Jump to content

Williamo

Stjärnflotteakademin
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

About Williamo

 • Rank
  Kadett 1:a året
 • Birthday 03/06/1988

Profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Ja det du säger håller jag med dig om egentligen. Det finns ju hologram redan i våran tid. Jag har sett en tv som kan visa upp en hel 28tums bild svävande i luften och den kallas heliodisplay. Men att man skulle kunna få det till någon materia verkar ju konstigt. Du vet när dom gör mat på rymdskeppet via en replikator, dom kanske framställer fram hologrammen på samma sätt när det gäller tex holodeck. Men då klassas det inte som hologram för min del. Det där är faktiskt en intressant fråga. Nån annan som kan svara på detta?
 2. Warp; Jag läste nyss en bok som hette ''ett uts??kt universum'' och i den står det att enligt Einstains speciella- och allmänna relaativitetsteori är det omöjligt för ett föremål att färdas snabbare än ljuset. Orkar inte förklara mer nu, men om ni skickar ett Pm ska jag försöka att förklara lite.... ''Beama''; Jag tror jag såg på ''Nova'' för ett tag sedan, och då sa en forskare ''att i teorin är det möjligt, men det skulle gå åt så mycket datorminne, och det har vi inte tillgång till'' ..... Jo men dom förklarar det i "Teknik" också här på hemsidan. Att det inte är tekniskt möjligt för att rymd skepp att åka snabbt som ljuset. Men då istället kontrahera tidsrymden framför skeppet och expandera det bakom. Då blir sträckan framför sig mycket kortare när man ska förflytta sig. Och då klassar man det att man åker i ljusets hastighet pga att man kommer fram så fort till sitt mål
 3. Jag ser att inget är omöjligt. Tror att man kan komma upp i warpfarter och teleportera sig i nån avlägsen framtid. Måste bara komma på sättet att göra det på. Det tar bara tid att forska fram nu teknologi men den finns där och väntar det vet jag. Människor för två hundra år sen kunde inte ens tänka sig en "dator, en maskin som man kan skicka electroniska meddelanden med, spara nästan onändligt med text i den och massa annat".. För femti år sen hade man knappt färg tv apparater men nu har jag redan sett skärm-projektorer som kan visa bilden svävande uppe i luften. Då såg man det nog omöjligt att skapa en sån projektor? Men nu finns den över allt omkring oss och även i mobiler, smartphones. Allt utvecklas med en rask takt. Men jag tror att man kan se lättare in i framtiden nu än vad man har kunnat gjort förut, pga att datorn har uppfunnits och den kommer finnas där nog föralltid på något sätt. Tror iallafall starkt på att allt är möjligt! Detta inlägg är ihopslaget. Denna tråd liknade vad är möjligt och omöjligt så mycket att det verkade vara en dubbeldiskussion. Välkommen till forumet! J.
×
×
 • Create New...