Jump to content

Borg1

Stjärnflottan
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Borg1

 1. Rekomderar i så fall andra serier som både visar mer brudar och mer av brudarna än Star Trek
 2. Ett storkonflikt där Romulanerna skickat en jätteflotta för göra hela alfakvadranten till ett Romulanskt imperium. Hur Federationen inför detta hot skapas och lyckas ge Romulanerna på nöten.
 3. Runar! På det här forumet finns det säkert en samstämmighet om att vi skulle vilja se fler säsonger av Enterprise. Vi känner oss också frustrerade över att det inte är säkert att det blir någon mer nyproduktion av Star Trek. Detta är dock ingen anledning att sänka debattnivån. Vi har säkert bättre argument att komma med än ditt inlägg ovan. I Star Trek hade man uttryckt det "You are out of line Runar!".
 4. United 4.13 Om detta blir slutet på produktionen av hundratals avsnitt av Star Trek, så kommer i alla fall Star Trek falla med flaggan i topp! Betyg: 9/10 Jag sparar tian. Kanske den behövs för att betygssätta en nyskapad Federations strid, för sin överlevnad, mot hotet från Romulus.
 5. Det finns en tröghet hos fansen också. Fortsätter säsong fyra på det här sättet kommer tittarna succesivt bli fler. Gamla fanns hittar tillbaka och nya rekryteras.
 6. Eftersläpning! Det finns en tröghet i systemet. De första säsongerna av Enterprise levde inte upp till den nivå de andra serierna hade haft. Likväl körde man vidare på de andra seriernas meriter. Nu har man hittat rätt. Säsong fyra är minst lika bra som de andra serierna. Prognoserna är också goda. Vad kan vara ett mer intressant tema för alla Trekkers än Federationens framväxt? Då när saker ser bra ut kommer reaktionen på de tidigare säsongerna och man lägger ned serien. Det är inte första gången tröghet påverkar. DS9 har ett sämre rykte och visades aldrig av svensk TV. Ändå är det min åsikt att kriget med Dominion, i DS9:s senare säsonger, är det mest spännande som funnits i Star Trek. Blir det här beslutet början på en långsam död för Star Trek? Kommer vi få se nya produktioner eller kommer vi få nöja oss med att se om gamla avsnitt och filmer? Vi i Sverige är en liten marknad, men kan det bli en opinion i USA som man lyssnar på?
 7. Babel one: Säsong fyra är på rätt spår igen! Önskelistan ovan är uppfylld. Babel One innehåller diplomatati, konflikter, intriger och jag kan ana att en pusselbit i skapandet av Federationen är lagd. Betyg: 9/10
 8. Star Trek tar ibland kol på sina karaktärer. Man återställer dem sedan genom att använda tidsresor som en "resetknapp". Ett av flera exempel på detta är Year of Hell (Voy). Jag har inget emot tidsresor men jag är kritisk till att manusförfattarna använder dem som resetknappar. Givetvis kan man inte utan vidare låta Picard, Data, Kirk, Sisko, EMH, Archer m.fl. dö utan att serien tappar mycket. Som jag ser det skall en bra manusförfattare först kunna sätta karaktärerna i så svåra situationer att det verkar som om det inte finns någon utväg. Sedan skall karaktärerna ändå på något trovärdigt sätt klara situationen. Resetknapp är dock fusk och används den ofta förtar det en del av spänningen nästa gång karaktärerna är i knipa.
 9. Observer Effect: Ännu ett mellanavsnitt. Mellanavsnitt behöver inte vara sämre. Många av de roligaste avsnitten i VOY är mellanavsnitt (med doktorn i centrum). Genomsnittligt tycker jag dock avsnitt som för handlingen framåt är bättre. Till att börja med tyckte jag inte att Observer var bättre än Daedalus. Att delar av besättningen blir konstig är ett alltför vanligt tema i Star Trek. Anledningen till att de blivit konstiga och slutet lyfte dock avsnittet något. Mitt betyg: 3,5/10 Nu ser jag fram emot avsnitten med Andorians. Jag känner på mig att de kommer att bli bra!
 10. Daedalus: Ett "mellanavsnitt" som var känslosamt på det amerikanska sättet. Betyg: 2/10 Hoppas nu att serien hittar tillbaka till den höga nivå tidigare avsnitt av säsong fyra haft. Jag vill se konflikter och diplomati med Vulcaner, Romulaner m.fl. och hur federationen skapas!
 11. Värdelös budget-tvåa. Total brist på nya ideer. De hade tagit in "Alian-koncepetet". Dessutom gjort allt dåligt och förutsägbart.
 12. Awakening Precis som jag vill ha det. Stora händelser som kommer att ha betydelse för den fortsatta utvecklingen av "Star Trek Universe". Dramatik både på stora och lilla planet. Det är också roligt att se lite mer negativa sidor hos Vulkans. Fortsätter det så här så kan det bli de bästa avsnitten sedan jag såg Dominionkriget.
 13. Trilogonin om Augmenten var hyfsad. Mycket i temat, med genetiskt förbättrade människorna, verkar vara hämtat från serien Andromeda med dess Nietzscheaner. T.o.m. hur de såg ut påminner om Tyre i Andromeda.
 14. Ent 3x23 Countdown Enterprise har blivit riktigt bra! En dramatisk handling som varar i många avsnitt. precis som jag vill ha det. Ser fram mot nästa avsnitt.
 15. Reed har fått en mycket tydligare profil som säkerhetschef än han hade för ett år sedan, då jag startade omröstningen. Hade jag startat denna omröstning nu så hade jag absolut tagit med Reed. (Mitt första inlägg på mycket lääänge)
 16. Borg1

  Babylon 5

  Jag har nu sett alla Star Trek serierna (med undantag för några enstaka TOS-avsnitt jag ännu inte fått tag på). Jag hoppas därför på att hitta någon annan spännande SF-serie att börja titta på. Som jag förstått det så finns det många Trekkers som också gillar B5. Som nybörjare tar jag tacksamt emot lite tips för att få ut så mycket som möjligt av B5. Skall jag börja med The Gathering (säsong 1). Vad jag kan förstå så är det inte självklart vilket som är piloten? Det finns dessutom någon film som utspelar sig tidigare i "historien. I vilken ordning skall jag se serier och filmer? Jag har hört att B5 (liksom DS9) börjar lite segt, men sedan blir bättre? Stämmer det? Hur länge dröjer det i så fall tills det blir bättre? Var kan jag hitta bra information som hjälper mig att förstå sammanhangen i B5? Jag är inte säskilt rädd för att läsa spoilers. Jag tycker istället att ju mer jag vet om sammanhangen detso mer får jag ut.
 17. Jag anser Trip betedde sig fullständigt huvudlöst. "First contakt" är svårt och ett misslyckande kan innebära tusenfallt värre konsekvenser en att en Cogenitor får fortsätta i den roll "det" har. Innan man försöker vara "besserwisser" behöver man mycket större kunskap än den Trip hade efter någon dag. Vill man verkligen hjälpa Cogenitors, så gör man det bäst med långsiktig vänskap och dialog med den främmande rasen. Archer gjorde det ända möjliga i den svåra situation Trip ställt till med.
 18. Att rösta på en hund är lite underbetyg åt de andra karaktärerna i Enterprise. Porthos har dessutom ingen större roll när det gäller handlingen (undantag det usla avsnittet A night in sickbay). Jag kan dock hålla med om att karaktärerna i Enterprise har en bra bit kvar innan de når samma nivå som uppsättning av karaktärer i VOY, DS9 och TNG. Min röst går dock till T'Pol. Dels för att det är roligt med Vulcans, dels för att hennes ironiska kommentarer blir bättre och bättre.
 19. Tydligen var jag inte tillräckligt uppmärksam i början av Regeneration för jag uppfattade aldrig var Borgerna i isen kommit ifrån. Med tanke på att Archer och gänget slogs mot "framtidsborger" så gick det kan jag hålla med om att Borgerna gjorde en klen insats.
 20. Anledningen till att Borgteknoligin var mindre kraftfull skulle kunna vara att vi hade att göra med en äldre variant av Borger. Medan Federationen utvecklar sköldar, hologram och Photon torpedos bör ju Borgteknoligin, med hälp av assimilationer, också gå framåt. Även i First Contact var Borgerna från framtiden om jag inte minns fel. Att Phlox fysiologi kunde hålla ut längre är inte heller ologiskt. Vi vet ju från VOY att det finns en art (glömt numret) som inte går att assimilera i huvudtaget (trots modernare Borger). Jag håller dock helt med om att efter händelserna i Regenerating, så borde Picard ha vetat mer om Borgerna när han med "hjälp" från Q stötte på dem. Åtminstone borde informationen funnits i databaser.
 21. Det stämmer B'ellanna! Jag menar Cease fire (Crossfire är DS9). Beklagar missen. Förövrigt tycker jag också det skall bli intressant om Cogenitor-avsnittet påverkar Trip i fortsatta avsnitt. Risken är dock stor att manusförfattarna kör vidare som vanligt, utan att ta hänsyn till större händelser i tidigare avsnitt.
 22. Det är roligt att i serien Enterprise bli överraskad av ett annorlunda avsnitt. Om man skall försöka tvinga en annan kultur till förändring, då de enligt västerländst demokratiskt och humanistiskt tänkande handlar fel, är en aktuell frågeställning. Inte minst är denna frågeställning aktuell i det land där Enterprise produceras. Under avsnittet kände jag mig irriterad på Trip som med så lite kunskap (och redan innan han kände Cogenitorn) beslöt sig för att förändra den främmande kulturen. Nu slutade försöket också illa. Manusförfattarna hade också kunnat låtit Trips försök bli den tändande gnistan till slavarnas (Cogenitorernas) befrielse hos den främmande kulturen. Undra hur man hade sett på Trips försök då? Jag tycker dock att det är bra att det inte blev "happy end". Hur som helst så var detta tänkvärda avsnitt det bästa på länge. Det var bättre än Crossfire (som jag också tyckte var bra) och klart bättre än Future Tense.
 23. En annan rolig kommentar från T´pol: (När hela besättningen sitter och tittar på filmen Frankenstein så gör Phlox en längre kommentar där han utreder det vetenskapliga i hur man skapade Frankensteins monster. T'pol: - "Om din konversation störs av filmen så kan vi stänga av den". Förövrigt Sotunk så tycker jag det är roligt att du skriver omfattande resesioner av avsnitten. (Även om jag kanske inte håller med om allting)
 24. Nej, jag hade inte varit uppmärksam och sett ämnet ENT 218-226. Min närvaro är i detta forum är lite ojämn ibland. Jag trodde ST: Enterprise databas hängde med i svängarna. Där är fortfarande Canamar sista avsnittet. Att det kommit fler avsnitt är roligt. Jag behöver lite omväxling från de TOS-avsnitt jag ser nu.
 25. Varför har det inte kommit några nya avsnitt sedan Canamar? Någon som vet? Är det uppehåll i produktionen?
×
×
 • Create New...