Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 4

4.18 - In a Mirror, Darkly

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2005-04-22
Sändes (SE): 2009-08-10
6.2 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

En bekant händelse i Bozeman, Montana, den 4 april 2063, dagen för första kontakten mellan Jorden och Vulcan. När det vulcanska skeppet landar och Zephram Cochrane förbereder sig på att hälsa utomjordingarna, börjar en misstänksam mobb att samlas i området och när skeppets kapten stiger ut och hälsar människorna med "Lev länge och frodas" tar en av mobbens medlemmar fram ett vapen och mobben attackerar vulcanerna. Människans och Jordens framtid förändras drastiskt.

 

Arter: gorlaner

Första delen i spegeluniversum-temat.

 

Det fanns långtgående planer på att i detta avsnitt låta William Shatner återkomma i sin roll som Kirk, i detta fall spegelkopian Tiberius Kirk. Av olika orsaker föll detta samarbete, men både Paramount och Shatner var verkligt intresserade. Shatner hade själv kastat ut en liknande idé tidigare och författarna Judith & Garfield Reeves-Stevens hakade snabbt på. Det blev lite ändringar i tankarna men slutligen föll allting när förhandlingarna mellan Paramount och Shatner kraschade.

 

Bilder: In a Mirror, Darkly

 

Nyheter: 050315, 050318, 050319, 050416, 050422, 050423

 

Trivia

  • Frasen In a Mirror, Darkly nämns av Q i Picard-avsnittet Penance. Detta som en kommentar på Jean-Luc Picards alternativa karaktärsutveckling som en våldsam person. 

Vaughn Armstrong som kommendör Maxwell Forest

Cully Fredricksen som vulcansk kommendör

Gary Graham som Soval

Franc Ross som "Grizzled Human"

Manus: Michael Sussman

Regi: James L. Conway

Recension

Av: Shran, 2012-11-19
Betyg: 5
Ett, av många, hyllat dubbelavsnitt. Dock inte av mig. Mirror Universe-avsnitten är oftast långt ifrån bra och för min egen del så är det mer eller mindre enbart Mirror, Mirror i TOS som är riktigt bra. Dessa avsnitt bjuder dock på några bra saker. T.ex. dom första scenerna i det första avsnittet, som är en alternativ version av första mötet mellan människor och vulcans. Bara det, att den här gången svarar inte Zefram Cochrane med en vulcan salut utan med att dra vapen, skjuta ned sändebudet och sedan storma skeppet. En rätt kul vinkling. Det nya alternativa introt är och också det rätt bra. Sedan så gillar jag även hur Phlox har gått från att vara en ganska så trevlig doktor till att mer vara en experimenterande sadist. Så det finns små ljusglimtar i avsnitten, men sett till dess helhet så tycker jag inte att dom är speciellt bra.

Betyg

6.2
62 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
In a Mirror, Darkly
In a Mirror, Darkly
In a Mirror, Darkly
In a Mirror, Darkly
In a Mirror, Darkly
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter