Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste veckan
 2. MisterSeVIIen

  Planeten Vulcan hittad av forskare

  Upptäckte just att champagnen lär nog ligga kvar på kylning ett bra tag till: Dvs hoppet står nu bara till A.
 3. MisterSeVIIen

  Planeten Vulcan hittad av forskare

  Jag gillar hur SVT Text verkligen lindar in, sockrar och skedmatar nyheten. Till att börja med så sorterar de in den nyheten under "Kultur". Sedan så ägnar man hälften av nyhetssidan åt själva popkulturreferensen och resten åt själva upptäckten. (Nåja, hellre att Star Trek är SVTs to-go referens än någon annan.) Säger vi exakt 16 ljusårs avstånd så är det alltså en yta av ca 3216 kvadratljusår Vulcan kan finnas på. Säger vi att den kan finnas 15,5-16,5 ljusår bort så finns den inom en volym på ca 402 kubikljusår. Så beroende på var de befinner sig i sin utveckling borde det vara lätt att hitta en planet med spridda kärnvapenskurar! På ett lite mer litteraturvetenskapligt plan är fiktiv geografi ett intressant kapitel. Ruritanien är ett fiktivt land instoppat någonstans i östra Europa. Uppfanns ju under slutet av 1800-talet då man kanske inte hade så stor koll på det området i västra Eurpoa. Och i Sci-fi är det ju en stor mängd planeter bakom gasnebulosor osv. Jag undrar hur framtida läsare av de verken kommer att ta dem.
 4. Enligt SVT Text har en planet hittats på den plats i rymden där Vulcan, Mr. Spocks hemplanet, ska befinna sig enligt Star Trek-världen. Den cirkulerar runt stjärnan "HD 26965", 16 ljusår från jorden. Astronomen Jean Ge vid University of Florida menar att HD 26965 skulle vara en ideal stjärna för att hysa en avancerad civilisation. Detta säger han till CNN.
 5. Tidigare
 6. Spoiler-nivå: Låg - Nämner huvudpersonen i en av de planerade Short Treks-filmerna. Denna information har tidigare delats genom officiella källor, utan någon spoilermarkering.   Star Trek-fans har mycket att se fram emot just nu. Just nu arbetar man inte bara med den andra säsongen av Star Trek: Discovery och en ny TV-serie om Jean-Luc Picard, utan även med en serie kortfilmer (10-15 minuter), som går under titeln Short Treks.   En av dessa kortfilmer ska handla om Harcourt Fenton Mudd, spelad av Rainn Wilson, som även spelade den klassiska rollen i Discovery-avsnitten Choose Your Pain och Magic to Make the Sanest Man Go Mad. Wilson har tidigare avslöjat att manusförfattaren var känd från den tecknade serien Rick and Morty, och många hade då misstänkt att det rörde sig om Mike McMahan, som även är känd som mannen bakom Twitter-kontot @TNG_S8, där han lägger upp komiska avsnittsidéer till en tänkt åttonde säsong av Star Trek: The Next Generation.     Igår lade McMahan upp en bild på Twitter med den gamla Star Trek: Discovery-loggan, och han har även retweetat ett inlägg av Rainn Wilson där han poserar tillsammans med två Star Trek-utomjordingar av en bekant sort. CBS har inte officiellt bekräftat McMahans involvering, men i sitt inlägg nämner Wilson att ett stort avslöjande kommer att göras nu på torsdag.     Star Trek: Short Treks har premiär i december. Den första säsongen ska enligt uppgift ha fyra avsnitt à 10-15 minuter vardera.   [ Till originalnyheten ]
 7. joakim95

  Aike ser på Babylon 5

  Någon som har Babylon 5 boxen som kan svara på om plioten "The Gathering" finns med i boxen? Har läst att man bör se piloten innan man hoppar på säsong 1. Hittar ingen information hos någon svensk återförsäljare om boxen innehåller piloten eller inte.
 8. Star Trek: Discovery har bjudit på två nya stjärnflottebesättningar och en klingonsk, men bland alla nya karaktärer har vi även fått stöta på bekanta ansikten såsom Sarek, Amanda Grayson och Harry Mudd. Nu vet vi namnet på ytterligare en återvändande karaktär, och det är ingen liten roll.   Spoiler-nivå: Medel - Artikeln nämner en etablerad Star Trek-karaktär som är med i andra säsongen av Star Trek: Discovery. Det är en stor roll, men inte så överraskande för de som har sett säsongens första trailer-film.   När man jobbar med en långlivad franchise såsom Star Trek måste man gå en ständig balansgång mellan att referera till det som redan etablerats och att bana en ny väg. Således var det med allt från besvikelse till förtjusning som trekkies världen runt tog emot nyheten att Star Trek: Discoverys huvudkaraktär, Michael Burnham, var fosterdotter till Sarek och Amanda Grayson, och därmed också fostersyskon till seriens kanske mest ikoniska karaktär: Spock.   Spock har spelats av både Leonard Nimoy och Zachary Quinto, och nu har vi fått veta att en tredje skådespelare sluter sig till ledet: Ethan Peck, som kommer att bära de spetsiga öronen i den andra säsongen av Star Trek: Discovery. Stjärnskeppen Discovery och Enterprise korsade vägar redan i slutet av den första säsongen, och sedan dess har det avslöjats att både Chistopher Pike och Number One kommer att figurera i säsong två, men exakt vilken roll Spock kommer att spela är än så länge oklart.   Vi får se hur tittarna kommer att motta den här nya versionen av Spock, men Peck har redan fått den kanske mest värdefulla välsignelsen en Spock-skådespelare kan få, nämligen familjen Nimoys.   Ethan Peck gör den vulcanska saluten tillsammans med Leonard Nimoys barn, Adam och Julie, samt dessas makar, Dax-skådespelerskan Terry Farrell respektive David Knight. (Källa: Twitter)   Vad tycker du själv? Ser du fram emot att se mer av Star Treks allra första besättning, eller hade du hellre sett Discovery utforska galaxen på egen hand? Dela gärna med dig av dina reaktioner på vårt forum!   Källa  [ Till originalnyheten ]
 9. Men jag gillar att serien inte stryker medhårs utan istället upprör och engagerar. Samtidigt hoppas jag att serien lugnar ner sig något i säsong 2.
 10. Pjotr'k

  Picard kommer tillbaka till Star Trek

  Det blir ju nästan som några avsnitt där man grottar ner sig i nostalgin för TNG - men det är knappast fel, för det var en bra serie!
 11. Det tog lång tid innan du såg det avsnittet - men jag förstår att det ändå var väl värt väntan!
 12. Skådespelaren Idris Elba, för oss trekkers mer känd som skurken Krall i Star Trek Beyond från 2016, har i flera år ryktats vara tilltänkt för att spela James Bond i någon kommande Bondfilm. Nu har ryktena spätts på ytterligare när han i ett twitterinlägg tidigare idag skrev: "Mitt namn är Elba, Idris Elba" i en tydlig parafras till James Bonds mer kända uttalande.   Elba har många gånger kastat ur sig spännande twitterinlägg och han älskar nog lite uppmärksamheten, men visst borde en så duktig skådespelare vara möjlig för rollen som Agent 007?   Källa  [ Till originalnyheten ]
 13. Aike

  (SPOILERS) Fanteori om Voq

  Intressant att den här fanteorin nästan helt stämde. Jag märker att jag själv var rejält ute och cyklade. Men antar att dagens tv-tittare som följer massor med serier och kan se om avsnitt när de vill har ganska lätt att avslöja den här typen av planteringar och plot twists. Tyvärr tillhör jag inte den skaran själv;)
 14. Tycker detta var en intressant upplösning för Lorca. Tycker att det var en spännande vändning att han var en skurk och de har planterat väl för det. Tråkigt dock att han försvann ur serien, då han har varit en favorit. Detta avsnittet tycker jag sammanfattar Discoverys första säsong bra. Hela serien bygger på en stark dualismer både i handling och karaktärer. Spegeluniversumet mot det normala universumet, Burnhams inre kamp på grund av hennes bakgrund och hennes gärning i det första avsnittet när hon startade kriget, Lorcas inre demoner, där han drivs både av ett reellt maktbegär men även respekt och kärlek för Burnham och besättningen på Discovery samt värderingsstriden mellan Federationen och klingonerna. Tycker serien trots att den stundtals har varit mycket mörk har fångat essensen i Star Trek väl: dvs att välja en högre lösning på problem. Så jag finner det lite lustigt hur ogillad serien verkar vara när man tittar t ex på Imdb där den har sämst betyg av alla serier. Visst, det är över 7, så de flesta gillar den, men nästan alla recensioner är negativa. Har aldrig sett något liknande när det gäller Star Trek.
 15. Har äntligen sett avsnittet och kan instämma med det mesta som har skrivits här. Tycker trots att själva upplösningen på Kronos inte var superspännande och att scenerna mellan Ash och Burnham är som loghaD skriver melodramatiska (för jag antar att de är dem han menar) att det var en mycket bra avslutning på första säsongen. Slutscenerna lover gott inför för framtiden.
 16. Markus

  Picard kommer tillbaka till Star Trek

  Tror också på miniserie där Picard är amiral och Riket har tagit över Enterprise eller liknande. Då har de även möjlighet att jobba vidare med Riker som huvudperson.
 17. Pjotr'k

  Picard kommer tillbaka till Star Trek

  Jag gissar att det handlar om en miniserie av något slag, då de just nu fokuserar på Discovery, men det vore ju kul med något som var längre än bara 10 avsnitt eller så! Det här skall bli riktigt roligt och vi får väl hoppas och tro att Sir Patrick Stewart behåller hälsan några år till!
 18. Markus

  Picard kommer tillbaka till Star Trek

  Detta är det bästa som kunde hända, nu är jag otroligt förväntasfull. Kändes som att TNG aldrig fick ett välförtjänt avslut. Nu hoppas jag på ett återseende av karaktärer från både TNG och DS9
 19. Aike

  Picard kommer tillbaka till Star Trek

  Kul! Nu väntar man bara på en serie med Shatner med. Hade funnits utrymme för en Young Captain Kirk-serie där Shatner återberättar om sina äventyr. Generations kunde de glömma bort.
 20. Nyhet

  Senaste nytt om Discovery

  Star Trek: Short Treks Som vi berättade i juni kommer det senare i höst, troligen i december, en serie av fyra kortare avsnitt där vi får se en större fokus på en viss specifik karaktär per avsnitt. Det kommer att handla om tre för oss kända karaktärer och så en ny. Karaktärerna som avslöjats är: Harry Mudd - senast känd från Magic to Make the Sanest Man Go Mad. Avsnittet regisseras av skådespelaren själv - Rainn Wilson. Saru - om hur han kom att bli den första kelpiern i stjärnflottan. Sylvia Tilly - om hennes resa ombord USS Discovery. Craft - en hittills okänd karaktär. Förändringar på CBS TV Studios Inför säsong 1 sparkades som bekant Bryan Fuller från att basa över manusen till Discovery innan han ens hunnit göra något särskilt. Nu gör CBS om detta och sparkar de som ersatte Fuller. Gretchen Berg och Aaron Harberts får nu se sig själva bli omkörda av ingen mindre än Alex Kurtzman. Kurtzman som fått ett anställningsavtal på fem år för att överse hela Star Trek-produktionen är känd för att han inte vill släppa från sig ansvar utan vill ha full kontroll över produktionen. Det var därför naturligt att han även tog över manusförfattandet av Discovery.   Källa  [ Till originalnyheten ]
 21. Sir Patrick Stewart meddelade i natt i ett twitterinlägg att han återvänder till sin roll som Jean-Luc Picard. Han har många gånger tidigare sagt att han var färdig med rollen och att det därför nu var "en oväntad men trevlig överraskning för mig själv att jag nu känner mig uppspelt och ivrig över att återvända till Jean-Luc Picard och få utforska nya dimensioner med honom".   Serien skall enligt Variety inte ha ett fastställt premiärdatum, men att Stewart nu går ut med nyheten måste ju betyda att avtal har slutits. Hade det berättats den 1 april hade vi självfallet inte trott på det, men nu känns det som att det blir av. Om avtal är skrivet kan vi räkna med en premiär som tidigast hösten 2019, men troligen våren 2020.   Under ledning av Alex Kurtzman, James Duff, Akiva Goldsman, Michael Chabon och Kirsten Beyer ser vi att den nya serien har i huvudsak samma ansvariga som Star Trek: Discovery. Serien är tänkt att komma på CBS All Access och då kan vi i Sverige bara hoppas på att den även kommer ut på Netflix så att även vi har möjlighet att se den.     Tidigare i somras gick CBS TV Studios ut med att de utvecklade flera olika serier i Star Trek-universat. Rykten har tidigare gjort gällande att de skulle göra en serie om Stjänflotteakademin (Stephanie Savage och Josh Schwartz stod bakom detta) samt en miniserie som bygger på storyn kring Wrath of Khan.   Alex Kurtzman har fått ett femårigt avtal med CBS TV Studios för att basa över utbyggnaden av Star Trek. Oavsett vad man tycker om Kurtzman är han en engagerad trekker och det han gör är ändå gjort med kärlek till hela Star Trek-genren.   Källa  [ Till originalnyheten ]
 22. Den här veckan firade det Klingonska Språkinstitutet (KLI) sitt 25:e stormöte (qep'a'), och under fyra dagar har det pratats, sjungits och skrivits glosprov på klingonska. Även klingonister som inte kunde närvara på plats har skäl att vara glada, för under helgen har vårt ordförråd fått en ordentligt utökning.   Det har gått 33 år sedan den första utgåvan av The Klingon Dictionary släpptes. Med drygt 1500 ord och 70 sidor grammatik lade Marc Okrands bok grunden för det klingonska språket, tlhIngan Hol, men det var fortfarande lite för barbent för att språket skulle kunna användas till vardags. Där saknades ännu ord för vardagsföremål såsom "bord" och "flaska", samt grammatiska strukturer för att uttrycka sannolikheter eller kontrafaktiska villkor.   Som tur är slutade dock inte språkets utveckling där och då. Intresset för klingonskan visade vara stort nog att motivera utgivningen av en expanderad ordbok, samt uppföljare såsom Klingon for the Galactic Traveler och språkkurser såsom Conversational Klingon och Power Klingon. Dessutom så har Marc Okrand regelbunden kontakt med språkets talare, som ofta ber honom om nya ord eller förtydliganden för att hjälpa dem med allehanda projekt. På förra årets qep'a' avslöjades flera ord som hade begärts av Robyn Stewart, som arbetar som klingonsköversättare för Star Trek: Discovery, och sedan dess har många ord även avslöjats genom seriens klingonska undertexter.     Bland de nya ord som avslöjades på årets qep'a' finner vi inga som har en uppenbar koppling till Star Trek: Discovery, utan istället kommer de flesta från en opinionsundersökning som gjordes bland Klingonska Språkinstitutets medlemmar. Bland annat hade många begärt ord för att beskriva vätskor, så på listan över nya ord finner vi bland annat 'ay ("flyta"), 'oq ("sjunka"), luS ("vara omgiven av, vara nedsänkt i") och marQen ("strömvirvel").   Det var även någon som hade begärt en översättning av det engelska ordet "(be) stuck", och det visar sig att det finns åtminstone sex olika ord för detta på klingonska:   DIy är att sitta fast såsom en dörr eller ett fönster i behov av att oljas.HIr är att fästas vid något, såsom ett frimärke fästs vid ett kuvert.lIQ är att vara fast på ett problem, såsom under ett matteprov.ngam är att vara fastklibbad i någonting, såsom två ihoplimmade papper.ngItlh är att sitta fast i/på någonting, såsom en bil kan fastna i tung snö eller jultomten kan fastna i skorstenen.Sat är att sitta fast i en situation, såsom ett långdraget möte eller i trafiken.  Det har även blivit något utav en tradition för Marc Okrand att avslöja namnet på en kroppsdel medan mötesdeltagarna dansar hokey pokey. Tidigare år har vi fått lära oss nya ord såsom Sa'Hut ("ändå") och muylIS ("ögonfrans"), och i år fick vi veta att Du'ran är klingonska för näsfåra.   En officiell sammanställning av de nya orden finns att läsa på KLI:s hemsida. En av deltagarna har även skapat en Memrise-kurs där man kan lära sig orden.   Källa  [ Till originalnyheten ]
 23. Skytteln dyker väl först upp i avsnittet Galileo 7, vilket är en bit in i den första säsongen. Överhuvudtaget är det mycket som inte finns med från början: Prime directive, Federationen med mera.
 24. Igår presenterades den andra säsongen av Star Trek: Discovery på Comic-Con International. Presentationen inkluderade bland annat en ny trailer, ett par rolltillsättningar och information om en ny miniserie i fyra delar.   Spoiler-nivå: Låg - Artikeln innehåller ingen information som inte ingår i trailern. Trailern i sig introducerar ett par "nya" karaktärer vars medverkan implicit avslöjades i säsongsavslutningen, även om vi inte såg dem.   Det har nu gått snart ett halvår sedan vi fick se Star Trek: Discoverys första säsongsavslutning, och nu är vi nog många som börjar bli lite ettriga. Vi har länge vetat att producenterna siktat på år 2019, men nu verkar det som att vi kanske inte behöver vänta ens så länge. Igår avslöjades nämligen att även om den andra säsongen börjar sändas först i januari så kommer vi att få en 10-15 minuter lång kortfilm redan i december. Kortfilmen är den första av fyra planerade Short Treks, som kommer att sändas månadsvis i CBS All Access och utforska specifika karaktärer - såväl gamla som nya - i mer detalj. Om du vill veta vad kortfilmerna kommer att handla om så kan du läsa mer om dem på TrekCore.   Det är ännu obekräftat om Netflix kommer att sända Short Treks till oss utanför USA, men det är givetvis förhoppningen.   Under presentationen fick vi även veta att två klassiska Star Trek-karaktärer kommer att dyka upp den här säsongen, utöver en som vi redan kände till. Om du vill veta vilka de är så kan du spana in den här artikeln på TrekMovie.   [ Till originalnyheten ]
 25. Det är väldigt sant från ett övergripande perspektiv, men man får komma ihåg att så här tidigt in i serien så var skeppet's funktioner ännu ganska odefinierade. Transportören uppfanns bland annat som ett sätt att spara pengar på dyr rekvisita och komplicerade specialeffekter, så det är möjligt att de helt enkelt inte hade några planer på att använda skyttlar i serien än. Detta är också den förklaring som Memory Alpha ger, och tydligen så kommer den infon från Star Trek Encyclopedia:
 26. Hallå och god dag alla Trekkies. Jag har denna vecka påbörjat något som jag alltid tänkt göra men alltid skjutit upp, nämligen att från början till slut kolla igenom samtliga avsnitt och filmer av Star Trek, och denna vecka började jag med pilotavsnittet av ToS. Jag har aldrig kollat på serierna mer än någon gång då och då då jag aldrig varit ett direkt star trek-fan men då min far kollade på allt som fanns så har jag sett väldigt mkt av The next generation, Deep Space One och Voyager, samt de senare filmerna. Jag har just nu avbrutit avsnittet i titeln 32 minuter in eftersom en fråga skaver allt djupare för var minut som går. Som bekant säkert för många här så dupliceras Kapten Kirk av teleportören och delas i sitt onda och goda jag medans Zulu och tre andra är kvar på den kalla frusna planeten utan möjlighet att komma tillbaka till skeppet då teleportören är trasig, situation blir allt mer diger för var minut som går då de fyra garanterat kommer frysa ihjäl, men inget går att göra då teleporten kommer ta en vecka att fixa. Nu till min fråga: Är skeppet inte utrustat med mindre skepp? Jag är ganska säker på att de har escape pods även i denna serie och det känns ju rimligt att de borde ha åtminstone ett mindre skepp för användning utifall att just den situation som just uppstått uppstår. Just eftersom Enterprise inte verkar kapabel till att själv landa på en planet så borde ju skeppet vara utrustat med mindre transportskepp för nöduppdrag eller om man t.ex. måste undersöka något ute i rymden utrustade i mer än rymddräkter. Det känns väldigt underligt att de inte bara skulle kunna ta ut ett litet skepp och flyga ned och hämta de fyra strandade besättningsmedlemmarna. Detta stör mig en hel del och jag undrar om det är en självklarhet skaparna av Star trek helt enkelt missat när de gjorde avsnittet eller om det är utlämnat medvetet eftersom plotten inte då hade fungerat. Finns det andra anledningar till varför de inte kan göra så? Finns det någon rimlig anledning till varför Enterpise inte skulle vara utrustat med mindre skepp av den typ som hade behövts?
 27. Zianistin

  Nästa serie.

  Intressant information tack!
 1. Ladda in mer aktivitet
 • Nyhetsbrev

  Vill du hålla dig uppdaterad med våra senaste nyheter och information?

  Registrera dig
×