Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 4

4.21 - Terra Prime

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2005-05-13
Sändes (SE): 2009-08-13
8.6 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Paxton har tagit kommandot över Verterongruppen och hotar att spränga flottstaben om inte alla utomjordingar lämnar solsystemet inom 24 timmar. Enterprise-besättningen försöker blockera hans sändning, men upptäcker att deras skepp är måltavla för hans vapen. De lyckas precis få undan skeppet innan det förstörs.

Archer tar på sig uppdraget att ta en liten grupp till gruvanläggningen och stoppa Paxton och samtidigt befria T'Pol och Trip som är fångar där. I en liten skyttel tar sig Arher och hans grupp sig till gruvanläggningen genom att gömma sig i svansen från en komet.

Under tiden får T'Pol och Trip träffa sitt barn. T'Pol kommer fram till att barnet är en klon som har skapats med hjälp av deras DNA. Paxton har lyckats få tag på deras DNA med hjälp av en spion som finns ombord på Enterprise.

Då Verterongruppens målsensorer inte fungerar så tvingar Paxton Trip att justera in dem, så att den kan användas som ett vapen. Trip försöker sabotera Verterongruppen, men blir upptäckt. Trip vägrar ändå att justera in den.

 

Arter: andorianer, vulcaner

Gary Graham som Soval

Peter Weller som John Frederick Paxton

Harry Groener som Nathan Samuels

Eric Pierpoint som Harris

Johanna Watts som Gannet Brooks

Peter Mensah som Greaves

Adam Clark som Josiah

Derek Magyar som Kelby

Joel Swetow som Thoris

 

Mindre roller

Tarik Ergin som tellaritisk dignitär

Regi: Marvin V Rush

För TV: Judith och Garfield Reeves-Stevens samt Manny Coto

Berättelse: Judith och Garfield Reeves-Stevens samt Andre Bormanis

Recension

Av: Shran, 2012-11-19
Betyg: 9
Ett bra avlut på handlingen som började i det föregående avsnittet och även ett helt okej slut på själva serien. Det är förvisso ett avsnitt kvar men jag tycker att det här passar bättre som ett definitivt avslut än vad det andra gör. Och av vad jag har hört så var det flera av dom inblandade i ENT som tyckte samma sak. Avsnittets handling i sig är mycket gripande, inte minst när det kommer till Trip, T'Pol och deras klonade barn. Även om dom inte frivilligt och medvetet har skaffat barn så slår föräldrainstinkterna in direkt och när sedan barnet inte klarar sig är det inte annat än att man tycker synd om dom. Som tur är så får Paxton det som han förtjänar, vilket lindrar omständigheterna något.

Betyg

8.6
40 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Terra Prime
Terra Prime
Terra Prime
Terra Prime
Terra Prime
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter