker T'Pol och hennes besättning ombord Enterprise lösa hur de skall kunna återvända till sin egen tid, när en döende Daniels kommer och informerar dem om att framtiden har raderats av denna tuffa och dödliga fraktion i tidskriget under ledning av sin ledare Vosk och att de måste stoppas för att allas framtid skall kunna räddas.

 

Arter: na'kuhler, sulibaner

Golden Brooks som Alicia

Joe Maruzzo som Sal

Jack Gwaltney som Vosk

Tom Wright som Ghrath

John Harnagel som Joe Prazki

Steven R. Schirripa som Carmine

John Fleck som Silik

Matt Winston som tidsagent Daniels

J. Paul Boehmer som SS-agent

Christopher Neame som tysk general

Sonny Surowiec som nazistsoldat

Regissör: Allan Kroeker

Skriven av: Manny Coto

Recension

Av: Shran, 2012-11-16
Betyg: 8
En bra alternativhistoria på jorden och under ett alternativt andra världskrig. Det är mycket som händer i avsnittet och trots att den här arcen delas upp i ett dubbelavsnitt så är det i min mening nästan lite för mycket på för kort tid. Det finns en del talande bilder. Ett exempel är det hakkorsprydda vita huset. Vosk är avsnittens bad guy men lever tyvärr inte upp till det. Han känns väldigt blek och inte alls så bra som man hade kunnat göra honom. Nu vet jag givetvis inte om det var tänkt att han skulle vara nedtonad, men det blev inte bra oavsett vad som var tänkt från första början. Jag är lite kluven till att blanda in både Daniels och Silik i avsnittet. Eftersom båda karaktärerna utgår ur serien så är det väl därför som båda två var med, så på sätt och vis så avslutar man just den arcen på ett bra sätt. Hade det inte varit för det så hade deras medverkan känts överflödig eftersom det är så mycket annat som händer.

Betyg

7.4
64 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Storm Front
Storm Front
Storm Front
Storm Front
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter