Jump to content

Starblind

Stjärnflottan
 • Posts

  86
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Starblind

 1. Är det ett skepp eller något annat serien kommer att handla om? Själv vet jag inget om detta, men är jättenyfiken :-)
 2. Helt andra recept..låter intressant. Hur skulle dessa kunna se ut? De flesta aliens idag är ju humanoida eller nån typ av jätteinsekter. Voyager har ett avsnitt där de hamnar på en planet som efter ett tag blir kopior av besättningen. Det är ju en variant. Finns det fler?
 3. Vilka nya aliens skulle det kunna finnas som inte finns idag i Star treks universum. Klingon m m är ju kul, men vad finns mer? Univerum är stort och jag tänker inte på bakterier och sånt....
 4. Ja grattis mr Spock. Du är ju fortfarande ung... för hur gammal blir en vulcan egentligen.. :lol:
 5. Hej Jag ser gärna fantasy serien The legend of the seeker på tv6. Just nu är det säsong 2 som visas. Fick höra att serien är nerlagd efter endast 2 säsonger. Nån som vet om det stämmer? Tråkigt isåfall, tycker den är riktigt skoj att se..:-)
 6. Hittade den här filmen på youtube, lite skoj faktiskt :lol:
 7. Vad tjusigt God jul till er oxå som dessutom hanterar hemsidan så fint..
 8. Tack Aike för tipset om trivia, :)kul och intressant läsning. Hade ingen aning om att bl a Frank Sinatra Jr ville spela en ailen i Deep space 9. Från IMDB. The character that eventually became Vic Fontaine was written for Frank Sinatra Jr.. in Season 4. Sinatra, despite being a fan of the show, turned it down, declaring that he only wanted to play an alien.
 9. Jag såg på IMDB att Linda Hamilton hade (som det står i IMDB) en Auditioned for the role of Capt. Kathryn Janeway on "Star Trek: Voyager" (1995). Finns det fler kända skådespelare som har provspelat för Star trek men som av någon anledning inte fick rollen.
 10. Låter jättespännande, hoppas dom kommer fram till något svar. Tyvärr finns ju inte Daniel Jackson att fråga.. :P
 11. har inte satt sin status

 12. Visst är scifi allt mellan himmel och jord..men någonstans så fastnade iallafall jag i denna "värld". För mig handlar scifi bl a om rymresor, tidresor, tekniska framsteg/prylar och det vi inte vet något om idag. Varför är man intresserad av ex Star Trek, Star Wars, Månbas Alfa m m.
 13. Varför är sciense fiction så skoj/facinerande att läsa om och att titta på?? Från wikipedia: Science fiction är en ursprungligen litterär genre, som oftast bygger på vetenskapens framsteg fullt utnyttjade i ett framtida scenario. Varför jag tycker om sciense fiction handlar bl a om vad människan kan göra/utforska utanför det vi känner till idag. Tycker det är mycket underhållande med både böcker och filmer. Tror jag var i yngre tonåren när jag började att läsa min första SF-bok. Sen fastnade jag. Ingen i min bekantskapskrets förstår varför jag tycker om SF därför känns det bra med Startrekdb webbsida som visar att jag inte är ensam om att gilla SF.
 14. Vilken trailer..känns jättebra Börja längta ännu mer till premiären Tycker ändå att, jag som är van med de gamla rollerna, att det känns det lite skumt med nya skådespelare. :blink:
 15. Då bör du titta på Enterprise igen för det var precis vad den serien handlade om. Själv har jag svårtr att placera in en ny serie i tidslinjen. Bakåt i tiden har redan gjorts (Ent), i framtiden (Tidskriget etc.) känns knepigt att få fram bra teknologimässigt. "Nutid" har ju redan 3 serier som utforskar. Jag skulle kunna tänka mig en serie miniserier nu som kan utspelas lite när som helst med olika skådisar (billigt) och olika handlingar. Om dessa går bra, därefter en serie som kanske fokuserar på det civila livet i ST. Förmodligen i "nutid"... Nu har även jag sett säsong 3 och 4 av Enterprise. Håller med dig Tom Hell om att de säsongerna handlar en hel del om bildandet av en framtida federation även om den kallas för alliansen. Så där sprack min idé om en ny Star Trek serie...
 16. Ibland är julen riktigt god. Måste bara skvallra lite på ett paket som jag fick av... :tomte: Tredje och fjärde säsongen av Enterprise :lol: och av det jag har sett hitills så tycker jag att serien har lagt in en högre växel. God fortsättning och ett gott nytt år till alla medlemmar på forumet.
 17. Starblind

  GOD JUL

  Nu närmar sig julen med stormfart. Har idag varit och trängts med större delen av Sveriges befolkning (känns så iallafall) på div affärer för att som vanligt i sista stund köpa julklappar. Tyvärr fanns det inga Star trekboxar på rea. Kanske i mellandagarna :lol: Nåja, vill iallafall önska alla fans av star trek en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR. Ok inte så trek relaterad men ändå...
 18. Å, jag lovar att: ... ... ... å träna lite mer å att se den nya Star trek filmen å att lära mig mer..om saker och ting å det jag vet är att jag har blivit ett år äldre sen sist
 19. Tjusigt namn Mikael. Det är inte alla som har Nasa i sitt namn
 20. Hej, privat heter jag Borlm Johär men i officiella sammanhang kallar jag mig Nilford AF Novalucol :lol: Kul idé
 21. Utöver de som har huvudrollerna så är det bl a Martok, Gowron och Michael Eddington som tillförde serien en del spänning.
 22. Själv är jag en scifi-tok. Vill se (nästan) allt som har med scifi att göra (film). Spoliers, ja gärna, lite för att skaffa mig en uppfattning om när jag ska se filmen. Oftast nöjer jag mig med att läsa på baksidan på en DVD film om vad den handlar om.
 23. Starblind

  IPRED

  Tråden handlar ju om den nya lagförslaget men kan inte låta bli att ta med det här med att köparna betalar faktiskt skatt till artister m m genom skattepåslag på tomma cd skivor m m. Även om man köper en skiva för att ta en säkerhetsbackup så får man betala skatten.. :arg: Se artikel http://www.idg.se/2.1085/1.131367
 24. Lite kul om ett svart hål.. http://www.nanok.com/sva/
 25. Då bad jag dom att ta kontakt med Startrekdb. För där finns en massa ideér och kunskap om star trek. Kan bara inte bli fel..
×
×
 • Create New...