Jump to content

424style

Stjärnflotteakademin år 2
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

 1. Håller med/inte med om många filmer i tråden. Försöker bara plocka med filmer jag inte såg någon annan ha med. Lämnar bort uppenbara klassiker som Godfather, Alien etc. * Escape from New York - coolaste framtiden någonsin. Kurt Russels bästa (enda?) film. Han är Snake Plisken, härdad kriminell som dömts till livstid. Fängelset är New York i framtiden. Den totalitära staten har byggt murar runt hela Manhattan och det finns ingen väg ut. Kannibalism och anarki råder. Presidentens airforce 1 råkar bli kapat och terroristerna störtar planet över Manhattan. Militären vågar inte gå in utan skickar in USAs värsta brottsling Plisken dit, om han räddar presidenten blir han frisläppt, om inte så sprängs en tidsinställd bomb runt hans hals inom 24 timmar. * Brother - japanska yakuza träffar på maffian i Los Angeles. Våldsamt, stilrent och med snygga klipp och grym dialog. * Mad Max 1 & 2 - Mel Gibsons enda bra filmer (förutom Braveheart möjligtvis). Alla borde känna till dom så jag orkar inte skriva om handlingen. * Day of the dead & Dawn of the dead - Zombies tar över hela världen. Total panik. Riktigt sköna klassiker. * The Killer - Chow Yun Fat i kanske den coolaste Hong Kong polisfilmen någonsin. Jag tror dom skjuter ihjäl närmare 200 personer i The Killer. MÅSTE SES! * Shaolin Soccer - Munkar som spelar fotboll. Helt sjuk film, liknar inget annat jag sett. Skrattade nästan ihjäl mig första gången jag såg den. * Evil Dead III - Army of darkness - Ettan och tvåan är klassiker också men trean är den bästa och roligaste. Ettan är ren skräck, tvåan en blandning av komedi och skräck och trean borde klassas som ren komedi. Handlar om en snubbe som åker tillbaka i tiden till trollkarlar och riddare stuket. * The Toxic Avenger - Melvin, den första superhjälten från New Jersey. Ultravåld blandat med "rädda miljön" budskap. En kille råkar hamna i en pöl av miljöfarligt (minst sagt) avfall och muterar till en superhjälte. Troma-film. Om du känner till Troma så vet du om du kommer hata eller älska den, om inte så måste den ses! * Killer Clowns from outer space - Klowner kommer utrustade med sockervaddspistoler och ballonghundar och ska utrota mänskligheten. Bisarrt och skojigt. * Revenge of the Ninja - Bästa (enda bra?) amerikanska 80-tals ninjafilmen. Enough said. * Ninja in the dragons den - HK-Ninja film. Sjukt underhållande om man gillar martial arts. * 24 hour party people - handlar om musikscenen i Manchester på 80-talet. Joy Division, New Order, Happy Mondays etc. Om man är insatt i den scenen så är filmen en ren guldgruva. * Hip Hop Beefs I, II & III - ovärderligt om man gillar Rap. Historia, intervjuer, våld, musik. Kommer inte på något mer på rak arm.
 2. Helt klart Betazoid. Dom verkar ganska harmoniska och softa (förutom Lwaxana då...). Det hade varit skönt att gå runt och höra andras tankar.
 3. I huset (miljonprograms höghus i valfri sunkig förort) där jag bor har någon sprayat WORF på baksidan med stora bokstäver. Vet inte om personen syftar på Worf eller om det är en tag. Men jag tänker alltid på ST när jag går förbi baksidan. Tyvärr målade fastighetsskötaren över den väggen för några veckor sen, men om man tittar noga så ser man att det fortfarande står WORF där under den nya färgen.
 4. Jag har inte hört hela skivan, men William Shatner har en grym (faktiskt!) cover på Pulps gamla "Common people" från skivan "Has been" (2004). http://wm08.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&...10:3ifixq8sldke Sedan kan jag också rekommendera låten "Shatner" med gruppen the Wedding Present från skivan "George Best" (1987). Brittisk indie-pop när den är som vassast. Om du gillar låten, fixa hela skivan, i princip varenda låt håller lika hög klass! http://wm08.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&...10:09ftxq80ldhe
 5. Äh, jag har varit arbetslös ett tag så det är väl så att man vant sig vid att inte göra något. Hade ingen vidare fantasi när jag valde vad jag skulle replikera. Och nej, min soc tant bryr sig inte direkt om jag inte gör nåt, det är olika för olika stadsdelar och kommuner.
 6. Vad tyckte folk om den? Första säsongen gick ju nyss på tv (tror det var tv6). Tyckte själv den var mycket lovande, såg ifs inte alla avsnitt bara 4-5 av dom 13-14 som visades. Det går ut på att det finns ett antal ställen på jorden där nån sorts "reva" i tid och rymd existerar som lockar dit utomjordingar. Man får följa ett gäng som kallar sig Torchwood och står utanför regeringen i deras försök att samla information om utomjordingar till hela mänsklighetens bästa. Platsen är Cardiff i Wales (skönt att slippa USA för en gångs skull). Karaktärerna var lite si och så men manusen var fyndiga och roliga.
 7. Fyller 30 strax så det får bli saker jag vill få gjort/göra innan jag dör: 1. Ta lastbilskörkort 2. Flytta till ett radhus i London 3. Äga årskort till Tottenham Hotspur 4. Skriva en eller flera böcker 5. Äga mer än 10,000 CD/LP skivor 6. Spela in en egen porrfilm (som inte är till salu) 7. Besöka världens största skivaffär (HMV records, 11 våningar med skivor) i Tokyo 8. Uppleva Tottenham vinna Champions league (osannolikt) 9. Resa till ställen som jag drömt om (Elfenbenskusten, Kinesiska muren, New York, påskön) Det räcker så. Jag funderade ett tag på om jag skulle vilja träffa någon berömd person jag beundrar (fotbollspelare, musiker osv) men nej, jag skiter i vad dom skulle ha att säga och dom är bara vanliga människor ändå. Bara för att någon kan sparka en boll eller sjunga fint betyder inte att jag vill säga något till dom eller att dom har ett skit att säga till mig.
 8. Röstade på Garak. Han är på något sätt allting i ett. Elak, rolig, hjälpsam, lömsk, en äkta gentleman, playboy (dialogen med Dukats dotter i hissen när dom träffas första gången är lysande). Ville rösta på Nog, helt klart en av dom coolaste karaktärerna genom tiderna i ST. Hans skratt är så avsmittande att jag kan inte låta bli att skratta nästan varje gång han garvar. Blev genuint glad när han blev första Ferengi i star fleet. Tredje plats Benjamin Sisko. Alltid dramatisk som fan nästan vad det än gäller. När han rakade av sig håret och odlade den feta mustaschen så såg han dessutom coolast ut.
 9. Om man tänker sig en seriös replikator (dvs som i serierna, dom replikerar inte "jobb" eller tidsmaskiner direkt) så hade jag varje dag använt den till följande: 1. Mat (hade varit SÅ skönt att slippa laga mat varje dag) 2. 2 paket Marlboro 3. 3 liter vitt vin (alternativt 10 burkar starköl) Vakna, bli full direkt, röka en massa cigg, fixa maten, bli ännu fullare, somna. Samma sak nästa dag. Den perfekta existensen, jag hade inte ens behövt lämna min lägenhet längre. Förutom 1 gång i månaden för att lämna in soc blanketten.
 10. La min röst på Ferenginaar. Älskar regn och hatar solsken så den planetens miljö hade passat mig perfekt. Ferengerna är dessutom riktigt humoristiska och skojiga figurer så man hade fått garva ganska mycket varje dag. Brudarna på den planeten är ifs ganska äckliga, kanske den enda nackdelen.
×
×
 • Create New...