Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: VoyagerSäsong 1

1.15 - Jetrel

Stjärndatum: 48840.5
Sändes (US): 1995-05-15
Sändes (SE): 1998-07-30
7.4 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

En främmande rymdfärja anropar Voyager och meddelar Neelix uppskakande nyheter. För 15 år sedan var Neelix en av de få talaxier, som överlevde, när hans hemplanet drabbades av en katastrof förorsakad av ett vetenskapligt experiment av motståndarna i det krig som då pågick, som krävde en kvarts miljon offer. Nu lider många av de överlevande på planeten av en dödlig blodsjukdom och behöver Neelix hjälp ...

 

Arter: haarkonier*, talaxier

Diskutera: Avsnitt 1.13-1.16

Larry Hankin som Gaunt Gary

James Sloyan som Ma'bor Jetrel

 

Mindre roller

Lydia Shiferaw som kommendörsofficer

Louis Ortiz som Culhane

Tarek Ergin som Ayala

Regi: Kim Friedman

Berättelse: James Thornton & Scott Nimerfro

För TV: Jack Klein, Karen Klein & Kenneth Biller

Recension

Av: OnO, 2011-09-18
Betyg: 3
Jag hade för mig att jag tyckte Neelix var bra de första säsongerna av "Voyager". Nu när jag tittar om på första säsongen så upptäcker jag att jag hade fel. han var bra i pilotavsnittet "caretaker", sen är han urtråkig. han är bara bra/rolig när han interagerar med Tuvok, då kan de bli rätt festligt.
Detta avsnitt är inget undantag. Gääsp. Neelix är urtråkig och hans motspelare Dr. Jetrel är detsamma. Jag har sett så många andra serier och filmer med liknande "krigsförbrytare ångrar sig" scenarier som varit så oändligt mycket bättre. Avsnittet är ingen katastrof med det är trååkigt....
Av: Mrs Riker, 2011-09-18
Betyg: 2
Gäsp (vi behöver verkligen en gäsp-smiley ) Inget speciellt. Inte speciellt dåligt - bara trist.
Kes dålig som vanlig. Onyanserad. Icke trovärdig när hon försöker trösta Neelix. Lyckas inte väcka intresse...
Av: Kai Dukat, 2011-09-18
Betyg: 1
Detta är ett avsnitt vars tema har behandlats mycket ingående i DS9. Detta gör att man upplever avsnittet som lite tjatigt. Det tillför inget nytt och blir en blek kopia. Ett annat problem är att Neelix karaktären inte riktigt har funnit sig till rätta, vilket ger en osäkerhet i Phillips agerande. Personligen har jag dessutom ganska svårt för den självömkande Neelix, han väcker liksom inga känslor hos mig. (detsamma gäller även Kira när hon gnäller som värst)

Detta gör att jag tycker att detta är ett av de riktigt sämsta avsnitten i Voyagers historia tanken var bra och uppsåtet ärligt men det räcker verkligen inte denna gång.
↓ Läs mer ↓
Av: Pjotr'k, 2011-09-18
Betyg: 3
Jag håller med - visst är det ett tråkigt avsnitt, även om funderingar på att det skulle gå att plocka upp spridda atomer, etc, och plocka i hop en person igen är väldigt fascinerande. Det har ju dryftats i varje fall senare i Star Trek (jag tänker på ENT i ett av de allra senaste avsnitten, så jag skall inte diskutera vidare om det här). Ett intressant koncept, även om självaste Jetrel-karaktären inte var särskilt stark, IMM. För Neelix utveckling är avsnittet dock avgörande, och vi får veta mer om hans kultur vilket självklart alltid är spännande, och en del av vad som gör Star Trek så spännande (med nya kulturer, etc).
↓ Läs mer ↓
Av: Captain Mariah, 2011-09-18
Betyg: 2
En ganska tråkigt avsnitt!

Intressant är dock utvecklingen av Neelix karaktär. Annars så tycker jag att avsnittet inte något vidare bra. Det känns tråkigt och handlingen är för mig ointressant. Jag undrar vad författarna tänkte på när de skapade manuskriptet!

Sorligt öde för Talaxianerna!

Jetrel: Something so enormous as science will not stop for something as small as man.

Betyg

7.4
56 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Jetrel
Jetrel
Jetrel
Jetrel
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter