Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 4

4.20 - Demons

Uppdragsdatum: 19:e jan. 2155
Sändes (US): 2005-05-06
Sändes (SE): 2009-08-12
8.1 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

I gruvanläggningen Orpheus på Jordens måne pratar Paxton och Mercer om ett barns hälsa, detta barn är en vulcan och människohybrid. Samtidigt på Jorden så har Enterprise-besättningen kallats hem för att delta i en konferens mellan människorna och en utomjordisk delegation. De ska prata om skapandet av en "Coalition of Planets". Efter talet av Nathan Samuels så vacklar en kvinna in genom dörrarna till konferensrummet och kollapsar på golvet. Innan hon dör så ger hon ett provrör innehållande mänskligt hår till T'Pol. Efter att detta prov har analyserats så visar det sig att provet kommer från ett barn som T'Pol och Trip är föräldrar till.

För att få mer information om den döda kvinnan och barnet så kontaktar Reed den hemliga agenten Harris. Harris informerar om att kvinnan, som hette Susan Khour, var medlem i en utomjordiskfientlig organisation som heter "Terra Prime". Denna grupp vill stoppa all mänsklig kontakt med utomjordingar.

 

Arter: andorianer, coridaner, rigelianer, tellariter, vulcaner

Första delen i solsystemstemat.

 

Nyheter: 050319

 

Bilder: Demons

Peter Weller som John Frederick Paxton

Harry Groener som Nathan Samuels

Eric Pierpoint som Harris

Tom Bergeron som coridansk ambassadör

Johanna Watts som reporter

Peter Mensah som Greaves

Patrick Fischler som Mercer

Adam Clark som Josiah

Christine Romeo som Khouri

Steven Rankin som överste Green

 

Mindre roller

Tarik Ergin som tellaritisk dignitär

Regi: LeVar Burton

Manus: Manny Coto

Recension

Av: Shran, 2012-11-19
Betyg: 8
Enterprise med besättning återvänder till jorden för att vara med när dom första stegen mot en federation tas. Där konfronteras några ur besättningen av en kvinna som säger sig vara hotad och nämner något om att någon kommer att dö. T'Pol får ett provrör överlämnad i handen och vid närmare efterforskning så visar det sig innehålla bevis på att Trip och T'Pol har ett barn. Spåren leder senare till månen där en xenofobisk man vid namn Paxton har planer för jorden och dess befolkning. Paxton spelas mycket bra av Peter Weller. Det är även kul att Travis får lite större fokus i avsnittet, speciellt då hans ex. dyker upp och inte är helt ärlig med vad hon gör där.

Betyg

8.1
36 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Demons
Demons
Demons
Demons
Demons
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter