Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: VoyagerSäsong 1

1.12 - Heroes and Demons

Stjärndatum: 48693.2
Sändes (US): 1995-04-24
Sändes (SE): 1998-07-21
7.3 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

När besättningen undersöker fotonisk energi i närheten av en protostjärna i hopp om att ha funnit en ny energikälla försvinner Harry Kim plötsligt från holodäcket. Försök av att scanna holodäcket efter Harry misslyckas då det har uppstått egendomliga störningar som kopplat ur kontrollerna. Tuvok och Chakotay ger sig in i Harrys holoroman, som är baserad på den engelska legenden om hjälten Beowulf. När de ställs öga mot öga med romanens monster, Grendel, försvinner även de spårlöst. Janeway inser att den ende ombord som har en chans i ett möte med Grendel är Voyagers hologramdoktor. Doktorn går motvilligt med på sitt första uteuppdrag men förändrar snabbt sinneslag då han möter legendens sköldmö, den ståtliga valkyrian Freya, som tycks vara hans enda allierade bland kung Hrothgars daner?

 

Arter: Hologram

Diskutera: Avsnitt 1.11-1.12

Marjorie Monaghan som Freya

Christopher Neame som Unferth

Michael Keenan som Hrothgar

Piper Taylor som operationsofficer

 

Mindre roller

Lydia Shiferaw som kommendörsofficer

Tarek Ergin som Ayala

 

Övriga skådespelarinsatser

Debbie David som ersättare för Robert Duncan McNeill

Debbie David som ersättare för Christopher Neame

Recension

Av: OnO, 2011-09-18
Betyg: 2
Nej! Detta var bara för mycket.
Doktorn är huvudperson och inte ens det hjälper. Varför ska hans personlighetsutveckling stressas på så här.
Jag gillade Kes när hon bad honom välja ett namn ibörjan, hon har så lugn, trygg röst. Hela hon utstrålar lugn och trygghet. Det är det enda positiva jag har att säga om denna episod. Jag är inte heller, i likhet med MrsRiker, någon stor fantast av holodeckprogram, vare sig de går fel eller inte. Nej jag gillade verkligen inte denna episod även om det inte var någon katastrof, det var för mycket bara. Både av trams och överdrivet overkligt tecknosvammel.
Jag tittade på Beowolf med supernollan Christopher Lambert för ett par veckor sedan, den var inget vidare, men detta var sämre. Så här ska inte Star Trek fungera

Betyg: 2/10 kanske 3/10 nån dag när jag är på riktigt glatt humör...
Av: MrsRiker, 2011-09-18
Betyg: 2
Harry Kim är försvunnen. What else is new?
Det är något fel med holodäcket. Jag ogillar verkligen holodeck-gone-wrongavsnitt. (Nästan lika mycket som jag ogillar DS9-avsnitt som innehåller Grand Nagus Zek )

Stör mig på en sak. När Janeway försöker kontakta Kim i början så ger hon honom ungefär 2 sekunder att svara innan hon ber datorn lokalisera honom. Om det hade varit jag hade jag gett honom lite längre tid för att hinna svara. Tänk om han hade stått i duschen, suttit och skitit eller legat och sovit? Nu var han ju förvisso borta, men det är principen som räknas.

Nä, det här avsnittet hamnar definitivt inte på MrsRikers topp 500-lista över braiga Star Trekavsnitt . Om inte doktorn hade haft huvudrollen i det här avsnittet så hade det fått en överkryssad strålpistol (för att låna EoNeels uttryck ) Men han lyckas rädda lite av avsnittet i alla fall....2/10
↓ Läs mer ↓
Av: Captain Mariah, 2011-09-18
Betyg: 10
Avsnittet "Heroes and Demons" är en bra exempel på Star Trek som bäst. Jo, jag gillar avsnittet starkt. Ännu ett avsnitt där Doktorn har en stor roll och eftersom Doktorn är min favorit så är det inte undra på att jag gillar avsnittet. Holodäck programmet som körs och där handlingen tar plats är medeltida Danmark, eller rättare sagt vikingatiden. Spännande drag med att besättnings medlemmar försvinner spårlöst. Man sitter liksom helt spänd och undrar på vad för sorts monster som ligger bakom försvinnandet. Roligt med Doktorns kommentarer under handlingen och jag kan verkligen förstå att de ?slogs? om att skriva hans karaktär i manuset.

Freya: Your people must value you greatly.
Doctor: You would think so.

Doctor: The only reason you won't die, is that I've taken an oath to do no harm.

Som en sann viking visar jag tummen upp för avsnittet ?Heroes and Demons? !
↓ Läs mer ↓
Av: Captain Janeway, 2011-09-18
Betyg: 5
Heroes and Demon är ett avsnitt jag gillar bättre nu är när jag först såg det.
När jag först såg det tyckte jag att detta var ett segt och rätt dåligt avsnitt. Men jag tycker att det har vuxit med tiden. Jag gillar Doktorns utveckling i avsnittet och han har en del fin interaktion med både Kes & Janeway. En del humor letar sig också in, som t.ex. "I might point out, there are no demons in Vulcan literature." - Tuvok "That might account for it's popularity." - Chakotay .
Janeway har en annan frilla i detta avsnitt också

Betyg

7.3
41 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Heroes and Demons
Heroes and Demons
Heroes and Demons
Heroes and Demons
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter