Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: VoyagerSäsong 2

2.2 - Initiations

Stjärndatum: 49005.3
Sändes (US): 1995-09-04
Sändes (SE): 1998-08-11
7.3 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

På sin faders dödsdag så har kommendörkapten Chakotay fått tillstånd att låna en skyttel för att i ensamhet kunna utföra en minnesritual. Detta går dock inte som planerat utan Chakotay blir attackerad av en kazonsk skyttel flugen av en ung kazonkrigare som för att förtjäna sitt namn enligt kazontradition behöver döda en fiende i strid eller själv dö i strid. Chakotays skyttel tar skada, men vinner dock striden och förstör skytteln. Innan skytteln blir sprängd så räddar Chakotay pojkens liv genom att stråla ut honom från skytteln. En handling som pojken inte kan förstå och enligt pojken har förstört hans liv. Ett kazonskt krigskepp dyker sedan upp och låser Chakotays skyttel i en traktorstråle...

 

Arter: kazoner

Diskutera: Avsnitt 2.1-2.4

Aron Eisenberg som Kar

Patrick Kilpatrick som Razik

Tim de Zarn som Haliz

 

Mindre roller

Louis Ortiz som Culhane

 

Övriga skådespelarinsatser

Debbie David som ersättare för Robert Duncan McNeill

Regi: Winrich Kolbe

Manus: Kenneth Biller

Recension

Av: MrsRiker, 2011-09-18
Betyg: 4
Kazonavsnitt är bra när Seska är med och det beror inte främst på kazonerna utan - självklart - på Seska I det här avsnittet saknas ju den höjdpunkten och kvar är ett trist och onyanserat folk som bara verkar ha en enda agenda. Precis som jem'hadarer, men deras ursäkt är ju åtminstone att de är genetiskt manipulerade, vad är kazonernas?

Det här avsnittet är ointressant, storyn är ointressant och för att vara ärlig så bryr jag mig faktiskt inte om Kar och hans ogla-namn. Och det är aldrig en bra utgångspunkt för ett avsnitt.
Förvisso visar det en del om Chakotay och hans personlighet/karaktär och det är väl det som räddar det här från ett bottenbetyg, 3,5/10
Av: Kai Dukat, 2011-09-18
Betyg: 6
Ett skådespelarravsnitt, dessutom ingen tillfällighet att det är Beltran som har fått axla detta. Med skådespelaravsnitt så menar jag att avsnittet till mångt och mycket består av så kallad klassiskt drama, det scenografiska får stå tillbaka och agerandet lyfts fram. Det kanske bästa avsnittet med detta upplägg är Waltz från DS9 där Brooks och Alaimo är magiska.

Det är som sagt ingen slump att det är Beltran som får detta uppdrag när VOY ska ge sig på detta. Han är utan tvekan besättningens bästa skådespelare. Han är alltid närvarande och han har ett underbart sätt att alltid lyfta sina medspelare. Han är helt enkelt även Nr. One i sitt skådespeleri, en som hela tiden samordnar, tar ansvar och verkställer saker och ting. Lite av en volvo, dvs en mycket bra bil, men tyvärr lite tråkig.

Och tråkigt blir det också i detta avsnitt, nu kan man kanske inte begära att det ska bli intressant med Kazoons genom att dessa aldrig har fungerat riktigt bra. Men detta försvarar ändå inte det sega tempot. Dock kul får oss fans att se lilla Nog i en ny roll, men tyvärr blir ferengibilden lite för synlig i kazoonsmiket.

Men precis som i 37's så är hantverket mycket gott, snyggt foto, bra struktur och som sagt goda skådespelarinsattser. Det blir inte nervigt men det blir en bra volvo som har sina sidor och förtjänar en respekt även om det är lite tråkigt.
↓ Läs mer ↓
Av: dystopi, 2011-09-15
Betyg: 5
Jag har alltid haft svårt för det här avsnittet eftersom det är fullt med sedvanliga Star Trek klyschor. Den bättre delen av avsnittet är bandet som byggs upp mellan Chakotay och den unga kazonkrigaren Kar. Ett klassiska avsnitt i den bemärkelse att man lägger fokus på två karaktärer vars kulturkrock mellan varandra gör att dom båda måste lära känna varandra och samarbeta för att kunna lösa problemet. Tyvärr är den här biten också det enda som är bra och intressant med avsnittet.

Betyg

7.3
47 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Initiations
Initiations
Initiations
Initiations
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter