Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste veckan
 2. Tidigare
 3. Menar de år som Rick Berman var exekutiv producent för Star Trek-serierna i allmänhet och kanske mellan 1991-2005 i synnerhet efter Roddenberrys bortgång med Bermaneran. Rick Berman har en ganska tydlig stil: inte så dramatisk musik, människor med nedtonade känslouttryck etc samt att kameravinklar och hur serien överhuvudtaget är filmad är ganska konservativ. Han var dokumentärfilmare innan han jobbade med Star Trek, så hans stil kommer sannolikt därifrån.
 4. Misstänker tyvärr att vi är något utav en pjäs i spelet om den amerikanska marknaden. Netflix är inte särskilt hotade i vår del av världen, men i USA är de redan mindre än Hulu sett till antalet användare, och de tävlar även mot bl.a. Amazon och HBO, och därtill kommer nu Disney och CBS med sina streamingtjänster. Dessutom kan sidor som blivit stora i USA investera i att sprida sig till andra länder, och orsaka ännu fler problem. Netflix' investering täckte om jag minns rätt ungefär hälften av Discoverys budget. Om de nu går med på att köpa internationella streamingrättigheter till allt Star Trek-material så ger de i princip CBS möjlighet att fortsätta expandera med ganska liten ekonomisk risk. Hängivna trekkies blir ledsna att inte ha allt på en och samma plats, men vi är en ganska liten del av marknaden; de flesta är nog fullt nöjda med att ha en ny Star Trek-serie.
 5. Nej, det här var en besvikelse.
 6. Mike McMahan har ett fullspäckat arbetsschema framför sig. För bara några veckor sedan fick vi veta att Rick & Morty-författaren skulle regissera en kortfilm om Harry Mudd för Star Trek: Short Treks, och nu har CBS gått ut med att de har beställt två säsonger av hans seriepitch Star Trek: Lower Decks, en animerad komediserie i Star Trek-universumet.   Enligt Alex Kurtzmann vann McMahan över honom redan med sin första mening:"Jag vill göra en serie om folket som stoppar in den gula kassetten i matreplikatorn så att en banan kan komma ut på andra sidan."   Den kommande serien är den fjärde kända produktionen i ett ambitiöst projekt vars mål är att expandera CBS All Access' programutbud med en kontinuerlig tillförsel av Star Trek-material. Utöver Star Trek: Lower Decks fortsätter arbetet med Star Trek: Discovery, kortfilmsserien Star Trek: Short Treks och en ny TV-serie om Jean-Luc Picard.   Samtidigt har tvivel uppstått rörande när och hur vi i Sverige kommer att få se dessa nya serier. Den andra säsongen av Star Trek: Discovery drar igång den 18 januari på Netflix, men däremot har vi ännu inte sett skymten av Star Trek: Short Treks, som hade premiär i USA och Kanada tidigare i oktober.   Somliga har spekulerat att Netflix kanske inte vill köpa nya serier från CBS All Access, eftersom det innebär att de bidrar ekonomiskt till en växande konkurrent på den amerikanska marknaden. I så fall är frågan om någon annan kommer att plocka upp dessa nya serier, eller om CBS kommer att försöka expandera sin distribution till andra länder, såsom bland annat HBO har gjort.   Källa  [ Till originalnyheten ]
 7. Ntasiumnon

  Söker butik i Peking (Norrköping)

  great! utnyttjade din rekommendation. Glad!
 8. Ntasiumnon

  Planeten Vulcan hittad av forskare

  coolt visste inte det här: D
 9. MisterSeVIIen

  Blir alla Kvinno-Trekkies kära i Kirk?

  Det [url=https://www.syfy.com/syfywire/roddenberry_spocks_devil]var uttänkt så[/url]: Helt klart så har kvinnor god smak. 🙂
 10. MisterSeVIIen

  Coolaste hemliga organisationen.

  Att Section 31 har hållt sig dolda genom århundradena är för att de förmodligen är mycket små jämfört med Tal Shiar och Obsidian Order. Förmodligen för att de inte har något statligt stöd och därför inte kan ha egna rymdbaser eller stora arkiv där de sparar på allting. Den närmsta jordiska motsvarigheten jag kommer på är Svarta drakens sällskap (Kokuryūkai) som tydligen också var ickestatligt, men som arbetade nära japanska militären. Inga trevliga killar! Att Section 31 har uniform är mycket märkligt. De finns ju inte! Rimligare hade det ju varit om de i likhet med Texas Rangers har civila kläder plus något igenkänningstecken och gör en "gröna gubbar" om det är frågan om strid. Jag har dock inte läst någon av böckerna.
 11. MisterSeVIIen

  Har någon tänkt på en kul sak med Vortas?

  "Berman-eran"? 😕 Visst, fenomenet "hattarnas planet" är ju synonymt med Star Trek. Men Vortas och Jem'Hadar är ju de som Grundarna väljer att visa upp för allmänheten. Och de kompletterar varandra på ett intelligent sätt. Vortas har ju något sämre syn, vilket inte gör något då de ändå inte är gjorda för strid osv.
 12. De spelar säkerligen på kontraster i beteende för att tydliggöra skillnader mellan vortas och jem´hadars. Bermaneran är t ex känd för att tona ned särskilt människors beteende för att göra utomjordingar mer exotiska.
 13. Tribble

  Digital remastering

  Jag tänkte höra om denna rätt så nya Blu-ray utgåva av Star Trek original serien som jag länkar till nedan har så man kan välja mellan de gamla effekterna och de nya effekterna? https://www.discshop.se/tv-serier/bluray/star_trek_original_series_re_pack_20_disc_blu_ray/P142007
 14. MisterSeVIIen

  Kirk Mask?

  Inte för att jag kan hjälpa någon, men det är ju den tiden på året så här är en artikel om skräckfilmshistoriens mesta cameo.
 15. ErikOtterberg

  Star Trek Adventures

  Hej. Jag ville bara berätta att jag söker spelare till en kampanj med det nya rollspelet Star Trek Adventures från Modiphius. Vi kommer att spela via Roll20 på söndagar. Länken finns här: https://app.roll20.net/lfg/listing/134625/star-trek-adventures Gå och läs om du tror dig vara intresserad. Det är alltså bordsrollspel det rör sig om. / Erik
 16. Den första observationen gjorde inte jag, utan en kompis. Men vi diskuterade det. Hela Dominion är ju verkligen annorlunda. Vorta och Jem'Hadar är ju bara verktyg skapade av Grundarna. De är för få och på sätt och vis för sårbara för att smutsa ned sina egna fingrar. Alltså är det rationellt att skapa umbärliga varelser som får göra smutsjobbet åt dem. Grundarna är ju att betrakta som könlösa varelser med genus men som ändå inte förstår sig riktigt på det där med olika kön och vad som följer på det, vilket är uppenbart om man synar deras skapelser närmare i sömmarna. Jem'Hadar är okomplicerade. De har korta liv och är bara fanatisk kanonmat. Att de är män är inte så konstigt, då de flesta humanoida män är större och starkare och därför en bra form för soldater. Du får vad du ser. Men det är hos Vortas som Grundarnas klantighet verkligen avslöjar sig. De manliga vortas är verkligen opassionerade. De hotar inte, de bara säger vad som kommer att hända. Galaxens framklonade torra tjänstemän som ser till att död och förgörelse är rätt i sifferkolumnerna, så att säga. Jämför nu med manliga vulcaner, klingoner, människor, romulaner, cardassianer, ferengis och andorianer. Oavsett vad som än händer och vad som än sägs så känns det att det finns någon där inne som bryr sig. Inte hos manliga vortas. Det går inte ens att hota dem till livet, för de vet ändå att de kommer att återfödas i en ny kropp. Så har vi Kilana och hon är verkligen tvärtom. Hon är verkligen ett sjutusan till fruntimmer! Uppsatt hår och urringning och passionerad och så vidare. Min och kompisens hypotes var att Vortas är stereotyperna av hur en riktig man och kvinna skall vara, för Grundarna fattar inte bättre. Skulle männen vara stolta krigarkillar som ständigt hävdar sig själva som klingoner och andorianer så skulle det framstå som fånigt då de har sina Jem'Hadars. Alltså verkar det vara vettigare att vara mer nedtonade än hur vulcaner, människor eller ferengis brukar vara. Personligen så gissar jag att Grundarna var mer eller mindre hänvisade till humanoid populärkultur och försökte göra det bästa av situationen samtidigt som de missade det väsentliga.
 17. MisterSeVIIen

  Picard kommer tillbaka till Star Trek

  Vad skall serien heta då?
 18. Den här veckan började lite tråkigt för svenska trekkies, då det blev tydligt att Star Trek: Short Treks inte skulle sändas här. Däremot kan veckan få ett betydligt bättre slut, tack vare en ny trailer för andra säsongen av Star Trek: Discovery.   Spoiler-nivå: Medel - Vi får se ett antal bekanta Star Trek-karaktärer, men de flesta av dessa såg vi redan i den första trailern. CBS har uttalat sig om dessa karaktärers involvering utan att behandla det som en spoiler av något slag.   När vi senast såg USS Discovery i slutet av den första säsongen låg hon för mot för med Star Treks mest berömda stjärnskepp: USS Enterprise ("NCC-1701 - inget nedrans A, B, C eller D"). Därmed var det förstått att den nya besättningen stod inför ett möte med några legendariska karaktärer, men frågan var vilka. Discovery utspelar sig innan originalserien, så det var inte tydligt om skeppets befälhavare var Robert April, Christopher Pike eller någon helt annan kommendör.     Den frågan fick vi dock svar på i den första trailern för säsong två, och i den nya trailern får vi se mer av hans interaktioner med Discovery-besättningen. Vi får även veta mer - om än inte särskilt mycket mer - om de mystiska signalerna som säsongens handling verkar kretsa kring, samt om deras koppling till kommendörkapten Burnham.   Det viktigaste avslöjandet har dock ingenting med kommendörer och ljuspulser att göra, utan med seriens premiärdatum: I USA har serien premiär på CBS All Access den 17 januari, och här i Sverige ser vi det första avsnittet på Netflix dagen därpå. Därefter kommer nya avsnitt att visas veckovis, vilket innebär att vår måndagstradition flyttas till fredagar.   Källa  [ Till originalnyheten ]
 19. Jaha, nu är man ute i den riktiga världen som doktorand och ingenjör. 🙃 Men jag är fortfarande like Star Trek nördig som tidigare. 

  1. Pjotr'k

   Pjotr'k

   Underbart - grattis till din karriärs uppstart!

 20. Besviken över att jag inte kommer att kunna se dessa avsnitt på Netflix i höst. Förstår inte varför. Hoppas de tänker om...
 21. Nu på söndag den 7 oktober anordnar West Coast Trekkers treff igen. Temat den här gången är Unknown. Star Trek: Beyond kommer att visas för första gången på treff, tillsammans med sista avsnitten på Star Trek Continues, några The Orville-avsnitt och annan Star Trek.   Som vanligt kommer det finnas gott hembakat fika i cafét. Triviakunskap samt tur med lotter kan också leda till fina vinster. Se föreningens Facebook-evenemang för mer info och program.   Källa  [ Till originalnyheten ]
 22. På torsdag har Star Trek: Short Treks premiär i USA och Kanada. Många hade väntat sig att Netflix skulle sända serien i andra länder, såsom de har gjort med Star Trek: Discovery, men nu tyder mycket på att sådant inte blir fallet.   En snabb Twitter-sökning på orden "Short Treks" och "Netflix" visar att det är många som önskar att streamingjätten ska sända den kommande kortfilmsserien. Just nu sprids dock en artikel från den brittiska nöjesnyhetssidan TVWise som anger att Netflix har tackat nej till att sända Short Treks. Sidan är inte en som vi är bekanta med sedan tidigare, men av en snabb titt på sidans nyhetsarkiv att döma verkar det inte vara någon bluffsida.     I svar på frågor som har ställts till CBS All Access på Twitter har de endast angett att de är de enda som kommer att sända serien i USA, utan att direkt kommentera situationen i andra länder.   Källa  [ Till originalnyheten ]
 23. MisterSeVIIen

  Planeten Vulcan hittad av forskare

  Upptäckte just att champagnen lär nog ligga kvar på kylning ett bra tag till: Dvs hoppet står nu bara till A.
 24. MisterSeVIIen

  Planeten Vulcan hittad av forskare

  Jag gillar hur SVT Text verkligen lindar in, sockrar och skedmatar nyheten. Till att börja med så sorterar de in den nyheten under "Kultur". Sedan så ägnar man hälften av nyhetssidan åt själva popkulturreferensen och resten åt själva upptäckten. (Nåja, hellre att Star Trek är SVTs to-go referens än någon annan.) Säger vi exakt 16 ljusårs avstånd så är det alltså en yta av ca 3216 kvadratljusår Vulcan kan finnas på. Säger vi att den kan finnas 15,5-16,5 ljusår bort så finns den inom en volym på ca 402 kubikljusår. Så beroende på var de befinner sig i sin utveckling borde det vara lätt att hitta en planet med spridda kärnvapenskurar! På ett lite mer litteraturvetenskapligt plan är fiktiv geografi ett intressant kapitel. Ruritanien är ett fiktivt land instoppat någonstans i östra Europa. Uppfanns ju under slutet av 1800-talet då man kanske inte hade så stor koll på det området i västra Eurpoa. Och i Sci-fi är det ju en stor mängd planeter bakom gasnebulosor osv. Jag undrar hur framtida läsare av de verken kommer att ta dem.
 25. Enligt SVT Text har en planet hittats på den plats i rymden där Vulcan, Mr. Spocks hemplanet, ska befinna sig enligt Star Trek-världen. Den cirkulerar runt stjärnan "HD 26965", 16 ljusår från jorden. Astronomen Jean Ge vid University of Florida menar att HD 26965 skulle vara en ideal stjärna för att hysa en avancerad civilisation. Detta säger han till CNN.
 26. Spoiler-nivå: Låg - Nämner huvudpersonen i en av de planerade Short Treks-filmerna. Denna information har tidigare delats genom officiella källor, utan någon spoilermarkering.   Star Trek-fans har mycket att se fram emot just nu. Just nu arbetar man inte bara med den andra säsongen av Star Trek: Discovery och en ny TV-serie om Jean-Luc Picard, utan även med en serie kortfilmer (10-15 minuter), som går under titeln Short Treks.   En av dessa kortfilmer ska handla om Harcourt Fenton Mudd, spelad av Rainn Wilson, som även spelade den klassiska rollen i Discovery-avsnitten Choose Your Pain och Magic to Make the Sanest Man Go Mad. Wilson har tidigare avslöjat att manusförfattaren var känd från den tecknade serien Rick and Morty, och många hade då misstänkt att det rörde sig om Mike McMahan, som även är känd som mannen bakom Twitter-kontot @TNG_S8, där han lägger upp komiska avsnittsidéer till en tänkt åttonde säsong av Star Trek: The Next Generation.     Igår lade McMahan upp en bild på Twitter med den gamla Star Trek: Discovery-loggan, och han har även retweetat ett inlägg av Rainn Wilson där han poserar tillsammans med två Star Trek-utomjordingar av en bekant sort. CBS har inte officiellt bekräftat McMahans involvering, men i sitt inlägg nämner Wilson att ett stort avslöjande kommer att göras nu på torsdag.     Star Trek: Short Treks har premiär i december. Den första säsongen ska enligt uppgift ha fyra avsnitt à 10-15 minuter vardera.   [ Till originalnyheten ]
 27. joakim95

  Aike ser på Babylon 5

  Någon som har Babylon 5 boxen som kan svara på om plioten "The Gathering" finns med i boxen? Har läst att man bör se piloten innan man hoppar på säsong 1. Hittar ingen information hos någon svensk återförsäljare om boxen innehåller piloten eller inte.
 1. Ladda in mer aktivitet
 • Nyhetsbrev

  Vill du hålla dig uppdaterad med våra senaste nyheter och information?

  Registrera dig
×