Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: VoyagerSäsong 2

2.1 - The 37's

Stjärndatum: 48975.1
Sändes (US): 1995-08-28
Sändes (SE): 1998-08-06
8.2 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Kommendör Janeway och Voyagers besättning löser ett 400 år gammalt mysterium i Jordens historia. Det sker efter att man upptäckt en Ford-lastbil av årgång 1936 drivande omkring ute i rymden! Under försöken att få reda på varifrån bilen kommer, landar Voyager på en närbelägen planet och där gör besättningen ett ännu mer sensationellt fynd. En flygande legend ... Arter: briorier*

Diskutera: Avsnitt 2.1-2.4

Sharon Lawrence som Amelia Earhart

David Graf som Noonan

James Saito som japansk soldat

Mel Winkler som Jack Hayes

John Rubenstein som John Evansville

Piper Taylor som operationsofficer

 

Mindre roller

Louis Ortiz som Culhane

Tarek Ergin som Ayala

Regi: James L. Conway Manus: Jeri Taylor & Brannon Braga

Recension

Av: MrsRiker, 2011-09-18
Betyg: 6
Är det inte troligt att en bil som flutit runt i rymden i 400 år skulle varit mera illa åtgången än den där bilen är? Och man undrar ju om Ford har sponsrat det här avsnittet eftersom bilen dessutom startar

Men rent generellt gillar jag såna här avsnitt, när man ger en Star Trekförklaring till något som hänt/sägs ha hänt på jorden - som Little Green Men i DS9...Men jag kunde gärna ha sluppit Fred-karaktären.

Jag gillar scenerna när folk spekulerar i om några ska stanna eller inte. Men allra mest gillar jag självklart när Janeway och Chakotay går in på lastkajen och ingen är där. Alla vill följa med...tur det, annars skulle det kanske inte blivit mer Voy

Men det där lilla extra saknas. Det som skapar ett fantastiskt avsnitt, så betyget blir 6/10
Av: Captain Mariah, 2011-09-18
Betyg: 10
Underbar..det är vad jag tycker om avsnittet. Visserligen är det kanske lite overkligt att människor har blivit kidnappade ifrån 1900-talet och att de råkade befinna sig på andra sidan galaxen, där Voyager passerar. Och när de hittar fordonet flygande i rymden är kanske också lite väl overkligt. Jag menar det är ju knappast att de har flugit den dit. Hur hamnade den i rymden egentligen? Men jag måste säga att scenen då de undersöker fordonet är rolig. Det är synd att man inte får veta mer om hur det kommer sig att männsikorna blev strandade där. Vem var dessa utomjordingar och varför valde det att bortföra dessa människor. (Visserligen får man veta att de använder människor som slavar, men kunde de inte ha valt en annan utomjording som ligger kanske lite närmare dela kvadranten?) Underbart skådespel av Sharon Lawrence som spelade Amelia Earhart och självklart vår egen kommendör Kathryn Janeway!

Paris: Captain, I think I should tell you I've never actually landed a starship before.
Janeway: That's all right, Lieutenant. Neither have I.

Janeway: Am I the only one who is so intent on getting home? Is it just me? Am I leading the crew on a forlorn mission with no real hope of success?
Chakotay: You're not alone. I want to get home too. And there's not a day that goes by when I don't hear someone mention Earth.

Earhart: Put yourself in my shoes, Captain. If you were me, would you believe your story?

Sen får man inte glömma scenen när de landade skeppet för första gången. En höjdpunkt i avsnittet...
↓ Läs mer ↓
Av: Bradis_Mamma, 2011-09-18
Betyg: 6
Hyfsat... ganska oengagerande story... hade hellre sett ett tungt Kazonavsnitt som säsongsöppnare... redan här börjar Voyagers brist på en fortgående story synas...
Dock så dras man ändå med lite i avsnittet och det blir väl 6/10 bara för att......
Av: Kai Dukat, 2011-09-18
Betyg: 6
Ett märkligt öppningsavsnitt, det är egentligen intetsägande som ett 17de avsnitt kan vara. Men i sin Voyager anda är det snyggt och tryggt. Det snyggaste är den svävande bilen, en helt underbar surealistisk bild som är en fröjd för ögat. Jag är dock inte imponerad av landningen, ja menar herregud har man ett beemsystem är det väll bara att utnyttja detta som författare. Det går helt enkelt för mycket tid.

Men åå andra sidan så fårstår jag att man vill vinna tid för det finns egentligen inget att berätta här. Vi har liksom redan sett dett i TNG. Min favorit där är dock Casion Royal som också var surealistiskt men dock hela tiden.

Men trotts detta negativa omdöme måste man också se till fördelarna. Regin är bra gjord man har en fungerande dramaturgi och skådespelarna är stabila och trovärdiga. Fotot är snyggt och vi får helt enkelt en myckey snygg förpackning som är trygg, snygg, stabil. Underhållningen lider lite och nerven finns inte. Men som sagt ett gott hantverk ska inte föraktas.
↓ Läs mer ↓
Av: dystopi, 2011-09-14
Betyg: 5
Den andra säsongen av Voyager får en ganska så ointressant start i och med detta avsnitt. Det mest intressanta för mig är dom karaktärer från jordens förflutna historia som man får lära känna. Deras möte med besättningen på Voyager samt sättet som dom fördes bort från jorden på och avslutningsvis av vilken som detta skedde, hade kunnat göras mycket mer intressant än det slutresultat som vi fick.

Betyg

8.2
63 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
The 37's
The 37's
The 37's
The 37's
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter