Jump to content

Borg1

Stjärnflottan
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2,081 profile views

Borg1's Achievements

Fänrik

Fänrik (5/15)

0

Reputation

 1. Rekomderar i så fall andra serier som både visar mer brudar och mer av brudarna än Star Trek
 2. Ett storkonflikt där Romulanerna skickat en jätteflotta för göra hela alfakvadranten till ett Romulanskt imperium. Hur Federationen inför detta hot skapas och lyckas ge Romulanerna på nöten.
 3. Runar! På det här forumet finns det säkert en samstämmighet om att vi skulle vilja se fler säsonger av Enterprise. Vi känner oss också frustrerade över att det inte är säkert att det blir någon mer nyproduktion av Star Trek. Detta är dock ingen anledning att sänka debattnivån. Vi har säkert bättre argument att komma med än ditt inlägg ovan. I Star Trek hade man uttryckt det "You are out of line Runar!".
 4. United 4.13 Om detta blir slutet på produktionen av hundratals avsnitt av Star Trek, så kommer i alla fall Star Trek falla med flaggan i topp! Betyg: 9/10 Jag sparar tian. Kanske den behövs för att betygssätta en nyskapad Federations strid, för sin överlevnad, mot hotet från Romulus.
 5. Det finns en tröghet hos fansen också. Fortsätter säsong fyra på det här sättet kommer tittarna succesivt bli fler. Gamla fanns hittar tillbaka och nya rekryteras.
 6. Eftersläpning! Det finns en tröghet i systemet. De första säsongerna av Enterprise levde inte upp till den nivå de andra serierna hade haft. Likväl körde man vidare på de andra seriernas meriter. Nu har man hittat rätt. Säsong fyra är minst lika bra som de andra serierna. Prognoserna är också goda. Vad kan vara ett mer intressant tema för alla Trekkers än Federationens framväxt? Då när saker ser bra ut kommer reaktionen på de tidigare säsongerna och man lägger ned serien. Det är inte första gången tröghet påverkar. DS9 har ett sämre rykte och visades aldrig av svensk TV. Ändå är det min åsikt att kriget med Dominion, i DS9:s senare säsonger, är det mest spännande som funnits i Star Trek. Blir det här beslutet början på en långsam död för Star Trek? Kommer vi få se nya produktioner eller kommer vi få nöja oss med att se om gamla avsnitt och filmer? Vi i Sverige är en liten marknad, men kan det bli en opinion i USA som man lyssnar på?
 7. Babel one: Säsong fyra är på rätt spår igen! Önskelistan ovan är uppfylld. Babel One innehåller diplomatati, konflikter, intriger och jag kan ana att en pusselbit i skapandet av Federationen är lagd. Betyg: 9/10
 8. Star Trek tar ibland kol på sina karaktärer. Man återställer dem sedan genom att använda tidsresor som en "resetknapp". Ett av flera exempel på detta är Year of Hell (Voy). Jag har inget emot tidsresor men jag är kritisk till att manusförfattarna använder dem som resetknappar. Givetvis kan man inte utan vidare låta Picard, Data, Kirk, Sisko, EMH, Archer m.fl. dö utan att serien tappar mycket. Som jag ser det skall en bra manusförfattare först kunna sätta karaktärerna i så svåra situationer att det verkar som om det inte finns någon utväg. Sedan skall karaktärerna ändå på något trovärdigt sätt klara situationen. Resetknapp är dock fusk och används den ofta förtar det en del av spänningen nästa gång karaktärerna är i knipa.
 9. Observer Effect: Ännu ett mellanavsnitt. Mellanavsnitt behöver inte vara sämre. Många av de roligaste avsnitten i VOY är mellanavsnitt (med doktorn i centrum). Genomsnittligt tycker jag dock avsnitt som för handlingen framåt är bättre. Till att börja med tyckte jag inte att Observer var bättre än Daedalus. Att delar av besättningen blir konstig är ett alltför vanligt tema i Star Trek. Anledningen till att de blivit konstiga och slutet lyfte dock avsnittet något. Mitt betyg: 3,5/10 Nu ser jag fram emot avsnitten med Andorians. Jag känner på mig att de kommer att bli bra!
 10. Daedalus: Ett "mellanavsnitt" som var känslosamt på det amerikanska sättet. Betyg: 2/10 Hoppas nu att serien hittar tillbaka till den höga nivå tidigare avsnitt av säsong fyra haft. Jag vill se konflikter och diplomati med Vulcaner, Romulaner m.fl. och hur federationen skapas!
 11. Värdelös budget-tvåa. Total brist på nya ideer. De hade tagit in "Alian-koncepetet". Dessutom gjort allt dåligt och förutsägbart.
 12. Awakening Precis som jag vill ha det. Stora händelser som kommer att ha betydelse för den fortsatta utvecklingen av "Star Trek Universe". Dramatik både på stora och lilla planet. Det är också roligt att se lite mer negativa sidor hos Vulkans. Fortsätter det så här så kan det bli de bästa avsnitten sedan jag såg Dominionkriget.
 13. Trilogonin om Augmenten var hyfsad. Mycket i temat, med genetiskt förbättrade människorna, verkar vara hämtat från serien Andromeda med dess Nietzscheaner. T.o.m. hur de såg ut påminner om Tyre i Andromeda.
 14. Ent 3x23 Countdown Enterprise har blivit riktigt bra! En dramatisk handling som varar i många avsnitt. precis som jag vill ha det. Ser fram mot nästa avsnitt.
 15. Reed har fått en mycket tydligare profil som säkerhetschef än han hade för ett år sedan, då jag startade omröstningen. Hade jag startat denna omröstning nu så hade jag absolut tagit med Reed. (Mitt första inlägg på mycket lääänge)
×
×
 • Create New...