Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 4

4.6 - The Augments

Uppdragsdatum: 27:e maj 2154
Sändes (US): 2004-11-12
Sändes (SE): 2009-07-23
9.0 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Enterprise förföljer doktor Soong och hans genmanipulerade barn rakt genom fientligt sinnat klingonskt område i riktning mot en planet där Soong tänker dra sig undan tillsammans med sina genetiskt avancerade barn för att skydda sig mot människorna som de ser som ett hot. Malik revolterar dock och Soongs planer verkar gå mot total förödelse med risk för ett fullskaligt krig mellan klingonerna och Jorden.

 

Arter: augmenter, klingoner

Produktionsrapport från StarTrek.com.

 

Nyheter: 041106, 041201

 

Tredje delen i Augments-trilogin.

Brent Spiner som doktor Arik Soong

Alec Newman som Malik

Abby Brammell som Persis

Adam Grimes som Lokesh

Richard Riehle som doktor Jeremy Lucas

Mark Rolston som kapten Magh

Kristen Ariza som "augment"

Regi: LeVar Burton

Manus: Michael Sussman

Recension

Av: Shran, 2012-11-16
Betyg: 9
En bra avslutning på acren. Jag tycker att man har lyckats extra bra med att knyta ihop alla trådar. En scen mot slutet är jag dock inte speciellt förtjust i. Det är när man först klart och tydligt visar att man förstör skeppet med Soongs barn för att sedan i nästa sekund visa hur en av dom, Malik, på något sätt har lyckats att undkomma och tagit sig ombord på Enterprise för att göra upp med sin far, Soong. Det känns både onödigt och orealistiskt. Det bästa med avsnittet är, som tidigare, att få se hur Soong strävar efter att förbättra människan och var hans värderingar egentligen ligger. Han är ju ute och far på tunn is ibland men överlag så har han en del intressanta tankegångar. När man först träffade på honom fick man ju intrycket av att han var smått galen och ville skapa en stridslysten supermänniska men jag tycker att dom lyckades bra med att lura tittarna att tro det innan man fick se en mer rättvis bild av honom. Två andra bra saker är att man dels får lite ledtrådar om Khan och Botany Bay. Men bäst är nog det som Soong säger i slutet av avsnittet och vad det egentligen handlar om.

"I've been thinking. Perfecting humanity may not be possible. Cybernetics. Artificial life-forms. I doubt I'll finish the work myself. Might take a generation or two."

Betyg

9.0
49 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
The Augments
The Augments
The Augments
The Augments
The Augments
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter