Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: VoyagerSäsong 2

2.4 - Elogium

Stjärndatum: 48921.3
Sändes (US): 1995-09-18
Sändes (SE): 1999-03-04
5.9 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

En grupp egendomliga rymdlevande livsformer upptäcks av Voyager. Kommendör Janeway beslutar att de ska undersöka dem närmare, men då händer något oväntat. Livsformerna verkar vara intresserade av Voyager och omringar skeppet så att de blir fast. Medan besättningen försöker utveckla metoder för att bryta sig loss, så börjar Kes äta enorma mängder av allt inom räckhåll. Hon läggs in för observation på sjukhytten och visar snart upp märkliga symptom. Doktorn klarar inte av att ge en diagnos, men med Kes hjälp så fastställer de vad det är som händer. Kes behöver tillsammans med Neelix snabbt fatta ett mycket viktigt och kanske livsavgörande beslut. Samtidigt blir situationen med rymdvarelserna värre och värre.

 

Arter: ocampaner, breener, Gree*, [elogium]

Diskutera: Avsnitt 2.1-2.4

Gary O'Brien som besättningsman #1

Terry Correll som besättningsman #2

Nancy Hower som fänrik Wildman

Piper Taylor som operationsofficer

Övriga skådespelarinsatser

Debbie David som ersättare för Robert Duncan McNeill

 

Mindre roller

Lydia Shiferaw som kommendörsofficer

Louis Ortiz som Culhane

Tarek Ergin som Ayala

Regi: Winrich Kolbe

Story: Jimmy Diggs & Steve J. Kay

För TV: Kenneth Biller & Jeri Taylor

Recension

Av: Lieutenet Lind, 2011-09-18
Betyg: 8
Jag håller helt klart med Kathryn Archer om att avsnittet är underbet.
Kanske inte den mest sannolika storyn som existerar men även intressant se hur dom regerade, jag skulle nog antagligen regera likadant vaknade jag upp 400 år in i framtiden på en annan planet.
Sharon Lawrence som spelade Amelia Earhart gjorde det verkligen fantastiskt och levde verkligen med i rollen så hon kändes så levande.

Betyg: VG+
Av: MrsRiker, 2011-09-18
Betyg: 1
Jag kan inte komma på en enda förmildrande sak om det här avsnittet. Jag skulle kunna ägna timmar åt att tala om vad jag tycker är dåligt, men jag försöker hålla mig till forumreglerna beträffande flaming, så jag avstår.

Storyn är ointressant och rent ut sagt löjlig. Jag avskyr Kes. Jennifer Lien gör ett uselt jobb och hon är inte trovärdig för fem öre. Sen tycker jag att de har gjort hela nu-är-jag-redo-för-att-bli-gravidgrejen riktigt motbjudande. Hon äter skalbaggar, blir kladdig och märklig och de ska sitta ihop i flera dagar för att göra barn? Visst, jag förstår tanken att det ska vara annorlunda mot människo-graviditeter, men de lyckades ju göra Kiras graviditet annorlunda men fortfarande respektfull. Om det gick så lätt att föda barn för människor som det gör för bajoraner skulle jag kunna tänka mig fler barn. Men det här är ju bara motbjudande.

Och jag har insett att anledningen till att jag inte gillade Neelix första gången jag såg VOY var för hans relation med Kes och hans löjliga svartsjuka. Det är egentligen inget fel på Neelix, det är Kes det är fel på. Det bästa som hänt VOY var när hon äntligen slutade.

Om jag skulle göra en lista över de sämsta avsnitten inom Star Treks historia skulle det här avsnittet utan tvekan hamna på topp-2. Tillsammans med Emperors New Cloak. Det är tom bättre än allas hatavsnitt, TNG - Shades of Grey.

0/10 USCH!
↓ Läs mer ↓
Av: Captain Mariah, 2011-09-18
Betyg: 8
Ett stort avsnitt för karaktären Kes. Även om jag inte direkt är jätteförtjust i karaktären Kes, så måste jag säga att skådespelaren som spelar Kes gör ett bra jobb. Det finns roliga inslag i avsnittet som alltid uppskattas. Till exempel på roliga scener är då Kes börjar at äta jord och allt annat och scenen då Doc masserar hennes fötter som en del av ritualen. Ett hyfsat bra avsnitt!
Av: Kai Dukat, 2011-09-18
Betyg: 6
Ett mycket välgjort avsnitt, smart skrivit med två parallellhandlingar som kompleterar varandra gällande själva grundintrigen. Kolbes regi skapar en bra balans mellan handlingarna och man är hela tiden med i matchen. Berättarlinjen växer hela tiden och upplösningen passar utmärkt till upplägget. En dramaturgisk fullträff gällande själva berättar strukturen.

Men själva innehållet är dock inte alltför mycket att höja på ögonbrynen åt, En skenbart gravid Kes är inte högst uppe på önskelistan gällande innehåll. Lien är dock inte så dåligt som hon brukar, hennes kamp är stundom riktigt intressant, det är som det tänds något inom Lien. Kolbes och Liens relation måste vara trygg för om jag inte missminner mig så får han även henne att agera bra i andra avsnitt - måste kollas upp.

Hur som helst intrigen är svag och man blir inte speciellt engagerad, fast man hoppades första gången att hon skulle bli mamma för då skulle det kanske hända något med Kes. Men med facit i hand så är man nog mest glad för att det inte blev något.

Relationen Kes och Neelix är inte heller helt bra, här glimtar den till, men det hela skulle nog följas upp lite bättre för att ge detta avsnitt lite mer värde. jaja återigen är det hantverket som räddar betyget.
↓ Läs mer ↓

Betyg

5.9
59 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Elogium
Elogium
Elogium
Elogium
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter