Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: VoyagerSäsong 1

1.14 - Faces

Stjärndatum: 48784.2
Sändes (US): 1995-05-08
Sändes (SE): 1998-07-28
8.5 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Tom Paris och B'Elanna Torres blir under ett uppdrag kidnappade av vidiianerna. Det är en ras med ett motbjudande yttre förorsakat av en svår sjukdom, som drabbar alla på deras hemplanet. Vidiianerna tror att Klingon-DNA skulle kunna bota sjukdomen och utnyttjar sin avancerade medicinska teknologi för att förvandla B'Elanna till en äkta klingon ...

 

Arter: Vidiianer

Diskutera: Avsnitt 1.13-1.16

Peter Markinson som Peter Durst

Peter Markinson som Sulan

Rob LaBelle som talaxisk fånge

Barton Tinapp som vakt #1

 

Mindre roller

Lydia Shiferaw som kommendörsofficer

Tarek Ergin som Ayala

Regi: Winrich Kolbe

Story: Jonathan Glassner & Adam Grossman

För TV: Kenneth Biller

Recension

Av: Ono, 2011-09-18
Betyg: 8
Bra avsnitt som låter oss blicka in lite i B'Elanna Torres huvud. Det låter oss förstå lite av den inre konflikt hon brottas med i sitt dagliga liv.
Vad jag inte kan förstå är hur en ras som vidiierna, med så högstående medicinsk kunskap ska behöva gå omkring och se ut som capricciosor i ansiktet. Även om de är smittade av ett virus de inte funnit något bot på så borde de väl ändå ha "upptäckt" plastkirurgin. Dr. Capricciosa lyckades ändå montera dit Lt. Durst nuna på sig själv (kanske med hjälp av assistent Vesuvio)...
Att Lt. Durst skulle med, var ju precis som MrsRiker skrev, bara för att någon skulle dö. Detta som jag kallar "TOS Redskirt syndrome" är ju ett riktigt klassiskt star trek grepp.
Men som sagt, det som ändå gör avsnittet så bra som det ändå är, är helt Roxann Biggs-Dawson och B'Elanna Torres förtjänst.
Av: MrsRiker, 2011-09-18
Betyg: 9
Ännu ett mycket bra avsnitt och det är helt beroende på B'Elanna och Roxann Dawsons fenomenala agerande. Vilket karaktärsavsnitt! Dawson måste ha jublat när hon fick läsa manuset. Hon gör ett formidabelt arbete som sina två olika halvor klingon och människa. Och det här avsnittet gör att jag uppskattar den vanliga B'Elanna mer, för man ser båda de här halvorna i henne. Man förstår också att det är svårt att vara av blandat ursprung - det är ju många här på jorden som har problem med att finna sig tillrätta om föräldrarna är av olika folkslag och då är vi ju ändå människor allihop - det måste ju vara så oerhört mycket svårare om det gäller människa och alien, i det här fallet klingon, när kulturerna är så oerhört olika...

Något jag stör mig lite på i det här avsnittet, något som är ett vanligt förekommande fenomen i Star Trekvärlden, är att det är så sjävklart och uppenbart att den okända teammedlemmen ( i det här fallet Durst) kommer att dö. Det är enda anledningen till att de är med, om ingen i det här avsnittet skulle ha dött skulle det varit Torres, Paris och Kim som åkt på uppdraget istället...
Men det är ett mindre fel, jag kan ha överseende med det
↓ Läs mer ↓
Av: Captain Mariah, 2011-09-18
Betyg: 6
Höjdpunkten i avsnittet är, som Captain Janeway skiver i inlägget ovan, att man får se två personligheter; Torres som Klingon och Torres som människa.
Jag är däremot inte förtjust i utomjordingarna Vidiierna. På något sätt känns det lite väl otroligt för att vara sant. Man kan ju undra vad de tänkte på när de skapade Vidiierna!
Det intressanta i avsnittet är alltså när de två Torres agerar emot varandra. Bara för att Torres är så bra i den här rollen får avsnittet godkänt.

Favorit citat:

Torres: That's the way you respond to every situation, isn't it? If it doesn't work, hit it. If it's in your way knock it down. No wonder I got kicked out of the Academy.

Torres: I guess I'll just have to accept the fact that I'll spend the rest of my life fighting with her

Betyg G+
↓ Läs mer ↓
Av: Captain Janeway, 2011-09-18
Betyg: 8
Faces är ett riktigt bra karaktärsavsnitt.
I detta avsnitt får Roxanne Dawson chans att visa var hon går för och man får en fin inblick i B'Ellanas kluvna personlighet. Hon och Paris har också en hel del bra scener ihop. Dessutom får man lite mer perspektiv på Viidiians och den mänskliga tragiken i deras dilemma samtidigt som man får se hur förvridet det kan bli när en ras råkar ut för ett sådant utrotningshot. T.ex. Viidianens närmanden med det "nya" ansiktet från en av Voyagers mördade besättningsmedlemmar. Det kändes välbehövligt med ett rejält karaktärsavsnitt och inte ännu ett "Voyager kom inte hem"-avsnitt eller veckans alienavsnitt.
↓ Läs mer ↓

Betyg

8.5
38 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Faces
Faces
Faces
Faces
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter