Jump to content

Cecilia

Stjärnflottan
 • Posts

  99
 • Joined

 • Last visited

About Cecilia

 • Birthday 01/25/1969

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Plats
  Uppsala
 • Intressen
  Körsång, scouting, folkdans, Lindy Hop, Star Trek, folkmusik, medeltida kläder och mycket mer.
  Jag började med att se enstaka avsnitt av DS9 för länge sedan, sedan såg jag VOY. Efter en kort paus såg jag hela DS9 och gick över till TNG. Därefter var det dags att se ENT och TOS. Nu ser jag om DS9 tillsammans med mina barn och min man. Tiden går, men Star Trek består!
  Länge leve Voyager!

Cecilia's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Svar: Nej! Jag tycker att kvinnomagnetismen hos Kirk är den minst trovärdiga naturlagen i originalserien.
 2. Jag såg Bilbo igår. Min reflektion över Star Trek-klippet är att det inte lockar nya tittare. För mig verkade det kaotiskt och det tog en bra stund innan jag fattade att det var Star Trek. Fick gå hem och googla för att fatta att det inte bara råkade vara ett sammanträffande att alla skådespelarna från Star Trek var med tillsammans i en annan film;-) Dålig marknadsföring tycker jag! --- Hoppsan, efter att ha pratat igenom gårdagens upplevelse med min son, har jag kommit fram till att det var en trailer vi såg, dvs inte inledningen till filmen. Vi var ändå ense om att presentationen av filmen var dålig. Kanske finns en tanke bakom att inte annonsera att det är Star Trek?
 3. Jag såg TNG säsong 3 avsnitt 7 The Enemy idag. Avsnittet var bra, men väl mycket lera, blixtar och dimma för min smak. Lite långsamt avsnitt. Intressant etiskt dilemma om sorg, hämndlystnad och förlåtelse. Worf, vars föräldrar dödats av romulaner vill inte hjälpa en romulan annat än om han blir beordrad. Han gör det inte frivilligt. Olikt många Star Trek-avsnitt ändrar han sig inte utan romulanen dör. Intressant fel i tagningarna när Wesley helt plöstligt sitter vid rodret fast han nyss gått från bryggan för att fixa en neutronfontän (vet inte hur neutron beacon ska översättas, har säsong 3 med engelsk text). I en senare scen kommer han tillbaka till bryggan och rapporterar att neutronfontänen är färdig.
 4. Jag såg mig själv där, långt mörkt hår och väldigt kurvig. Jobbar hos miljö- och hälsoskyddsnämnden. Undrar när den blå uniformen levereras?
 5. 2012 det är oändligt långt in i framtiden. Tror ni att warp-drive har blivit verklighet då?
 6. Tråkigt om Wil Wheaton tror att han är "most hated man in Star Trek". Det har han inte förtjänat. Jag håller med RoLaren om de "sexiga" scenerna: överspelat och ointressant! Jag såg om avsnittet (Broken Bow) nyligen och tyckte att det var bättre än när jag första gången såg det. Man hänger med bättre när man vet vad det handlar om och hur det går sedan. Explosionen på majsfältet är den enda scenen som jag verkligen minns. Förutom det var det Jon Archers tydliga avsmak för volcaner som hänger sig kvar i minnet.
 7. Jag har ytterligare en Trekspotting från årets melodifestival. Jag är väl svältfödd på Star Trek, när jag ser Trek i detta: Dansarna till Eric Saades låt Manboy hänger på väggarna och rör sig likt sulibaner i början av låten (tycker jag). Döm själva! Länk till filmklipp från melodifestivalen. Klicka på Eric Saade och se sulibanerna dansa, för tillfället klädda i civila kläder.
 8. En senkommen postning av en Trekspotting. På en av deltävlingarna i melodifestivalen (27 februari) porträtterades en av artisterna som Spock. Sing long and prosper! Artisten Neo som Spock! Heder åt tecknaren Per Demervall!
 9. Jag har läst de två första böckerna och står nu i kö på biblioteket för fortsättningen. Kanske är det fjortisarna som har lånat hem alla sex exemplar av bok tre?! Eller är det sextiotalisterna?? Jag har ännu inte sett någon av filmerna. Jag brukar vänta med filmerna tills jag har läst böckerna och planerar att göra så med denna serie också. Jag tycker böckerna är mycket underhållande och spännande. De ger också en intressant inblick i hur amerikanska 17-åringars liv kan se ut. Huvudpersonen har en rätt intressant (underlig) personlighet. Hon är ibland en riktig gnällspik (som en femtonårig bekant ordade det), men är sedan inte rädd att se döden i vitögat! Jag är inte särskilt uppdaterad på vampyrlitteratur men tycker att det är kul med en blandning av tradition och nyskapande. De här vampyrerna har en helt annan orsak att hålla sig inne när solen skiner än till exempel vampyrerna i filmen "Låt den rätte komma". Jag rekommenderar böckerna som avkopplande läsning, men har svårt att se hur det kunnat bli en kult av detta. Men det kanske visar sig i bok tre, fyra och de kommande...
 10. Jag håller med om att "teasers" är väldigt lugna. Det är inga dramatiska situationer som gör att man sitter klistrad under förtexterna för att se hur det kommer att gå. Det är en intressant observation. Teasers är ofta rätt så långa också. Jag undrar hur man tänkte där när man gjorde så. Det kanske var något som var modernt just då. Jag tycker inte att serien i sin helhet är seg. Det behövs inte så mycket action (även om den finns) eftersom det är intressanta frågeställningar och intressant samspel mellan karaktärerna.
 11. Det var ett intressant program. Jag såg det i dag på SVT-Play. Det var många korta klipp ur filmerna och serierna, men annars mycket lite Star Trek. Intressant att höra vad skaparen av språket hade att säga. Och gissa vad? Det finns inget klingon-ord för lingon!
 12. Jag irriteras inte så mycket som roas av detta. N??r mötet avslutas uppmanas alla att jobba på för att hitta en lösning, "Vi träffas igen om en timma". Så ilar alla iväg till sina arbetsplatser medan kaptenen går och sätter sig i sin stol (efter att ha rättat till tröjan) helt inaktiv, till synes. Rätt så kul att se, men så är väl de flesta arbetsplatser... Om jag minns rätt så brukar Janeway i alla fall sitta framför en dataskärm när något måste snabbutredas.
 13. Jag är fortfarande förtjust i Tjeckov (röstade i maj 2008)! Nu har jag sett alla TV-säsongerna och har inte bytt åsikt. "That's a russian invention", hahaha hur kul som helst. Han är dessutom jättebra i senaste filmen (elvan). Som nummer två kommer Spock.
 14. Det avsnitt som berörde mig mest är The Empath. Många tankvärda funderingar... att offra sig själv för andra, överlägsna varelser som bedriver experiment med "lägre stående varelser", att besegra sin rädsla... Roligaste avsnittet: Journey to Babel!! Speciellt när Kirk säger till Spock: "Nu när vi är vid Vulcan kanske du vill få ledigt för att träffa dina föräldrar" Haha! jag säger inte mer för att inte förstöra för den som inte sett avsnittet. Ett annat spännande avsnitt är när de tre huvudpersonerna börjar åldras supersnabbt: The Deadly Years. Aldrig har väl universums framtid balanserat på en så smal tråd.
 15. Jag röstade på säsong tre. Jag har precis sett klart på den, så det kan vara närminnet som lurar mig. Jag tyckte just att samspelet mellan doktorn och Spock började bli intressant och jag såg fram emot en vidareutveckling av det. Då insåg jag att det var näst sista avsnittet jag just hade tittat på. Det var ju sorgligt! Jag tror säsong fyra hade blivit fantastisk!!
×
×
 • Create New...