Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: VoyagerSäsong 1

1.11 - State of Flux

Stjärndatum: 48658.2
Sändes (US): 1995-04-10
Sändes (SE): 1999-02-25
8.1 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Voyager konfronteras än en gång med de aggressiva kazonerna, vilka attackerar Chakotay och Seska under en expedition till en M-planet. När kommendör Janeway och ett kommandoteam senare undersöker ett av kazonernas skepp, som sänt nödsignaler, hittar man ombord en av Stjärnflottans replikatorer. Ett bevis för att det måste finnas en förrädare ombord på Voyager ...

 

Arter: kazoner

Diskutera: Avsnitt 1.11-1.12

Martha Hackett som Seska

Josh Clark som Joe Carey

Anthony De Longis som maje Culluh

 

Mindre roller

Lydia Shiferaw som kommendörsofficer

Louis Ortiz som Culhane

Tarek Ergin som Ayala

 

Övriga skådespelarinsatser

Tarik Ergin som ersättare för Anthony de Longis

Regi: Robert Scheerer

Berättelse: Paul Robert Coyle

För TV: Chris Abbott

Recension

Av: OnO, 2011-09-18
Betyg: 9
En rakt igenom fantastisk episod!

Kul att återse kazonerna igen. Detta är första episoden vi får återse en ras i voyager (om man nu inte räknar raserna ombord förstås och romulanen från alfakvadranten). Jag tycker om att återse raser, det ger mig mer än att bara få se massa olika raser med olika veck i pannan.
Episoden är en spännande kriminalhistoria med spion ombord. Vem har gett kazonerna federationsteknologi? Redan från början tror man att det är Seska. Alltså kan det inte vara Seska. Men det ÄR Seska! Listigt Paul Robert Coyle. Jag tycker att Martha Hackett som spelar Seska gör det väldigt bra. Hon har varit obehaglig i flera episoder med final i denna. Nu har vi en Cardssiska på rymmen i Deltakvadranten. Jag hittar inte något att klaga på i denna episoden. Jag måste också nämna avslutningstänkvärdheten som utspelar sig mellan Tuvok och Chakotay:
- Curious.
- What?
- That my failure, added to your own, should improve your feelings.
- Misery loves company, Tuvok.

Jag vågar inte ge full pott i betyg med tanke på att det är över sex säsonger kvar. Men det bli högt!
Av: MrsRiker, 2011-09-18
Betyg: 10
State of Flux (- eller Ode to Cardassians )

Ett av mina absoluta favoritavsnitt, både i säsong 1 men det står sig genom hela serien. Jag gillar tanken på att någon ombord säljer information till fienden i den utsatta position de befinner sig. Och med tanke på att besättningen numer även består av maquiser som inte har samma höga moralstandard som stjärnflottister så vore det nästan konstigt om ingen av dem hade en avvikande åsikt och försökte agera på den. Att sen förrädaren visar sig vara cardassier gör mig riktigt, riktigt glad. Det är väl ingen här på forat som kan ha missat min passion för cardassier ??

Och Seska är dessutom en formidabel cardassier, till och med när hon ser ut som en bajoran. När Chakotay säger att hon inte får jobba med engineeringteamet för att försöka få tag på konsollen så blir hon väldigt sårad och åstadkommer en fantastisk föreställning. So now I'm a traitor? I sell technology to the enemy?. Även fastän jag har sett avsnittet flera gånger och vet att Seska är förrädaren så är hon extremt trovärdig när hon spelar oskyldig. Det är ytterligare ett tecken på hur suveräna spioner och militära strateger cardassier är...

Och när Chakotay säger att spelet är slut, att de vet vem som gav kazonerna tekniken så säger hon helt oskyldigt Who?, som om hon inte hade den blekaste aning. Hon försöker verkligen in i det sista att uppehålla sin fasad.

Om jag ska prata om något annat än Seska och hur bra cardassier är så måste jag säga att jag gillar scenen med Carey inne på Janeways kontor. Att Chakotay och Tuvok står upp och förhör honom när Carey sitter ner, ger ett väldigt hotande och obehagligt intryck.

Det är ett fantastiskt avsnitt. Martha Hackett är en formidabel skurkskådespelerska och det är såna som hon, Marc Alaimo och Andrew J Robinson som gör cardassier så himla bra. Om Seska hade fått vara med i DS9, tillsammans med Dukat så hade nog Dominionkriget slutat annorlunda. Men nu var det ju inte det jag skulle prata om

Jag hittar inget att gnälla på, fastän jag har tittat på det med mitt mest kritiska öga.
↓ Läs mer ↓
Av: Captain Mariah, 2011-09-18
Betyg: 9
Detta är en av de bättre avsnitten. Kul att ännu en gång stöta på Kazonerna! Höjd punkten i avsnittet är när att det visar sig att det finns en förrädare ombord Voyager. Nu i efterhand så är det ganska självklart vem det är! Seskas agernade i avsnittet är hur bra som helst. Normalt brukar jag inte gilla henne som karaktär, men här är hon hur bra som helst. Hennes höjd punkt är dock i avsnitt 3.24 - Worst Case Scenario. Jag tyckte det avslöjades lite väl mycket om vem det var i scenen där Chakotay försökte skydda henne.

Chakotay: He had the motive and the opportunity.
Janeway: He's also had a distinguished Starfleet career. Seska's spent most of the last two years as an enemy of the Federation.
Chakotay: So have I.

Jag tror nog att det behövdes en förrädare ombord. Annars skulle serien blivit ganska tråkig. Många avsnitt framöver bygger på denna händelse. Dessutom vore det ganska konstigt om alla från Marquis besättningen blev Starfleet officierare utan att protestera. För att många i den besättningen avskydde Starfleet och Federationen! Jag avslutar med Seskas ord till Janeway och Chakotay:

Seska: You're a fool Captain. And you're a fool to follow her.
↓ Läs mer ↓
Av: Captain Janeway, 2011-09-18
Betyg: 7
State of Flux är ett avsnitt som jag alltid har tyckt varit lite halvtråkigt
Detta kanske är lite märkligt då det verkar höra till ett av de avsnitt "folk" tycker är verkligt bra. Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag tycker det e lite segt.
Storyn e väl hyfsat spännande men det kändes lite krystat att Seska var Chakotays fd älskarinna, så där helt plötsligt och varför skulle Seska, som är en mycket smart spion, verkligen riskera allt för att samarbeta med Kazoonerna som e rätt, hmm, osmarta? Det kändes lite ansträngt. Men visst, skådespelarinsatserna är bra. Seska är en häftig karaktär och det är en häftig vändning att hon visar sig vara en Cardassian. Neelixs Leolaroot är ju också en klassiker B'Ellanas kaxiga kommenar till Janeway : "No Captain, when I say tomorrow I mean tomorrow. I dont exaggerate" är också en höjdare Sista scenen mellan Tuvok och Chakotay, "misery loves company", är också bra. Många små karaktärsscener som höjer avsnittet alltså.
↓ Läs mer ↓

Betyg

8.1
47 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
State of Flux
State of Flux
State of Flux
State of Flux
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter