Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste veckan
 2. Nej, så får vi verkligen hoppas att det inte blir. Jag är tyvärr inte så säker på Netflix, dock. De visade inte Short Treks på Netflix, inte förrän det var premiär här, dvs. Det känns som att de vill satsa mer på sin egen plattform och inte vill släppa material till en av sina huvudkonkurrenter på den amerikanska marknaden och det är ju Netflix.
 3. Ett väldigt bra avsnitt. Gillar att både huvudhandlingen med hotet mot Federationen fördes framåt och att relationen mellan Spock och Burnham fördjupas ytterligare. Nu får vi se om kommande avsnitt kommer att kunna leverera en spännande fiende (verkar ju vara AI som Pjotr´k skriver) och upplösning med den röda ängeln som vi får förmoda räddar galaxen. Jag lutar ju mer och mer åt att den röda ängeln är Burnham och att hela säsongen bygger på att hon får åka tillbaka i tiden till alla de tillfällen ängeln har dykt upp. Det tycks för mig idag långsökt att vi får se en helt ny art som introduceras sent i säsongen som orsaken till den röda ängeln. Frågan är nog mer hur Burnham får tag i dräkten nu. Men vi får se hur upplösningen blir.
 4. Jag gissar att serien hamnar på Netflix här. Tror inte CBS har ett tillräckligt starkt varumärke här för vilja ge sig in på den Skandinaviska marknaden när Netflix och Hbo har ett sådant försprång. Men det vore förstås möjligt, och inte önskvärt enligt mig, att serien hamnar på Hbo och att man måste ha bägge tjänsterna för att följa Star Trek.
 5. Mina egna tankar kring avsnittet Daedalus? Då tänker jag på Daedalus-projektet i Enterprise, ca 80 år tidigare. Det handlade om att transportera människor över längre avstånd än bara inom en planet. Det handlar nog inte om det. Kommandocentralen? Det här är snarlikt en sak som tidigare utforskats kopplat till Section 31, fast då i bokform i DS9-eran. Det vore riktigt kul om de kunde koppla ihop detta. I böckerna handlar det om en AI som tar över Section 31 med målet att ta över hela det kända Universum. Fast den tanken misslyckas, så manusförfattarna gör nog inte den kopplingen. Tillys barndom och rymning vid 16 års ålder - det kan ni läsa om i en av de senast utgivna böckerna - "The Way to the Stars". Airiam - så sorgligt. Men att hon var så full av ära och heder ända in i slutet, gör mig så varm i själen. Vilket fint slut - och att det sista hon såg var hennes viktigaste minne från livet, var bara så passande. Gillade att de ersatte slutmusiken med vågor från stranden på Hawaii. Airiams kropp - jag hoppas att de tar hand om hennes kropp. Inte bara för att det är det mest hedervärda att göra, utan också för att Kommandocentralen kanske kan nå kroppen och få tag på informationen i hennes dataenheter. Framtiden - snart måste vi få se vem eller vad den röda ängeln är.
 6. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Project Daedalus. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 7. Nu är det bara en knapp månad tills den nya Picard-serien börjar filmas, uppger Trekmovie.com. Sajten citerar nyhetsbrevet Produktion Weekly som anger datumet för inspelningsstart till den 14 april.Patrick Stewart får sällskap i serien av åtminstone ytterligare tre skådespelare som idag verkar inneha huvudroller. I veckan presenterades Evan Evagora (bilden ovan), skriver Deadline. Evagora är 23 år och är från Australien, där han bara har haft några småroller. Så vi kan verkligen tala om en nykomling i branschen här. Sedan ett par veckor tillbaka är det också klart att Santiago Cabrera och Michelle Hurd kommer att medverka, skriver Trekmovie.com. Inga uppgifter finns än om vilka roller någon av dessa tre har tilldelats.Hanelle Culpepper kommer att regissera dubbelavsnittet som inleder serien. Hon har tidigare bland annat regisserat två avsnitt i Discovery. Det skriver Hollywood Reporter.Jonathan Frakes har också anlitats som regissör för framtida avsnitt, rapporterar Hollywood Reporter vidare.Inget namn är ännu officiellt, men ett möjligt namn är Star Trek: Destiny, uppger Trekmovie.com. Andra namn som nämns är Star Trek: Picard och en arbetstitel som lyder kort och gott: Drawing Room.Whoopi Goldberg säger sig vara intresserad att spela Guinan på nytt i serien. Hon berättar det för David Tennant i hans podcast.Inget är klart var serien kommer att sändas utanför USA, Kanada och Australien ännu. I dessa länder visas serien på CBS All Access (som heter Ten All Access i Australien). I övriga världen distribueras serien av CBS Studios International. Om CBS All Access är på väg till Sverige är ännu oklart.Serien kommer varken att filmas i Toronto, där Discovery filmas, eller på Paramounts egna filmstudio i Hollywood, där alla tidigare Star Trek-serier spelades in. I stället blir inspelningsplatsen Santa Clarita Studios i Kalifornien. Filmen nedan ger en kort rundtur.     [ Till originalnyheten ]
 8. Tidigare
 9. Jag håller med om snygga återkopplingen. Öht tycker jag att produktionen lyckats sammanbinda det som varit i TOS med det som är nu i DSC. Vina var sig lik, även om det nu är en ny karaktär. Och Keeper (talosiska mannen) hade också tydliga likheter. Är inte helt övertygad om Spock än, men rösten känns tillräckligt lik för att jag ändå skall övervägas åt den mer positiva sidan. Att de jobbar hårt med att få skådespelare som passar till rollerna, samtidigt som moderniserar story, etc, gör att jag känner mig imponerad och framförallt trygg med att de gör ett bra jobb och inte strävar bort från Star Treks "kanon".
 10. Ett av säsongens bättre avsnitt. Snygg återkoppling till The Cage och vi får veta mer om vad den röda ängelns uppdrag är. Spännande att få reda på att någon planerar att attackera Federationen.
 11. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter If Memory Serves. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 12. Så mässorna blir bara bättre och bättre eller?
 13. Gillade avsnittet, men det var ändå en försämring från veckan innan. Men svårt att tävla med vad jag tycker är säsong tvås och förmodligen hela seriens bästa avsnitt.
 14. Jag undrar mer och mer om det inte är Burnham, eftersom "ängeln" ser ut att ha en kvinnokropp. Finns hittills inga egentliga tecken på en ny utomjordisk art som kommer att spela en stor roll mer än att kanske låta Burnham använda dräkten för att få tidslinjen att utspela sig korrekt eller att förhindra något hemskt från att hända.
 15. Som jag skrev i diskussionstråden för Light and Shadows: Det vore väl intressant? Den personen gick de ju aldrig in på i fler detaljer. Annars har jag själv börjat fundera på om det är Section 31 själva. När vi såg Airiam i Light and Shadows få de där röda ögonen zoomade de in på ögat och klippte sedan ihop detta med nästa scen - taket i NCIA-93 - skeppet som ägs av Section 31. Det kändes som en vinkning att det kanske kunde vara den organisationen som stod bakom. Man skulle då kunna anta att Section 31 från vår tid antingen redan vet om det och nu försöker dölja alla spår, eller att de inte vet om det. Fast samtidigt skulle detta bli mer av samma sak - Cloak and Dagger - om man jämför med Lorca från säsong 1, så de kanske inte går ner den vägen igen.
 16. Åh, detta avsnitt var packat med roliga saker. Några saker som jag gillade var: tidsrevor, och att allt med tid framför blir coolt. Jag håller med Tilly där! Sarus himlande med ögonen åt Tilly. Underbart med humorn ombord. Äntligen får vi se Spock! Talos IV - wow! Kul att knyta an till TOS och då framför allt pilotavsnittet som först ratades på ett så tydligt sätt! Viktig information att ha med sig till kommande avsnitt: sonden hade uppgraderats med 500 år (hur de nu kan avgöra sådant, men kanske att de såg en tidsförskjutning i sonden som avgjorde årtalet - konstigt att dessa beräkningar nästan alltid blir exakt jämna hundra år). Det placerar oss i samma tidsera som sulibanernas mystiska välgörare (ENT: Shockwave). Även en grupp antropologer från detta århundrade reste i tiden för att studera olika viktiga händelser (ENT: Cold Front). Vad hände med Airiam. Fick hon ett virus inplanterat. Jag ser att hon fram till nu har kallats Airiam eller även i bakgrundsmaterial Airiam 2.0, [Spoiler om nästa avsnitt] Talos IV - Får vi se den planeten redan i nästa avsnitt och vad gör detta med tidslinjen? 3 år tidigare (enligt TOS The Cage) besökte Pike och Enterprise planeten och efter händelserna då blev planeten avspärrad av Federationen. Stämmer inte detta längre? För varför sade inte datorn, efter sökningen i databasen, till om att planeten var blockerad?
 17. Jag har varit på 4 st. Jag vet inte vilken som var bäst. Kanske förra året. Hade bra resesällskap, och träffade på roliga trekkers på mässan och så var Jason Isaacs och Nichelle Nicols där 🙂 Fast jag har haft kul på alla mässor. Första var rolig eftersom det var så nytt och vi var så stort sällskap som åkte tillsammans. Tråkiga var att organisationen haltade då.
 18. Kul hoppas att ni får en bra resa! Hur många Destination Star Trek har du varit på nu? Vilken var den bästa?
 19. Destination Star Trek Birmingham 25-27 oktober 2019 Vi är 5 st (hittills) från Stockholm Trekkers som har bokat. Än så länge har vi bara bokat flyg (KLM från Arlanda) och hotell (Hilton 24/10-28/10). Biljetter avvaktar vi lite med men vi kommer antagligen köpa commander package.
 20. Destination Star Trek 25-27 oktober 2019

 21. CBS beställer en tredje säsong av Star Trek Discovery. Det rapporterar Hollywood Reporter. När den nya säsongen sänds är ännu oklart.   Klart är däremot att Michelle Paradise befordras från att enbart verka som manusförfattare till huvudproducent. Hon kommer därmed i framtiden att arbeta tillsammans med seriens upphovsman Alex Kurtzman för att styra seriens vidare öden.   Hollywood Reporter beskriver Discovery, som CBS flaggskeppsserie för CBS Access, där Discovery sänds i USA. Med andra ord kan vi därmed anta att beslutet var väntat.   Källa  [ Till originalnyheten ]
 22. Jag tror att det kan vara tidsresenären som är med i några avsnitt i ST EN som Archer har en del att göra med, (kommer inte ihåg vad han heter nu). Min förhoppning är att på nått sätt radera tidslinjen där de senaste långfilmerna utspelar sig i.
 23. Vem som är den mysteriska röda ängeln i Discovery är kanske huvudfrågan hittills under säsong två av Discovery. Jag tycker denna delen av säsong två har varit höjdpunkten, men har inte lyckats själv komma på vem det kan vara. Det finns dock en jättetråd på Trekbbs om denna fråga: https://www.trekbbs.com/threads/red-angel-theories-post-here.297881/page-17 De flesta gissningar och spekulationer tycks luta åt att det är en art eller figur vi har sett förut antingen i TOS eller TNG. Spock har nämnts, talosians från The Cage samt Iconians från TNG-avsnittet Contagion. Eller tom Burnham eftersom ängeln verkar att ha en kvinnlig kroppsform. Ett roligt svar på gåtan är: Här är ett längre argument för varför det är Iconians: Kan dock inte säga att jag minns avsnittet Contagion eller Iconians särskilt bra, men de förekommer tydligen i DS9-romanen "Demons of air and darkness" också. Min egen förhoppning vore dock att det är en helt ny art eller varelse. De har till exempel lyckats väldigt bra med Kelpierna (Sarus art). Dock har ju mycket i serien lånats från tidigare serier, så varför inte detta med? Tror dock baserat på serien och vad Alex Kurtzman sagt att det inte är en övernaturlig varelse som Q eller en gud. Vad tror ni?
 24. Det här var ytterligare ett bra avsnitt. Samtidigt är det intressant att i de senaste avsnitten hade både Tilly och Saru kunnat omkomma, och med tanke på hur många serier idag, inklusive Discovery, låter huvudrollsfigurer dö, så väntade jag mig inte att bägge skulle överleva. Men här återupplivar de även doktorn, vilket innebär att vi kanske skall vänta oss att Lorca återuppstår med? Sedan beskylldes ju särskilt Voyager av att lida av en resetknapp, där inget som hände egentligen spelade någon roll. Discovery har kanske hittat det moderna sättet att utföra en reset.
 25. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Light and Shadows. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 26. Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Saints of Imperfection och ger oss en intressant inblick i världen som tillhör Jah'Sepp. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 27. Nej, det har du faktiskt rätt i. Tänkte inte på den saken, och visst stämmer det att något saknas på vägen här. Kanske var den frostiga kylan mellan dem efter hennes "svek" i början av säsong 1, bara ett tecken på en syskonrelation som fått sig en törn, men att man sedan hittar tillbaka till varandra. Jag tycker mig ändå se att de har en mycket god relation i Discoverys allra första avsnitt.
 1. Ladda in mer aktivitet
 • Nyhetsbrev

  Vill du hålla dig uppdaterad med våra senaste nyheter och information?

  Registrera dig
×
×
 • Skapa nytt...