Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: VoyagerSäsong 1

1.5 - Phage

Stjärndatum: 48532.4
Sändes (US): 1995-02-06
Sändes (SE): 1998-06-30
7.8 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Voyager försöker fylla på sina bränsleförråd och skickar en expedition till en synes obebodd planet, där man hoppas hitta dilithium. Under utforskandet av planeten blir Neelix plötsligt kidnappad av märkliga varelser. När Chakotay senare hittar Neelix, saknar denne viktiga inre organ och Voyagers skeppsläkare kan bara stabilisera Neelix livsfunktioner för några timmar ...

 

Arter: vidiianer*

Diskutera: Avsnitt 1.5-1.6

Martha Hackett som Seska

Cully Fredricksen som vidiian #1

Stephen Rappaport som vidiian #2

 

Mindre roller

Louis Ortiz som Culhane

 

Övriga skådespelarinsatser

Debbie David som ersättare för Robert Duncan McNeill

Regissör: Winrich Kolbe

Manus: Timothy De Haas

För TV: Skye Dent & Brannon Braga

Recension

Av: OnO, 2011-09-14
Betyg: 7
Wow! Nu börjar det likna något.
Ett mycket bra avsnitt med ovanliga aliens (vidiier) och mycket spänning.
Jag tycker att denna Neelix/EMH episod totalt domineras av Captain Janeway! Kate Mulgrew får verkligen tillfälle att visa vad hon går för, scenen i transporterrummet är verkligen av högsta klass (10/10). Kul också, som MrsRiker nämnde, att aliensarna är anorlunda och har bättre teknologi (medicinsk) än gamal hederliga federationen.
Det enda som drar ner lite på betyget är Neelix extrema svartsjuka. Jag tycker att han tar i lite för mycket för att det ska verka trovärdigt. Fast jag skrattade gott åt repliken: "He's just one big hormone walking around the ship."

Betyg: 7,5/10 (hade gett 8 eller mer om Neelix dämpat sig lite angående Tom Paris förehavande.)
Av: Captain Janeway, 2011-09-14
Betyg: 8
Phage är ett mycket bra avsnitt tycker jag med framför allt en fantastisk Janeway.
Jag älskar scenen in transportrummet när Janeway hotar Viidians (hur säger man alla raser på svenska? lol) med "---the deadliest of force". Mycket cool. Jag har sett på andra håll att man klagat över att Janeway ser lite tårögd ut, men jag gillar hennes agerande. Hon är förbannad men samtidigt frustrerad och agerar både som en kapten och som "människa". Kate Mulgrew är ruskigt bra!
EMH och Neelix är jättekul ihop hehe. Fortsatt bra karaktärsutveckling i detta avsnitt.
↓ Läs mer ↓
Av: Captain Mariah, 2011-09-14
Betyg: 5
Detta är en av de sämsta avsnitten jag har sett i Voyager. Det enda bra är Janeway, enligt mitt tycke. Jag gillar att se janeway's "tuffa" sida. Neelix är inte värst trovärdig. Avsnittet med Neelix påminner mig om "Mortal Coil" i säsong 4. Tyvärr är det bara ett fåtal avsnitt som gillar där Neelix är med i huvudhandligen. Det är först i avsnitten då 7 of 9 blir med en i besättningen och då Kes försvinner som jag tycker att Neelix blir intressant.
Av: MrsRiker, 2011-09-14
Betyg: 7
Ett helt OK avsnitt, funkar storymässigt och karaktärerna fortsätter att utvecklas bra. Doktorn får visa vad han går för och de träffar utomjordingar (vidiier) som är överlägsna rent teknikmässigt (i alla fall när det gäller den medicinska biten) vilket är intressant för det händer inte jätteofta. Jag gillar öppningsscenen när Janeway upptäcker att Neelix har gjort om hennes matsal till kök - även om jag måste gnälla lite (bara lite, jag lovar ) på att hon dyker upp och upptäcker det när allt redan är klart och han är mitt uppe i matlagandet. Jag menar, även om hon inte använder sin matsal så mycket så borde ju någon av de andra besättningsmedlemmarna kommentera det och det borde komma till hennes vetskap? Nåja, det är en mindre grej

Scenen med Janeway och vidiierna i transportrummet är fantastisk! Kate Mulgrew är en makalös skådespelerska och det visar hon verkligen här. Först hennes återhållna ilska och sen hennes öppna frustration - ah, det är en fröjd för ögat.

De roligaste replikerna står självklart doktorn för:
När han står böjd över Neelix och fixar och donar med alla medicinska pryttlar säger han:
-Don't worry Mr. Neelix, I'm not gonna kiss you
Och sen när han diskuterar med Kes om att allt bara blir värre och värre och han är ensam i sjukhytten och har ingen som kan hjälpa honom säger Kes: I thought Mr. Paris was assigned to you, varpå EMH ser butter ut och svarar: Like I said - noone to assist me *fniss*

Så en fråga: borde inte Neelix känna till vidiierna? Eftersom han är så välbekant med den delen av rymden de befinner sig i just nu så borde han ju åtminstone ha hört talas om dem. Men han säger ingenting om det när han vaknar upp och får reda på att hans lungor är borta, och han säger inget heller när de dyker upp i sjukhytten och ska hjälpa honom. Jag förstår om han har hållit sig borta från dem, men han borde väl ha hört talas om dem?

Det som drar ner betyget lite är att den långe vidiianen är en urusel skådespelare. Hans intonering är horribel och jag måste hålla tillbaka kräkreflexen när jag hör/ser honom. Usch!

Men rent generellt ett helt OK avsnitt. Jag får nog lov att ge det 7/10
↓ Läs mer ↓

Betyg

7.8
43 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Phage
Phage
Phage
Phage
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter