Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 4

4.22 - These Are the Voyages...

‹ Föreg. - Nästa ›

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2005-05-13
Sändes (SE): 2009-08-14
5.0 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Året är 2161, och besättningen ombord Enterprise NX-01 talar om vad de skall göra i framtiden, efter att skeppet lagts i malpåse. Jonathan Archer förbereder ett viktigt tal inför undertecknandet av en ny federation mellan olika planeter. Shran kontaktar Archer för första gången på tre år för att be honom om en sista tjänst, hans dotter tillsammans med Jhamel har blivit kidnappad. Han och hans familj har levt undangömda i flera år, och Archer var själv övertygad om att Shran var död, men fiender från det förflutna har hunnit i fatt dem. William T Riker, ombord Enterprise-D, deltar i allt som sker genom en holodäckinspelning.

 

Rymden är verkligen den slutliga gränsen. Detta är den sista berättelsen om rymdskeppet Enterprise. Dess uppdrag är att undersöka annorlunda nya världar, söka upp nytt liv och nya civilisationer, att djärvt fara dit ingen har farit tidigare.

 

Arter: [utan namn], andorianer, tellariter

Jonathan Frakes som William T Riker

Marina Sirtis som Deanna Troi

Jeffrey Combs som Shran

Jonathan Schmock som utomjording

Solomon Burke som fänrik

Jef Ayres som medicinaltekniker

Jasmine Anthony som Talla

Majel Barrett som datorröst

E. Michael Fincke som ingenjör

 

Övriga skådespelarinsatser

Tarik Ergin som ersättare för Ian Eyre

Manus: Rick Berman och Brannon Braga

Regi: Allan Kroeker

Recension

Av: Shran, 2012-11-19
Betyg: 4
Handlingen utspelar sig i framtiden i dubbel bemärkelse. Frakes och Sirtis gästspelar som Riker och Troi. TNG-delarna utspelar sig runt sjunde säsongens avsnitt The Pegasus. Delarna ombord på Enterprise, runt 10 år efter första avsnittet. Jag kan delvis tycka om att dom har vävt ihop detta genom att Riker kör ett holodäckprogram, där han både observerar och deltar i handlingen. Men handlingen i sig är rätt blek och beslutet att ta död på Trip känns som ett onödigt, omotiverat och rent löjligt beslut. Karaktären i sig är intressant, men knappast en favorit hos mig. Med det sagt så hade jag väl trott att hans död skulle vara lite mer ärofylld än så. Att sedan helt plötsligt slänga in karaktärer från TNG känns inte nödvändigt eller intressant, speciellt inte i det allra sista avsnittet av ENT. Det avsnittet borde ha varit helt vigt åt besättningen som man har lärt känna i nästan 100 avsnitt. Nej, då väljer jag hellre att se det föregående avsnittet som avslutning på ENT. Det kanske inte är helt optimalt, men klart mycket bättre än att avsluta med det här.

Betyg

5.0
115 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
These Are the Voyages...
These Are the Voyages...
These Are the Voyages...
These Are the Voyages...
These Are the Voyages...
These Are the Voyages...
These Are the Voyages...
These Are the Voyages...
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter