Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: VoyagerSäsong 1

1.7 - Eye of the Needle

Stjärndatum: 48579.4
Sändes (US): 1995-02-20
Sändes (SE): 1998-07-07
8.7 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Optimismen stiger ombord på Voyager, när Harry Kim hittar ett "rymdhål". När man undersöker fenomenet i hopp om att det skall hjälpa Voyager tillbaka till vårt solsystem, upptäcker besättningen att "rymdhålet" bara är 30 centimeter brett. Ett försök att sända ett radiomeddelande hem resulterar bara i att Voyager får kontakt med en vetenskaplig romulansk expedition ...

 

Arter: romulaner

Diskutera: Avsnitt 1.7-1.8

Vaughn Armstrong som Telek R'Mor

Tom Virtue som Baxter

Carolyn Seymour som fru Templeton

 

Mindre roller

Lydia Shiferaw som kommendörsofficer

Louis Ortiz som Culhane

Tarek Ergin som Ayala

Regissör: Winrich Kolbe

Berättelse: Hilary J. Bader

För TV: Bill Dial & Jeri Taylor

Recension

Av: OnO, 2011-09-18
Betyg: 8
Det absolut bästa och mest spännande avsnittet så här långt.
Jag älskar maskhål! Men som många sagt här innan, man vet att de inte kommer hem så här tidigt i serien, men däremot visste man ju inte om de skulle få fram ett meddelande eller inte.
Romulanen var fantastisk, bra spelad och mångbottnad. Man riktigt såg hur han försökte hålla distansen men inte riktigt lyckades när han blev påmind om sitt barn som han ännu inte fått se.
Manskapets besvikelse när de fick höra att Dr. R'Mor dog fyra år innan han skulle skicka budskapet till federationen var en stark upplevelse.
Och EMH's förundran när han upptäcker hur folk börjar bry sig om honom tyckte jag var fint. "There's one more request, something of a... a personal nature. l would like... a name."
Av: Captain Janeway, 2011-09-18
Betyg: 9
Eye of the Needle är verkligen en av säsongens absoluta höjdpunkter!
En otroligt bra story med många oväntade vänningar! Bra karaktärsutveckling och en intressant gästroll med Rolulanen.
Det som inte är så bra är möjligen hur extremt "kvinnligt tjusig" de gjort Janeway på natten i hennes hytt lol och att det blir lite för mycket "Åh nej inte det med" och egentligen väldigt förutsägbart att de inte skulle klara att komma hem, serien har ju precis börjat. Trots detta lyckas man med att göra avsnittet interssant och spännande, fantastiskt!
Av: Pjotr'k, 2011-09-18
Betyg: 8
Jag gillar avsnittet och särskilt då Telek R'Mor. Skådespelaren gör här en fantastisk insats i att tolka hans person! Betyget på avsnittet blir bra, även om det kändes för tidigt i serien att det faktiskt skulle kunna lyckas att ta besättningen hem. Så även om slutet var delvis uppenbart blir det 8/10.
Av: MrsRiker, 2011-09-18
Betyg: 7
Ett bra och spännande avsnitt. Lite synd bara att det kom så tidigt i säsongen, hade det varit mot slutet hade man kanske trott (ett kort tag iaf) att de skulle kunna komma hem. Men nu visste man på en gång att det var något ruttet i Danmark och att de inte skulle kunna ta sig hem, av vilken anledning det nu vara månde.

Som Kathryn sa så var romulanen väldigt trevlig och tillmötesgående. Men det kanske helt enkelt beror på att han inte var militär?

Dock har jag självklart några synpunkter

FRÅGA:
Är det så att ett maskhål måste ha båda ändarna i samma galax? Har det sagts någonstans? Vad är det som säger att ett maskhål inte kan ha ena änden i deltakvadranten, Vintergatan och andra i gammakvadranten, Andromedagalaxen? De förutsätter automatiskt att maskhålet de hittar kommer att dyka upp någonstans i vår galax, och Tuvok säger att det är 75% risk att det inte leder till alfakvadranten. Men är egentligen inte oddsen ännu sämre? Kan inte andra änden av maskhålet leda vartsomhelst i universum så att chansen för att maskhålet slutar i alfakvadranten är 0.000001% eller nåt?

När Kes är hos Janeway och pratar om doktorns rättigheter beställer hon spenatjuice med päronsmak Och hon säger att det var Paris som introducerade denna väldigt nyttiga drink för henne. Och så klagar Paris på Neelix matlagning?!

Sen vill jag gnälla på en sak som egentligen inte har att göra med avsnittet, men är det någon mer än jag som har märkt vilka ruttna översättningar det är i VOY-boxarna? När Kes frågar doktorn: Doctor, did you notice how rudely that officer treated you? så översätts det med Märkte du hur snutig han var?. Snutig? Wtf is that?

Betyg: 7/10
↓ Läs mer ↓
Av: Captain Mariah, 2011-09-18
Betyg: 10
En av de bättre avsnitten i Voyager. Intressant att de enda Voyager får kontakt med är en Romulan som dessutom är från det förflutna. Detta är Voyagers första försök att kontakta Starfleet och jag måste säga att jag gillar avsnittet.

Avsnittet har allt!

Kul att få se en Romulan på Voyager. Jag tror att det är det enda avsnittet med Voyager och romulans. Man kan ju undra vilken reaktion det gav när/om romulanska regeringen fick reda på att det finns en Starfleet skepp på andra sidan galaxen. Till min förvåning tyckte jag att han var väldigt "snäll" för att vara en Romulan (jmf med de andra romulans som jag har sett under årens gång). Det är synd att det har varit så lite avsnitt / handling med Romulans. Fast å andra sidan, hur många Romulans finns det i Delta kvadranten... Jag skulle gärna vilja se en konflikt mellan Starfleet och Romulans.

Betyg: MVG
↓ Läs mer ↓

Betyg

8.7
56 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Eye of the Needle
Eye of the Needle
Eye of the Needle
Eye of the Needle
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter