Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: VoyagerSäsong 2

2.3 - Projections

Stjärndatum: 48892.1
Sändes (US): 1995-09-11
Sändes (SE): 1998-08-13
8.0 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Doktorn aktiveras plötsligt och vaknar upp till vad som verkar vara ett tomt och övergivet skepp. De verkar som att kazonerna har utfört en lyckad attack mot skeppet. Han upptäcker dock snart att han inte är ensam, utan att det fortfarande finns besättningsmedlemmar och kazonkrigare kvar på skeppet. Eftersom doktorn är ett hologram så skickas han på de farliga uppdragen på skeppet. I en strid mot en kazonkrigare upplever doktorn något förvånande som inte borde vara möjligt för honom som ett hologram, nämligen smärta. Doktorn börjar märka fler och fler saker som inte står rätt till och ställs inför potentiellt livsavgörande beslut.

 

Arter: hologram

Diskutera: Avsnitt 2.1-2.4

Dwight Schultz som Barclay

 

Mindre roller

Louis Ortiz som Culhane

 

Övriga skådespelarinsatser

Debbie David som ersättare för Dwight Schultz

Recension

Av: MrsRiker, 2011-09-18
Betyg: 7
Kai Dukat drog paralleller till TNGs Remember Me, själv tänker jag på DS9s Second Skin, när Kira vaknar upp och är cardassier. Det handlar om identiteten, vem är jag? Är jag den jag tror att jag är? Är jag en cardassier, eller i det här fallet, är jag ett hologram eller inte? Skillnaden är att EMH faktiskt till slut tror på Barclay...

Men trots att grundidén finns i tidigare avsnitt så känns det inte trött eller tråkigt. Jag gillar den sortens story. Hur skulle jag själv reagera om jag vaknade en dag och någon sa att jag inte är den jag tror att jag är? Hur mycket bevis skulle det krävas innan jag blev övertygad? Skulle jag tro att jag blivit galen?

Robert Picardo gör som vanligt ett bra jobb - men har man sett film förut så var det uppenbart att scenen inne på sjukhytten i slutet var ett trick, en del av illusionen. Det drar ned lite av betyget, det är en scen man hade kunna skippa.
Men rent generellt ett bra avsnitt - 7/10
Av: Kai Dukat, 2011-09-18
Betyg: 6
Ett avsnitt som faktiskt påminner om Remeber Me TNG, Med en smart regi så luras vi tittare att se på fel saker. En klassisk Labero-regi. Det är snygg, tyvärr är dock upplösningsplanteringarna lite för uppenbara, t ex den romantiska ådran mellan Kes och Doc. Men allt i en snygg VOY-förpackning.

Picardo är som vanligt lysande med sin bittra cynism, det är sällan man ser en skådespelare träffa av karaktären så fort som Picardo gjorde. Det är kanske därför han kan utveckla sig så pass mycket som han gör i serien.

Kazoon-intrigen käns däremot inte alltför rolig trots den "coola" miljön Men det är tryggt, snyggt och säker underhållning.
↓ Läs mer ↓
Av: dystopi, 2011-09-15
Betyg: 7
Ett av dom roligare avsnitten i den här säsongen. Man bjuds på många oväntade vändningar innan man får veta exakt hur den uppkomna situationen verkligen är. Robert Picardo är lysande som Doktorn och hans fingertoppkänsla för karaktärsuppbyggnad lyser i det här avsnittet. För varje sådant här avsnitt som Doktorn har, desto mer levande känns han som karaktär. Handlingen som sådan är riktigt intressant och avhandlas bra. Ett extra plus utdelas också för att Dwight Schultz återkommer som Reginald Barclay.

Betyg

8.0
45 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Projections
Projections
Projections
Projections
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter