Jump to content

Kalle

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kalle

 1. Den stjärnbasen där ds9 besättningen är på när dominion har ds9 blev den förstörd då?
 2. Ni som har star trek legacy och tycker om stargate. Då kan man ladda ned ett mod med stargate skepp och vapen. Man http://www.moddb.com/mods/stargate-tauri-allianc kan även köra mot star trek VS. stargate.
 3. Såg att o`niell gjorde liv long and prosper teknet i dagens avsnitt. (S:G 1). Redigeringsorsak: Lagt till förtydligande. J.
 4. Hur clokar man när man har en störe bird-of-prey?
 5. Men hur avfyrar man vapnen då? Jag får dom ladade men kan ej avfyra vapnen. <_< Man skjuter med mellanslag i alla fall på min dator tack
 6. Det finns en sak som jag tycker är konstig. Nämligen att här på den kära databasen står det att med Transwarp ska det ta 0 sek till delta kvadranten från jorden. Det kan ju inte alls stämma, en gång när voyeger hade en transwarp spole så komm dom "bara" 20.000 ljusår det kan jag ju förstå för att producenterna inte ville ha hem skeppet ricktigt än, men ändå.
 7. Men hur avfyrar man vapnen då? Jag får dom ladade men kan ej avfyra vapnen. <_<
 8. Jag håller helt med dig.
 9. Är det ngn som vet ngn hemsida med teknologin i stargate?
 10. Ja det e det, man ska ju erövra galaxen men man kan också köra skirmis. För varje galaktisk erövning så får man en ny bana eller nya skepp i skirmsen. När man erövrar galaxen som federationen så får man 3 nya skepp: Soverigen, Nebula och Oberoth klassen. Soverigen som drethnot Nebula som cruiser och Oberoth som scaut. Eller Galaxy som drethnot, Interpid som cruiser och Defantiant som scaut.
 11. Jag skulle vilja vara kapten eller taktisk officerare. På Enterprise-D.
 12. Men har inte taktiska kuber ngn slags pansar som gör det starkare än vanliga kuben?
 13. Är det någon som har info om en hemsida eller bara info om stargate skepp b.l.a asgard vapnen, transpotör m.m? Tack på förhand Kalle
 14. Jo, både i Stargate och Star Wars använder man konceptet hyperrymd, som till skillnad från Star Trek:s subrymd är en "egen" rymd som öppnas av hypermotorn. (Subrymden är det rum som bildas när warpmotorn förändrar geometrin i "vår" rymd). Hyperrymdens storlek bestäms av motorns kapacitet. I typfallet rör sig ett snabbt skepp i Star Wars och Stargate uttryckt i Star Trek termer med hastigheter runt warp 9.999999. Det enda skepp som kan konkurrera med dessa hastigheter - så vitt jag vet - är USS Dauntless, men transwarpkanalerna som borgerna ibland färdas i kan ge ännu högre hastigheter. Till skillnad från Star Wars hyperrymd växelverkar inte Stargates hyperrymd med den normala rymden. Det innebär att rymdskepp i Stargate kan färdas rätt genom stjärnor, svarta hål, etc, utan att påverkas. Men borde inte federationen ha teknologin för att skapa en hyperdrive?
 15. Jag har nästan precis köpt spelet Star trek:qoncuest och det e inte precis verklighets relaterat. 1. Negh´var klassen kan inte skuta en linjär distruptur stråle. Föresten så kan inga skepp ur dominion, breen, cardassian, klingon och romulan (förutom fed skepp o rymd stationer) skuta linjära strålar. 2. Det e alldeles för enkelt att skuta sönder borg skepp, 4 skepp ur Nebula klassen kan skuta sönder 4 kuber och 3 taktiska kuber, och e inte taktiska kuber dom starkaste borg skeppen? Vad tycker ni om det här?
 16. Jo, både i Stargate och Star Wars använder man konceptet hyperrymd, som till skillnad från Star Trek:s subrymd är en "egen" rymd som öppnas av hypermotorn. (Subrymden är det rum som bildas när warpmotorn förändrar geometrin i "vår" rymd). Hyperrymdens storlek bestäms av motorns kapacitet. I typfallet rör sig ett snabbt skepp i Star Wars och Stargate uttryckt i Star Trek termer med hastigheter runt warp 9.999999. Det enda skepp som kan konkurrera med dessa hastigheter - så vitt jag vet - är USS Dauntless, men transwarpkanalerna som borgerna ibland färdas i kan ge ännu högre hastigheter. Till skillnad från Star Wars hyperrymd växelverkar inte Stargates hyperrymd med den normala rymden. Det innebär att rymdskepp i Stargate kan färdas rätt genom stjärnor, svarta hål, etc, utan att påverkas. Men i något avsnit i sg-1 så störs hyperdriven och dom lämnar hyperspace p.g.a en nebulosa tror jag.
 17. Finns det inte hyperspace i stargate och star wars. Och går inte det ganska snabbt?
 18. Ett stort grattis till kapten Janeway. (Jag vet att det är "rollen" som fyller år idag (20 Maj.) P.S Jag fyller också år idag.
 19. Varför fortsäter TNG på tv6 om o om igen? Skulle vara kul om dom körde några andra "episoder".
×
×
 • Create New...