Jump to content

K´hogh son of Klintoch

Stjärnflottan
 • Posts

  1,176
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by K´hogh son of Klintoch

 1. Future Voyager Return Nästa : Riker tar fyra nya besättningsmän till en planet där de hittar en grupp märkliga kristaller . när Fänrik Oswald rör en kristall får han en stöt . de andra försöker hjälpa honom medan Riker begär att de strålas ut . tyvärr hindrar en enorm stom dem från att strålas ut förrän nästa morgon . ombord på Enterprise upptäcker det att Fänrik Oswalds arm har ändrats och blivit som kristallerna . senare hittas Fänrik Bellamy avsvimmad i korridoren och kort därefter även Fänrik Gadlick . Fänrik Bellamy börjar även hon att förvandlas till kristall och Crusher inser att det är för att hon rörde vid Fänrik Oswald efter at han rörde kristallerna . Riker inser att även han kommer att börja förvandlas .
 2. av vad jag sett har kyrkan inget emot våld . däremot har de mycket emot sex och homosexualitet . FCC är till största delen kyrkogående och bevis för min poäng finns i repliker som "dra åt (bliiiiiip)" medan man ofta hör nedsättande etniska ord och nazi slagord . men jag tror ändå att de de kommer att satsa på är en kapten som Jason Stathams karaktär i "the mechanic" som körde ner handen på en sextonårig oskyldig flicka i en köttkvarn för att få flickans pappa att tala .
 3. ja det blir nog en modern motsvarighet till gestapo officer sdom inte tvekar att skjuta och tortera civila eller ångrar det efteråt . vad det gäller en homosexuell kapten så görs serierna i USA där kyrkan och FCC bestämer mycket av vad som får göras .
 4. det jag inte vill se är någon retcon(som i ST:Enterprise) men annars är det bara att fortsätta efter Nemesis
 5. hos bilmekanikern : - reparerar ni Phaserskador ?
 6. såg pilotavsnittet på Dreamfilm igår utan text vilket gjorde det svårt att hänga med men av vad det verkade som hade de inte det bästa manus . får se om jag gillar det bättre med text .
 7. min favorit är nog Yeager klassen som sågs i "Sacrifice of angels"(DS9) . cool streamad kropp och även om man inte såg mycket av den en av de snyggare "makeshift" skeppen http://www.startrekdb.se/skepp/skepp.php?klass=113
 8. provar en annan : Enterprise är på väg tillbaka till jorden och Picard ska just lägga sig när han kallas till bryggan . mitt framför Enterprise är ett rymdfenomen med stark dragningskraft som drar in inte bara Picards skepp utan även alla astreoider i ett närliggande astereoidfält . Data föreslår att använda deflektorn för att komma ur fenomenets dragningskraft men Enterprise första försök att komma ur dragningskraften misslyckas när en astreoid som dras in träffar deflektorn . nästa försök är att pumpa ut kemikalier från lastrummet för att tillfälligt försöka blockera dragningskraften men det misslyckas även det . som allra sista försök att undkomma fenomenets dragningskraft använder man skeppets narceller till att ändra skeppets sköldar till att reflektera dragningskraften . detta lyckas och Enterprise flyger utom dragningskraftens räckvid . plötsligt kommer ett skepp tre gånger större än V 'Ger ut ur fenomenet .
 9. vad jag syftar på är att utvecklingen verkar ha stannat upp ordentligt . i Firefly har jorden övergetts(typ om 300 år) man har koloniserat andra planeter där några har städer som överträffar våra största(tar ungefär 400 år) och man har utkämpat ett krig mot de yttre världarna . men vapen teknologin står still . i Alien-filmerna har vi även där några hundra år innan första filmen följt av femtio år mellan den och tvåan , ytterligare hundra år går mellan trean och fyran men att utveckla energibaserade vapen har ingen hunnit med .
 10. mest konstigt är ändå serier som Firefly och filmer som Aliens 2 som i övrigt är superbra . där man flyger i rymdskepp i bästa Millenium falcon stil men ändå använder primitiva ballistiska vapen .
 11. men sådant bekymrar inte VD-gubbar(de bryr sig bara om dollar) . men nog låter detta som ett skämt alltid(det är inte första April än !!!)
 12. förr handlade science fiction om rymdskepp ,laserpistoler och att färdas i rymden . men nu för tiden handlar det om jordlika miljöer och istället för laservapen har vi AK-47 , M-16 osv . serier som Stargate SG-1 , Falling skyes och andra visar på det . serien Continuum är värst som knappt visar nånting av avancerad teknologi . så min fråga är : vart tog de vägen ?
 13. just rymdstriden i Khans vrede var vad som fick mig riktigt fast på Star Trek
 14. nästa : Voyager färdas i ett asteroidfält när de attackeras av tre skepp . Janeway beslutar sig för att oddsen är emot dem och bestämmer sig att fly . de tre skeppen förföljer dem och Voyagers sköldar är nära att ge upp när reva i tiden öppnar sig . ut kommer ett gigantiskt skepp som jagar iväg de tre skeppen med sin överlägsna beväpning . när de tre skeppen försvunnit anropas Voyager av det mystiska skeppet och en ung kvinna som är en fjärdedel Bajorian , en fjärdedel människa , en fjärdedel Klingon och en Fjärdedel Talaxian dyker upp på skärmen . kvinnan säger att hennes namn är Halis och det visar sig att hon är dotter till Be´Lanna och Toms dotter Miral och till Neelix och Tal Celes son Ereb . Halis berättar att i hennes tid har det gått sextio år sedan Voyager kom till Delta kvadranten och under den tiden har man uppgraderat skeppet betydligt . Naomi Wildman träffar sin dotter och svärson som båda jobbar i maskinrummet och Doktorn träffar en äldre version av sig själv . Janeway ber Halis om hjälp med att uppgradera Voyager så att de fortare kommer hem och Halis går med på att hjälpa . men medan de arbetar rapporterar Seven of Nina att tidsrevan håller på att stängas . det beslutas att Halis Voyager(som inte hör hemma i den här tiden) måste tillbaka . medan de förbereder att skicka tillbaka Voyager genom tidsrevan återvänder de tre skeppen med förstärkning . Janeway försvarar sig och Halis försöker hjälpa till men Janeway säger åt Halis att åka in i tidsrevan innan den stängs . Halis gör som janeway säger men inte innan hon än en gång drivit skeppen på flykten .
 15. nästa : Voyager färdas i ett asteroidfält när de attackeras av tre skepp . Janeway beslutar sig för att oddsen är emot dem och bestämmer sig att fly . de tre skeppen förföljer dem och Voyagers sköldar är nära att ge upp när reva i tiden öppnar sig . ut kommer ett gigantiskt skepp som jagar iväg de tre skeppen med sin överlägsna beväpning . när de tre skeppen f??rsvunnit anropas Voyager av det mystiska skeppet och en ung kvinna som är en fjärdedel Bajorian , en fjärdedel människa , en fjärdedel Klingon och en Fjärdedel Talaxian dyker upp på skärmen . kvinnan säger att hennes namn är Halis och det visar sig att hon är dotter till Be´Lanna och Toms dotter Miral och till Neelix och Tal Celes son Ereb . Halis berättar att i hennes tid har det gått sextio år sedan Voyager kom till Delta kvadranten och under den tiden har man uppgraderat skeppet betydligt . Naomi Wildman träffar sin dotter och svärson som båda jobbar i maskinrummet och Doktorn träffar en äldre version av sig själv . Janeway ber Halis om hjälp med att uppgradera Voyager så att de fortare kommer hem och Halis går med på att hjälpa . men medan de arbetar rapporterar Seven of Nina att tidsrevan håller på att stängas . det beslutas att Halis Voyager(som inte hör hemma i den här tiden) måste tillbaka . medan de förbereder att skicka tillbaka Voyager genom tidsrevan återvänder de tre skeppen med förstärkning . Janeway försvarar sig och Halis försöker hjälpa till men Janeway säger åt Halis att åka in i tidsrevan innan den stängs . Halis gör som janeway säger men inte innan hon än en gång drivit skeppen på flykten .
 16. i just "Starcraft" har jag alltid tänkt att man är samma Executor och samma Cerebrate i "Starcraft : Brood war" som i orginalspelet och Artanis har långt ifrån den carisma som får Tassadar och Zeratul att följa hans ledning det har hänt många gånger i just X-Men att en viktig medlem dött . kan nämna Jean Grey , Elizabeth Braddock och Scott Summers som example , Jean Grey har desutom dött upprepade gånger .
 17. värre ändå är de retcons som förekommer mycket av i Marvel och DC där man bestämmer sig för att det som sades i ett nummer tio år tidigare inte är sant(det är på grund av alla sådana som jag slutat läsa marvel) . tv-serien Smalville är på vissa sätt även den en retcon då man låter Clark Kent bli stålmannen vid en yngre ålder . av vad jag förstått har man försökt förklara alla dessa ändringar med olika universum/realiteter men det är ändå oerhört irriterande . ett annat exempel på retcons kommer från Blizzards spel Starcraft där man skrev om karraktären James Raynor som spelarens identitet "the Magistrate" och karraktären Artanis till samma executor som man var i första spelet .
 18. döper det här avsnittet själv : "White wedding" nästa : Voyager färdas i ett asteroidfält när de attackeras av tre skepp . Janeway beslutar sig för att oddsen är emot dem och bestämmer sig att fly . de tre skeppen förföljer dem och Voyagers sköldar är nära att ge upp när reva i tiden öppnar sig . ut kommer ett gigantiskt skepp som jagar iväg de tre skeppen med sin överlägsna beväpning . när de tre skeppen försvunnit anropas Voyager av det mystiska skeppet och en ung kvinna som är en fjärdedel Bajorian , en fjärdedel människa , en fjärdedel Klingon och en Fjärdedel Talaxian dyker upp på skärmen . kvinnan säger att hennes namn är Halis och det visar sig att hon är dotter till Be´Lanna och Toms dotter Miral och till Neelix och Tal Celes son Ereb . Halis berättar att i hennes tid har det gått sextio år sedan Voyager kom till Delta kvadranten och under den tiden har man uppgraderat skeppet betydligt . Naomi Wildman träffar sin dotter och svärson som båda jobbar i maskinrummet och Doktorn träffar en äldre version av sig själv . Janeway ber Halis om hjälp med att uppgradera Voyager så att de fortare kommer hem och Halis går med på att hjälpa . men medan de arbetar rapporterar Seven of Nina att tidsrevan håller på att stängas . det beslutas att Halis Voyager(som inte hör hemma i den här tiden) måste tillbaka . medan de förbereder att skicka tillbaka Voyager genom tidsrevan återvänder de tre skeppen med förstärkning . Janeway försvarar sig och Halis försöker hjälpa till men Janeway säger åt Halis att åka in i tidsrevan innan den stängs . Halis gör som janeway säger men inte innan hon än en gång drivit skeppen på flykten .
 19. men man har ju märkt att manusförfattarna inte bryr sig ett jota om vad som hänt tidigare i star trek . eller så gör de som i Dallas och den sista säsongen var bara seven som hade en dröm .
 20. Mesigt Micke, mesigt! :lol: 4 timmar är ju en baggis, hade en filmkväll där jag såg samtliga 8 Halloween filmer på raken för några år sen. Son of Klintoch, kul att du också vill komma den här gången! McDonald's är ju en bra mötesplats, frågan är bara vilken. Bor 1 minut ifrån Donkan som är belägrad i Haga. lillbrorsan och jag såg SAMTLIGA filer av LOTR på en kväll(med rökpauser)
×
×
 • Create New...